Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vācijas fināla MVP pastiprina ''Crvena Zvezda'', Jokubaitis pagarina līgumu Barsā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vācijas fināla MVP pastiprina ''Crvena Zvezda'', Jokubaitis pagarina līgumu Barsā
Jagu duš Santušs. Foto: Imago Images/Scanpix

ULEB Eirolīgas komandas turpina sastāvu komplektēšanu nākamajai sezonai. Vācijas čempions Jagu duš Santušs pārcēlies uz Belgradas ''Crvena Zvezda'', savukārt Lietuvas izlases aizsargs Roks Jokubaitis pagarinājis līgumu ar Spānijas čempioni ''Barcelona''. Vitorijas ''Baskonia'' rindas papildinājis amerikāņu aizsargs Kodijs Millers-Makintairs.

24 gadus vecais Jagu duš Santušs kļuvis par jaunāko Belgradas ''Crvena Zvezda'' papildinājumu. Brazīliešu aizsargs iepriekšējā sezonā debitēja Eiropas basketbolā, pārstāvot Ulmas ''ratiopharm'', kuras rindās kļuva par Vācijas Bundeslīgas čempionu un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

175 centimetrus garais basketbolists pagājušajā sezonā ULEB Eirokausā izcēlās ar 13 punktiem un sešām piespēlēm, bet Bundeslīgas izslēgšanas mačos vidēji guva 16 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Karjeras laikā duš Santušs spēlējis arī Brazīlijas augstākās līgas klubos ''Paulistano'' un ''Flamengo''.

Lietuviešu aizsargs Roks Jokubaitis arī nākamajā sezonā pārstāvēs Spānijas čempionvienību ''Barcelona'', pats basketbolists atklājis ''Basketnews.lt''.

''Noslēdzu līgumu pēc formulas 1+1+1+1. Sadarbību uz nākamo sezonu jūlijā tiek automātiski pagarināta,'' portālam izteicies Jokubaitis.

22 gadus vecajam Jokubaitim pagājušajā sezonā Eirolīgā vidēji 5,3 punkti un 2,6 rezultatīvas piespēles.

Vitorijas ''Baskonia'' pavēstījusi par divu gadu līguma noslēgšanu ar amerikāņu aizsargu Kodiju Milleru-Makintairu. 29 gadus vecais basketbolists gaidāmajā sezonā debitēs ULEB Eirolīgā.

Pagājušajā sezonā Millers-Makintairs bija Turcijas Superlīgas kluba ''Gaziantep'' līderis. Vietējā čempionātā viņš ik maču izcēlās ar 15,4 punktiem un 5,9 rezultatīvām piespēlēm.

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Belgradas ''Partizan'', ''MoraBanc Andorra'', Permas ''Parma'', ''Zenit'', ''JL Bourg'', Ļubļanas ''Cedevita-Olimpija'', kā arī ''Leuven Bears'' un Tekasas ''Legends''.

Kanādas izlases kandidāts Kešess Robertsons mainījis klubus Spānijā, no ''Obradoiro'' pārceļoties uz Eirolīgas vienību ''Valencia''. Ar vidēji 17,4 gūtajiem punktiem Robertsons aizvadītajā sezonā bija ACB līgas rezultatīvākais spēlētājs. Nākamajā sezonā viņš debitēs eirolīgā.

Sadarbība noslēgta uz divām sezonām.

Karjeras laikā 29 gadus vecais Robertsons pārstāvējis Baireitas ''medi'', ''Niagara River Lions'', Boloņas ''Fortitudo'', ''Reggio Emilia'' un ''Scarborough Shooting Stars''.

Dzimtenē vismaz uz diviem gadiem atgriezies izraēliešu aizsargs Tamirs Blats, kurš pēc posma Berlīnes albatrosos parakstījis līgumu ar Telavivas ''Maccabi''. Pagājušajā sezonā Blatam ''Alba'' rindās caurmērā 7,2 punkti un 4,5 rezultatīvas piespēles.

Leģendārā Deivida Blata dēls karjerā spēlējis arī Telavivas ''Hapoel'', Holonas ''Hapoel'' un Jeruzalemes ''Hapoel''.

Izmantotie resursi:
https://kkcrvenazvezda.rs/2023/07/1...
https://basketnews.com/news-192176-...
https://www.baskonia.com/codi-mille...
https://valenciabasket.com/?p=notic...
https://maccabi.co.il/news.asp?id=9...