Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" dodas uz VTB spēli Čehijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"VEF Rīga" dodas uz VTB spēli Čehijā
Viens no čehu kluba līderiem Maiks Teilors
Foto: NBAE

Svētdien, 18.novembrī, „VEF Rīga” izbraukuma spēlē VTB Vienotajā tiksies ar Čehijas klubu „Nymburk”. Spēles sākums plkst. 17:30, tiešraide LTV7 kanālā no plkst.17:15, informē Latvijas čempionvienības mājas lapa.

Pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma ULEB Eiropas kausa izcīņas spēlē Francijas klubam „Le Mans” nākamā cīņa vefiešiem gaidāma svētdien Čehijā. Pretiniekos pēdējo deviņu sezonu čehu čempionvienība „Nymburk”, ar kuru mūsējie tiksies trešo sezonu pēc kārtas. Iepriekšējās divās sezonās pret šo Čehijas vienību “VEF” spēlēja ULEB Eiropas kausā, bet šogad pirmo reizi VTB Vienotajā līgā. „Nymburk” klubs VTB Vienotajā līgā startē otro sezonu pēc kārtas, dodot tai priekšroku pār Adrijas līgu, kurā tas izmēģināja spēkus 2010./2011.gada sezonā.

Uz Čehiju vefieši dodas sestdienas rītā, kad ar pārlidojumu caur Amsterdamu nokļūs Prāgā, no kurienes sekos neliels pārbrauciens uz Nimburkas pilsētu, kas atrodas aptuveni 45 km attālumā no Prāgas.

„Nymburk” komanda šosezon pārliecinoši startējusi vietējā Čehijas līgā, kur uzvarējusi visās 11 spēlēs. Tieši Čehijas līgā Nimburkas basketbolisti aizvadīja nesenāko spēli, kad piektdien sagrāva “Chomutov” ar 116:52. VTB Vienotajā līgā piecās spēlēs gūtas divas uzvaras, nesen startējušajā ULEB Eiropas kausā „Nymburk” komandai pēc divām spēlēm ir divas uzvaras. Pirmais panākums Eiropas kausa sezonā tika gūts savā laukumā pār Ainara Bagatska trenēto Kijevas „Budivelnik” (91:78), tad izbraukumā Izraēlā tika apspēlēta Jeruzalemes „Hapoel” vienība (86:69). Vēl jāatzīmē, ka pirms sezonas „Nymburk” piedalījās Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, aizkļūstot līdz otrajai kārtai, kur piekāpās Itālijas komandai „Cantu”. Tātad kopējā „Nymburk” uzvaru-zaudējumu attiecība ir 16-4.

Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu izmaiņas skārušas „Nymburk” sastāvu. Komandu pametuši līderi Česters Simonss un Lemeins Vilsons (pārcēlušies attiecīgi uz Krievijas un Gruzijas klubiem), kā arī viens no labākajiem komandas čehu basketbolistiem Pāvels Pumprla, kurš devies uz Spānijas ACB līgu. Nimburkas komandas rindas atstājuši arī pāris pašmāju basketbolisti, kuri gan nespēlēja tik nozīmīgas lomas.

No pagājušās sezonas sastāvā palikuši vairāki čehu basketbolisti, ieskaitot vienu no komandas līderiem Petru Bendu. Ierindā noturēts arī amerikāņu aizsargs Eidžejs Abramss un centrs Drū Neimiks. Interesanti, ka abi šie spēlētāji nav sveši vefiešu garākajiem spēlētājiem Antanam Kavaļauskam un Kasparam Bērziņam. Kavaļauskam, vēl spēlējot koledžu basketbolu ASV pie „Texas A&M” universitātes, tieši Abramsa pārstāvētā „Texas” bija sīvākais konkurent un abu komandām regulāri bija jātiekas savā starpā. Savukārt Bērziņam saistība ar Neimiku ir tāda, ka abi bija komandas biedri 2009./2010.gada sezonas otrajā pusē Spānijas komandā „Caceres”.

Šīs sezonas „Nymburk” sastāvam klāt nācis abās aizsarga pozīcijās spēlējošais ASV basketbolists Maiks Teilors, kurš 2008./2009.gada sezonā 51 spēli aizvadīja NBA, pārstāvot Losandželosas "Clippers". Nesen komandai pievienojās arī viens no visu laiku labākajiem Čehijas basketbolistiem Jiri Velšs, kurš NBA spēlēja no 2002. līdz 2006.gada, bet pēc tam vairākas sezonas aizvadīja Spānijā pie Malagas „Unicaja” un Madrides „Estudiantes” komandām. Sezonas laikā „Nymburk” rindās iesaistījies slovāku centrs Radoslavs Rančiks, kurš arī spēlējis augstā līmenī Eiropā.

Rezumējot „Nymburk” sastāvu, tad jāsecina, ka komandas galvenajam trenerim Ronenam Gincburgam ir plašas variācijas iespējas. Spēles laiks starp spēlētājiem tiek sadalīts līdzīgi, tāpēc katrā spēlē mēdz uzrasties jauns līderis, kas „Nymburk” komandu padara grūti prognozējamu.

Svētdienas spēle norisināsies „VEF Rīga” komandai jaunā vietā. Iepriekšējās divas sezonas izbraukuma spēles pret „Nymburk” komandu notika desmit tūkstošu skatītāju ietilpīgajā „ČEZ Arena” Pardubicē, bet gaidāmā spēle ieplānota Nimburkas sporta centra basketbola zālē, kur vietas ir nedaudz vairāk nekā tūkstotim līdzjutēju.

Izmantotie resursi:
www.vefriga.com

  +3 [+] [-]

, 2012-11-17 15:00, pirms 12 gadiem
Nevajadzētu, šijā spēlē skriet un sisties, pietaupīt spēkus 3dienai vajag. Bet, lai izdodas uzvarēt.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-17 15:16, pirms 12 gadiem
Vesais18 rakstīja: Nevajadzētu, šijā spēlē skriet un sisties, pietaupīt spēkus 3dienai vajag. Bet, lai izdodas uzvarēt.
kas būs treštdien??

  +4 [+] [-]

, 2012-11-17 15:18, pirms 12 gadiem
Nākamnedēļ 24. novembrī VEF- BK Ventspils Saldū

  +3 [+] [-]

, 2012-11-17 19:16, pirms 12 gadiem
exam zone rakstīja: Nākamnedēļ 24. novembrī VEF- BK Ventspils Saldū
Tur jau pat ar puspēku pietiks zolīdai uzvarai.