Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Virtus'' atlaiž Skariolo pēc viņa kritiskajiem izteikumiem preses konferencē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Virtus'' atlaiž Skariolo pēc viņa kritiskajiem izteikumiem preses konferencē
Serdžo Skariolo. Foto: FIBA

Itālijas basketbola līgas klubs Boloņas ''Virtus'' šodien oficiāli paziņojis par Spānijas izlases trenera Serdžo Skariolo atlaišanu no trenera pienākumiem. Tas noticis divas dienas pēc tam, kad Skariolo kritizējis izveidoto komandas sastāvu pirmssezonas preses konferencē.

Eirolīgas klubs Boloņas ''Virtus'' paziņojis, ka no galvenā trenera amata atlaidis Spānijas izlases treneri un līdzšinējo kluba stūrmani Serdžo Skariolo. Viņš šonedēļ preses konferencē kritizēja izveidoto sastāvu, sakot, ka visi jautājumi par sastāvu jāuzdod kluba menedžmentam. ''Klubs uzbūvēja šo sastāvu un vienkārši man to iedeva.'' Tāpat preses konferencē Skariolo pauda, ka Ife Lundbergs viņa vadībā pirmajā komandā nespēlēšot.

Uzreiz pēc tam parādījās ziņas, ka kluba prezidents nav bijis priecīgs par šiem publiskajiem izteikumiem un vēloties atlaist Skariolo. Šodien tas apstiprināts oficiāli. ''Trenera paziņojumi 13. septembra preses konferencē diemžēl samazina entuziasmu ''Virtus'' komandā, kas gatavojas jaunajā sportiskajā sezonā sasniegt nozīmīgus mērķus gan vietējā, gan starptautiskajā arēnā,'' teikts paziņojumā. Tāpat norādīts, ka atlaists arī Skariolo palīgs Andrea Diana.

Skariolo trenera karjeras laikā strādājis ar tādām komandām kā ''Fortitudo'', ''Baskonia'', ''Real Madrid'', ''Unicaja'', ''Khimki'', Milānas ''Olimpia'', bijis trenera asistents Toronto ''Raptors'', bet no 2021. gada pildīja ''Virtus'' galvenā trenera pienākumus. Tāpat viņš no 2009. līdz 2012. gadam un no 2015. gada līdz šim brīdim ir Spānijas vīriešu izlases treneris, ar kuru kļuvis par Eiropas un pasaules čempionu.

Kopā ar Boloņas ''Virtus'' viņa lielākais sasniegums ir izcīnītais ULEB Eirokauss 2021./2022. gada sezonā. Pagājušajā sezonā klubs bez starta Itālijas līgā spēlēja arī ULEB Eirolīgā, gan neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.virtus.it/news/comunica...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 12:31, pirms gada
Iespēja Banki?

  +2 [+] [-]

, 2023-09-15 12:32, pirms gada
Luka Banki is coming. Nebrinisos ja vins piesaistis ari Zagaru un Grazuli.

     [+] [-]

, 2023-09-15 14:16, pirms gada
Ja sastāvs jau ir izveidots, tad Banki nebūs viegli vest līdzi savus spēlētājus.