Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lejasmeieram 100% precizitāte un iespaidīga atspēlēšanās pret Siliņu un Bonnu

Rolands Eliņš

Lejasmeieram 100% precizitāte un iespaidīga atspēlēšanās pret Siliņu un Bonnu
Dāvis Lejasmeiers ar partneriem priecājas, kamēr Ojārs Siliņš (fonā) spiests samierināties ar zaudējumu
Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausā Zviedrijas komanda „Kings” ar Dāvja Lejasmeiera 10 gūto punktu palīdzību atspēlējās no pirmā puslaika 18 punktu deficīta un pārspēja Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas „Telekom Baskets” ar 90:89.

C grupas mačā Dāvja Lejasmeiera pārstāvētā „Sodertalje Kings” pēc pirmā puslaika bija ļoti sarežģītā situācijā pret Vācijas komandu „Telekom Baskets” ar Ojāru Siliņu sastāvā. Siliņa komanda jau pirmajā ceturtdaļā sadragāja pretinieku grozā 37 punktus, pēc pirmā puslaika ieguva 18 punktu pārsvaru un droši soļoja pretim pirmajai vietai grupā, taču... sekoja zviedru kluba iespaidīga atspēlēšanās un dramatiska uzvaras izraušana ar 90:89. Pēc iespaidīgā pirmā puslaika mača otrajā pusē „Telekom Baskets” guva tikai 30 punktus.

Lejasmeiers spēli noslēdza ar 10 punktiem 23 minūtēs, turklāt ar 100% precizitāti, trāpot gan abus savus tālmetienus, gan abus divpunktu metienus. Viņam arī četras piespēles un piecas piezīmes, kā arī divas kļūdas un sliktākais +/- rādītājs komandā, proti, mīnus 13.

Siliņš savukārt laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 30 minūtes un guva 11 punktus, taču ar krietni sliktāku precizitāti nekā Lejasmeiers. Siliņš trāpīja vienīgo soda metienu, divus no pieciem divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem. Viņam arī trīs atlēkušās bumbas un divas piespēles.

Grupas kopvērtējumā abām komandām šobrīd pa divām uzvarām, bet „Telekom Baskets” vēl priekšā mačs ar „Belfius Mons” no Beļģijas. Ja Siliņa komanda uzvar, tad tā ir pirmajā vietā, bet tālāk tiek arī „Kings”. Ja uzvar beļģi, tad visām trim komandām ir pa divām uzvarām un aiz borta, visticamāk, paliek Lejasmeiera komanda, kurai vairs nav spēļu. „Telekom Baskets” vienīgais scenārijs palikšanai pēdējā vietā grupā ir zaudējums beļģiem ar 24 punktu starpību.

Savukārt A grupā Mareka Mejera pārstāvētā „Elan Chalon” izbraukumā zaudēja Portugāles „Benfica” (69:75) un arī vēl neprata nodrošināt vietu nākamajā kārtā. Mejera komandai nu ir bilance 3-2, kamēr „Benfica” pirms pēdējās kārtas ir vienas uzvaras attālumā.

Mejeris šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un guva sešus punktus (1p. 4/4. 2p. 1/3), savāca divas atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Viņa izpildījumā arī viens bloķēts metiens.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe Cup - FIBA.com

     [+] [-]

, 2016-11-16 00:55, pirms 8 gadiem
skatos franču basketbolu un brīnos, ko tur meklē Mejeris? gan asvel, gan mejera komanda spēlē pašu tupāko strītbolu. un Mejrim, ja viņš grib sevi tādā pierādīt nevis vajag padot tālāj piespēles, bet ikreiz, kad bumba rokās mest vai iet uz grozu, jo visi to dara un diez vai kāds novērtē to, ka viņš ir komandas tipa spēlētājs.
un Siliņam tas pats, tā bija slikta izvēle, palikt spēlēt Bonnā, tomēr, ja palika, tad vajag taisīt status, lai tiktu labākā komandā. vajag spēlēt agresīvāk un iet uz grozu, taisīt piezīmes, jo snaiperēšana nav viņa stiprākā puse.