Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksikam laimīga uzvara Eiropas kausa astotdaļfināla pirmajā mačā

Krišs Upenieks

Kuksikam laimīga uzvara Eiropas kausa astotdaļfināla pirmajā mačā
Rihards Kuksiks
Foto: Pallacanestro Varese

Šovakar FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla ietvaros norisinājās četras spēles. Vienā no mačiem Riharda Kuksika pārstāvētā Varēzes ''Openjobmetis'' ar 82:81 pārspēja Turcijas ''Royal Hali Gaziantep'', bet latvietis šajā mačā atzīmējās ar diviem punktiem.

Agrajā spēlē šovakar Turcijā vietējā ''Turk Telekom'', kur sezonu uzsāka latviešu basketbolists Kristaps Valters, spēkojās ar Kransjorskas ''Enisey''. Pēdējā 11 sekundēs turki spēja atspēlēt trīs punktus, taču vienalga piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 95:96. Jāpiemin, ka viens no spēles tiesnešiem šajā spēlē bija pieredzējušais latvietis Juris Kokainis. 24. februārī komandas savā starpā tiksies Krasnojarskā.

Astotdaļfinālā pie pirmā panākuma tikusi arī Rumānijas komanda ''Energia'', kas savā laukumā ar 77:71 pieveica Ukrainas klubu ''Khimik''. Izšķirošo pārsvaru mājinieki ieguva trešajā ceturtdaļā, kuru ''Energia'' prata uzvarēt ar desmit punktu pārsvaru (28:18). Ukrainas vienības mājvietā spēle tieši pēc nedēļas, 24. februārī.

Vācijas komanda Fraport Skyliners savā laukumā uzņēma Grieķijas AEK. Šajā spēlē intrigas principā nebija nevienā brīdī - vācieši jau ar spēles pirmajām minūtēm ieguva iniciatīvu, uzvarēja pirmās desmit minūtes ar 20:10, bet visā spēlē galarezultātā uzvarēja ar 83:60. 24. februārī komanda savā starpā vēlreiz spēlēs jau Grieķijā.

Latvijas basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā Varēzes ''Openjobmetis'' spēlēja pret Turcijas komandu ''Royal Hali Gaziantep''. Lai gan pirmajā ceturtdaļā mājiniekiem bija milzīgas problēmas aizsardzībā (22:29), turpinājumā to izdevās sakārtot, kas arī bija galvenais priekšnoteikums pozitīvam rezultātam spēles beigās - 82:81. Jāpiemin, Varēzes komanda pašā galotnē nonāca iedzinējos ar diviem punktiem, taču Māliks Veinss galotnē realizēja tālmetienu, uz ko pretinieki atbildēja ar neprecīzu metienu.

Kuksiks neaizvadīja individuāli to labāko spēli. Uzbrucējs laukumā pavadīja 21:18 minūtes, kuru laikā guva tikai divus punktus (divpunktnieki - 1/3), neizmetot nevienu tālmetienu. Latvieša kontā arī viena atlēkusī bumba,viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, četras personiskās piezīmes un +/- rādītājs +2.

Vienīgā Latvijas komanda FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā ''Ventspils'' izslēgšanas turnīru uzsāks ar spēli savā laukumā 21. februārī. Pretiniekos mūsējiem ''Maccabi Rand Media'' no Izraēlas. Jāpiemin, ka šajā turnīrā nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas izcīnīs uzvaras divās spēlēs. Tāpēc uzreiz jāmin, ka vajadzības gadījumā trešā spēle risināsies Ventspilī.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 00:00, pirms 9 gadiem
Bez Kuksika 2 pkt spele butu zaudēta

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 01:11, pirms 9 gadiem
AEK nav grieķi! Krišs Upenieks neko nerubī..

     [+] [-]

, 2016-02-18 01:41, pirms 9 gadiem
oshels rakstīja: AEK nav grieķi! Krišs Upenieks neko nerubī..
kas vini ir?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 10:33, pirms 9 gadiem
Tas nav Grieķu AEK šitie bija no Kipras

     [+] [-]

, 2016-02-18 11:58, pirms 9 gadiem
W W E rakstīja: Bez Kuksika 2 pkt spele butu zaudēta
Var teikt ka Kuksiks zin cik viņam jaiemet. Tas jau liecina par diezgan labu meistarību.

     [+] [-]

, 2016-02-18 15:12, pirms 9 gadiem
Ko tgd dara Kristaps Valters?