Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vai "Real" revanšēsies "Olympiacos"?

Andrejs Siliņš

Vai "Real" revanšēsies "Olympiacos"?
Vasilis Spanulis un Serhio Juļs
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Spānijas galvaspilsētā Madridē tiks noskaidrota Eiropas prestižākā turnīra čempione. ULEB Eirolīgas finālā pulksten 20:00 sacentīsies Madrides „Real” un Pirejas „Olympiacos”. Pirms diviem gadiem finālā uzvaru svinēja „Oly”, vai šogad „Real” savās mājās spēs revanšēties un izcīnīt pirmo Eirolīgas titulu pēc 20 gadu pārtraukuma?

Skolnieks pret skolotāju jeb Itudis pret Obradoviču

Pirms lielā fināla laukumu uzsildīs cīņa par trešo vietu, ko nozīmēts apkalpot arī Latvijas tiesnesim Oļegam Latiševam, kuram šis ir jau ceturtais Eirolīgas „Final Four” karjerā. Cīņā par trešo vietu sacentīsies Maskavas CSKA un Stambulas „Fenerbahce Ulker” vienības. Skaidrs, ka, laukumā izejot, spēlētāji cīnīsies par uzvaru, taču augsta motivācija nebūs nevienai no komandām, liecina abu pušu komentāri.

„Šī nav tik svarīga spēle, bet mums, protams, jāspēlē,” sacīja „Fenerbahce” galvenais treneris Zeļko Obradovičs. „Domāšu par Turcijas izslēgšanas turnīru un mūsu pretinieci tur „Galatasaray”. Došu atpūtu dažiem spēlētājiem.” Arī CSKA rindās laukumā varētu neredzēt visus – Milošs Teodosičs guvis nelielu savainojumu. „Mēs gribētu spēlēt lielajā finālā, bet, ja mums jāspēlē, būsim tam gatavi,” sacīja CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis, kuram cīņa pret savu bijušo skolotāju. Proti, Itudis bija Obradoviča asistents „Panathinaikos” klubā 13 (!) sezonas pēc kārtas.

Vai „Real” būs atbilde Spanulim?

Lielajā finālā, kas sāksies pulksten 20:00, mājiniecei Madrides „Real”, kas pusfinālā droši apspēlēja „Fenerbahce”, pretī stāsies Vasilis Spanulis un Pirejas „Olympiacos”. Grieķu komanda piektdienas vakarā neticamā veidā kārtējo reizi sagādāja sērijas CSKA kluba vadībai, spēlētājiem un līdzjutējiem. Vasilis Spanulis ar izcilu tālmetienu nepilnas desmit sekundes pirms beigām noraka CSKA izredzes uz titulu un kārtējo reizi apliecināja, ka joprojām ir viens no, ja ne pats labākais Eiropas basketbolists.

„Real” ar astoņiem tituliem ir visu laiku titulētākais Eiropas klubs, bet pēdējo reizi Eirolīgas uzvarētāju kauss virs galvas celts pirms 20 gadiem. Pēdējās divās sezonās madridiešiem ir tikuši līdz finiša līnijai, taču to pārkāpuši kā otrie... Pirms diviem gadiem „Real” Londonā nespēja noturēt milzīgo pārsvaru pirmajā ceturtdaļā (27:10), nespēja apturēt Vasili Spanuli, kurš guva 22 punktus un pēdējā ceturtdaļā ielaida 39 (!) punktus, un „Olympiacos” izcīnīja čempiontitulu (100:88).

„Sagaidām ļoti labu finālu pret „Real”. Fināls vienmēr ir fināls, tā ir citādāka spēle,” gatavs atkārtotai augstākās meistarības apliecināšanai ir Georgios Printezis, kurš pirms trim gadiem finālā pret CSKA izrāva savai komandai uzvaru 0,7 sekundes pirms beigām. „Mana komanda zina, kā spēlēt lielas spēles. Esam strādājuši visu gadu, esam tam gatavi. Mums ir spēlētāji, kas mīl šādas spēles. Mums jābūt ļoti koncentrējušamies, ja gribam uzvarēt.”

Printezis pats ir viens no tādiem spēlētājiem, kurš mīl šādas spēles, bet skaidrs, ka kopumā lielākā uzmanība atkal būs vērsta uz Spanuli. „Spanulis ir ļoti svarīgs spēlētājs viņu komandā, bet runa nav tikai par viņu. „Olympiacos” ir daudzi, kas var uzvarēt spēli. Ja domāsim tikai par Spanuli, būs slikti. Jāaptur visi, bet skaidrs, ka pēdējās minūtēs īpaši jāuzmana Spanulis. Ja viņi ir tikuši finālā, tad tas nenotika tikai viena spēlētāja dēļ. Viņiem ir pilnīga komanda.”

Spanulis ir trīskārtējs Eirolīgas čempions (vienreiz ar „Panathinaikos”) un visās trijās reizēs tieši viņš saņēmis MVP apbalvojumu. Skaidrs, ka arī Madridei būs, ko likt pretī un mājinieku sastāvā pietiek spēlētāju, kuri var izšķirt spēles likteni galotnē. Vai līdz tam nonāks? Atbilde jau šovakar!

Pēdējo piecu gadu fināli

GadsČempioneFinālisteRezultāts
2014MaccabiReal98:86
2013OlympiacosReal100:88
2012OlympiacosCSKA62:61
2011PanathinaikosMaccabi78:70
2010BarcelonaOlympiacos86:68
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 13:43, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Šodien finālu diena. Latvijā ar. Ventspils VEF.
Vēl hoķis, kārtīgs sporta vakars

  -1 [+] [-]

, 2015-05-17 15:16, pirms 9 gadiem
Vēl ARS MU un DPils LIE

  +2 [+] [-]

, 2015-05-17 15:37, pirms 9 gadiem
Jā, es ar brīnos kā var vienā dienā tik daudz, kas iekrist
RUS - CAN
Olimpiakos - Real
VEF - Ventspils
Vēl ir arī Clipperi - Rockets 7. spēle (kas ir šodien agrā spēle).
Iespaidīgs vakars, sen tāds nav bijis. Bišku žēl, ka tā, varēja izkaisīties bišku, jo gribās visu redzēt, bet daudz kas pārklājās.

Bišku par tēmu - par Spanuli un Olimpiakos

     [+] [-]

, 2015-05-17 19:22, pirms 9 gadiem
Šoreiz par Real.

     [+] [-]

, 2015-05-17 19:32, pirms 9 gadiem
Kur vareetu paluureet sho speeli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-17 20:12, pirms 9 gadiem
Pēc LV laika spēle sākas 21:00...

  -1 [+] [-]

, 2015-05-17 20:55, pirms 9 gadiem
HALA MADRID