Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Giedraitis karjeru turpinās Belgradā, Papajannis no Atēnām pārceļas uz Stambulu

Agris Suveizda

Lietuvietis Giedraitis karjeru turpinās Belgradā, Papajannis no Atēnām pārceļas uz Stambulu
Roks Giedraitis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Belgradas basketbola klubs "Crvena zvezda" pavēstījis par vienošanos uz vienu sezonu ar 30 gadus veco lietuviešu uzbrucēju Roku Giedraiti, bet Stambulas "Fenerbahce" noslēgusi divu sezonu līgumu ar 26 gadus veco grieķu centru Jorgosu Papajanni.

2020. gadā Giedraitis ar Berlīnes "Alba" kļuva par Vācijas čempionu un pievienojās Spānijas tā brīža čempionei "Baskonia", kuru pārstāvēja līdz šai vasarai. Šajā Eirolīgas sezonā Giedraitis sāka 32 no 34 spēlēm un vidēji 26,6 minūtēs sakrāja 10,4 punktus, 5,9 atlēkušās bumbas un 1,6 rezultatīvas piespēles. Giedraitis Pasaules kausa finālturnīrā nespēlēs.

Belgradas "Crvena zvezda" šovasar jau pievienojušies serbi Milošs Teodosičs (Boloņas "Virtus") un Dejans Davidovacs (Maskavas CSKA), melnkalnietis Marko Simonovičs (Čikāgas "Bulls"), ungārs Ādāms Hanga ("Real Madrid"), Slovēniju un Krieviju pārstāvējušie Maiks Toubijs ("Barcelona") un Džoels Bolombojs (Pirejas "Olympiacos"). Komandu gan arī pametusi virkne spēlētāju ar argentīniešu aizsargiem Fakundo Kampaso un Luku Vildosu priekšgalā.

Visagresīvāk Eiropas tirgū šovasar darbojas Atēnu "Panathinaikos", taču guļošais Grieķijas milzis arī zaudējis grieķu centru Papajanni, kurš pievienojies Dimitra Ituda vadītajai Stambulas "Fenerbahce". Papajannis Eirolīgas sezonā sāka 22 no 33 spēlēm un vidēji 23,7 minūtēs nopelnīja 8,5 punktus un 5,7 atlēkušās bumbas. Papajannis spēlējis arī NBA, Sakramento "Kings" un Portlendas "Trail Blazers" sastāvā aizvadot 39 spēles. "Fenerbahce" dažu dienu laikā ieguvusi arī turku centru Sertaču Šanli ("Barcelona"), izraēliešu saspēlnieku Jamu Madaru (Belgradas "Partizan") un amerikāņu spēka uzbrucēju Neitu Sestinu (Ankaras "Turk Telekom").

Izmantotie resursi:
https://kkcrvenazvezda.rs/2023/07/1...
https://www.fenerbahce.org/haberler...