Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ČL ''Final8'' ceturtdaļfinālā VEF uzvarējušo ''Tenerife'' un ''Strasbourg'' duelis

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ČL ''Final8'' ceturtdaļfinālā VEF uzvarējušo ''Tenerife'' un ''Strasbourg'' duelis
Foto: FIBA

Šodien FIBA Čempionu līga izlozēja ceturtdaļfināla pārus ''Final8'' turnīrā, kas no 5. maija notiks Ņižņijnovgorodā. Vienā no pāriem ielozēta ''Tenerife'' un ''Strasbourg'', kuras šosezon dažādās fāzēs apspēlējušas Latvijas spēcīgāko basketbola klubu ''VEF Rīga''.

FIBA Čempionu līgas 2020./2021. gada sezonā sekmīgi startēja arī Latvijas spēcīgākā komanda ''VEF Rīga'', kas prata iekļūt ''Top16'' stadijā, kur J grupā gan piedzīvoja neveiksmes visās sešās spēlēs pret tādām spēcīgām komandām kā ''Tenerife'', ''San Pablo Burgos'' un ''Igokea''. No J grupas ''Final8'', kas no 5. maija notiks Ņižņijnovgorodā, iekļuva abas spāņu vienības - ''Tenerife'' un ''Burgos''.

Šodien tika izlozēti ceturtdaļfināla pāri. VEF grupas uzvarētāja ''Tenerife'' cīņā par iekļūšanu pusfinālā spēkosies pret citu Latvijā zināmu klubu ''Strasbourg''. Franču komanda divas reizes uzvarēja rīdziniekus šīs sezonas pirmajā grupu turnīra posmā. Savukārt esošie turnīra čempioni ''San Pablo Burgos'' par iekļūšanu pusfinālā cīnīsies pret Holonas ''Hapoel''. Abas spāņu komandas, kas Top16 J grupā uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, ielozētas vienā zarā, un gadījumā, ja uzvarēs ceturtdaļfināla spēlēs, savā starpā spēkosies par iekļūšanu finālā.

Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros ielozēti mājinieki ''Nizhny Novgorod'' pret ''Zaragoza'' un čehu ''Nymburk'' pret turku ''Pinar Karsiyaka''.

Komandas ''Final8'' cīnīsies ne tikai par Čempionu līgas trofeju, bet arī vienu miljona eiro naudas balvu. Iepriekšējās sezonās par čempioniem kļuvušas tādas komandas kā ''Tenerife'', Boloņas ''Virtus'', ''San Pablo Burgos'' un Atēnu AEK.

FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri

Pāris
Tenerife - Strasbourg
Hapoel - San Pablo Burgos
Nizhny Novgorod - Zaragoza
Nymburk - Pinar Karsiyaka