Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Etore Mesina: "Mums kārtīgi sadeva pa pakaļu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Etore Mesina: "Mums kārtīgi sadeva pa pakaļu"
Etore Mesina un CSKA basketbolisti ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē Maskavā 2013. gada 10. aprīlī
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

"Nebijām psiholoģiski gatavi un esmu par to atbildīgs. Atvainojos gan klubam, gan līdzjutējiem. Vienīgais pozitīvais fakts – mūsu rezervisti teicami nospēlēja pēdējās desmit minūtēs, ļaujot atpūsties tā saucamajiem starta piecnieka spēlētājiem," pēc zaudējuma Eirolīgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē pret Vitorijas "Caja Laboral" teica Maskavas basketbola kluba CSKA galvenais treneris Etore Mesina (Ettore Messina). Sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts ir 2-1 Krievijas čempionu labā.

Pirmajā spēles pusstundā maskavieši no spēles iemeta tikai 26% metienu, turklāt trāpīja vienu no septiņpadsmit tālmetieniem, trīsdesmit pirmajā minūtē nonākot iedzinēju lomā ar 39:73. Ceturtajā ceturtdaļā viesi atguvās, pateicoties rezervistiem, iemeta sešus no astoņiem tālmetieniem un desmitminūti uzvarēja ar 33:23.

“Ja CSKA uzvarēs sērijā, tas notiks, pateicoties tam, ko šodien paveica mūsu soliņš,” Mesina norādīja uz vienīgo pozitīvo parādību Maskavas kluba spēlē un atzina, ka “armijnieki” kļūdījušies, nenovērtējot sāncenšus pēc pārliecinošām uzvarām savā laukumā.

“Pēc spēles spāņu žurnālistiem teicu, ka 12 gadus atpakaļ bija vienīgā reize, kad Eirolīgas čempionu tituls tika izspēlēts sērijā līdz trīs uzvarām, nevis “Četru Finālā”. Trenējot Boloņas “Kinder”, Vitorijā ieradāmies ar rezultātu 1-1 un trešajā spēlē uzvarējām ar +20. Tālāk notika tas pats, kas šodien: mana komanda nolēma, ka viss jau nokārtots. Aizmirstot, ka tai pretī stājas lepns klubs, lepna pilsēta un lepni līdzjutēji. Tādējādi ceturtajā spēlē zaudējām ar -20. Vienīgais, ko varu teikt sev par mierinājumu, ir tas, ka, ja “Kinder” ar tādu sastāvu pieļāva līdzīgas kļūdas, tādas var gadīties arī pašreizējam CSKA. Ceru, ka zaudējums mums kaut ko iemācīs.”

Mesina uzsvēra, ka spēle zaudēta jau tās sākumā. “Jautājums nav pat punktu starpībā, kuru joprojām varēja atspēlēt. “Caja Laboral” uzspieda agresīvu spēli, kurai mūsu komanda nebija gatava. Domājām, ka varēsim uzvarēt, lūk, tā (ar vieglu rokas vēzienu – Championat.com piezīme), kamēr vajadzēja spēlēt tā (rāda asus grūdienus un sitienus ar elkoni). Brīžos, kad mūsu spēlētāji sāka viņus asi apturēt, pretinieki sāka nervozēt. Skatījāmies uz to, it kā sakot: “Jūs spēlējat agresīvi? Kādā sakarā? Mēs taču jūs uzvarējām ar 20 punktu pārsvaru!””

CSKA kapteinis Viktors Hrjapa Vitorijā ieradās ar 999 punktiem Eirolīgas karjerā, taču pirmajā cīņā Basku zemē palika ar nullīti gūto punktu ailē. Spēlētājs, kurš šosezon pret VEF izcēlās ar pirmo “triple-double” VTB līgas vēsturē, norādīja, ka komanda zaudējusi koncentrēšanās spējas aizsardzībā.

“Dažreiz gadās, ka metieni nekrīt. Daudzi no tiek tika izdarīti no brīvām pozīcijām, taču izbraukumā tā mēdz notikt. Jābut tam gataviem un jāturpina labi aizsargāties. Pēc pirmās ceturtdaļas starpība bija tikai viens punkts. Ja noturētos visu spēli, “Caja Laboral”, kurai vajadzēja tikai uzvaru, galotnē sāktu nervozēt. Taču mēs līdz tam netikām. Paši sākām uztraukties, ka nevaram trāpīt un aizsargājāmies sliktāk nekā parasti. Pats necentos par katru cenu gūt 1000 punktu, komandas spēle ir svarīgāka.”

Izmantotie resursi:
ПБК ЦСКА Москва | Официальный сайт клуба
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

     [+] [-]

, 2013-04-18 16:46, pirms 11 gadiem
Jāskatās, kas būs piektdien , bet nu sadeva pa pakaļu , tas vēl maigi teikts . Gomeļskis otro reizi šosezon sāka teikt ka viņam ir kauns par klubu. (pirmā bija kad Maskavā Barselona bez variantiem apspēlēja armijniekus). Redzēs kā būs - ja baskiem piektdien aizies sākums - tad visādi vēl var būt šajā sērijā.