Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tomičs: "Man ir jau 28, šis ir mans pēdējais vilciens uz NBA"

Andrejs Siliņš

Tomičs: "Man ir jau 28, šis ir mans pēdējais vilciens uz NBA"
Roberts Javtoks un Ante Tomičs
Foto: AFP/Scanpix

"Barcelona" horvātu centrs Ante Tomičs izteikumos spāņu medijiem licis noprast, ka gaidāmajā vasarā būs nopietnas izvēles priekšā - turpināt sadarbību ar Spānijas superklubu vai izmēģināt spēkus Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

217 centimetrus garais un 120 kilogramus smagais Tomičs "Barcelona" klubu pārstāv kopš 2012. gada un šajā sezonā ULEB Eirolīgā vidēji nepilnās 25 minūtēs guvis 11,7 punktus, izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas, izprovocējis 4,3 piezīmes un atdevis 2,3 rezultatīvas piespēles.

"Mana nākotne? Visas durvis ir atvērtas, viss ir iespējams. 28 gadu vecumā ir pienācis pēdējais vilciens uz NBA. Tomēr es neko [konkrētāk] par to nezinu. Man ir dažādas opcijas, bet nevēlos pieņemt lēmumu šobrīd," sacīja Tomičs, liekot saprast, ka pēc sezonas nāksies pieņemt lēmumu par karjeras turpināšanu Eiropā vai otrpus okeānam. "Runāju ar "Barcelona" par līguma pagarināšanu. Redzēsim, kas notiks pēc sezonas. Pagaidām man nav termiņa, lai pieņemtu lēmumu."

Tomičs profesionāļa karjeru sāka 17 gadu vecumā "Zagreb" vienībā, bet četrus gadus vēlāk tika izvēlēts NBA draftā - to ar 44. numuru otrajā kārtā paveica Jūtas "Jazz", kam arvien pieder tiesības uz spēlētāju. 2009. gadā Tomičs pārcēlās uz Spāniju, pievienojoties Madrides "Real", bet pēc trīs sezonām pārgāja uz "Barcelona", kur spēlē arvien.

Pēdējās divās sezonās Horvātijas valstsvienības centrs Tomičs iekļauts ULEB Eirolīgas pirmajā simboliskajā pieciniekā. Tomičs izcīnījis divus Spānijas kausus (pa reize ar "Real" un "Barcelona"), kā arī pagājušajā sezonā kļuva par Spānijas čempionu.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-16 20:27, pirms 9 gadiem
Viens no labākajiem centriem eiropā, kapēc lai nepamēģinātu?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-16 21:38, pirms 9 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Viens no labākajiem centriem eiropā, kapēc lai nepamēģinātu?
zolīds piķis eiropā.
bet lai iet, spāņu valodu ir iemācījies, varēs parunāt ar lielāko eiropiešu diasporu tur

  +1 [+] [-]

, 2015-03-17 09:10, pirms 9 gadiem
Ja protams, šis izteikums nav kārtējais spiediens uz Barsu lai izspiestu lielāku līguma ciparu. Ja jau tik ļoti gribētu uz NBA tad jau neteiktu, ka vēl runās ar Barsu.