Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vujoševičs neapmierināts arī ar Bogdanoviča aiziešanu no "Partizan"

Andrejs Siliņš

Vujoševičs neapmierināts arī ar Bogdanoviča aiziešanu no "Partizan"
Duško Vujosevičs un Bogdans Bogdanovičs
Foto: Sportando.com

Serbijas basketbola čempionvienības Belgradas "Partizan" galvenais treneris un kluba prezidents Duško Vujoševičs paudis neapmierinātību ar veidu, kādā komandu atstājis talantīgais aizsargs Bogdans Bogdanovičs, norādot, ka klubs būtu varējis iegūt lielāku finansiālo labumu.

Iepriekš Vujoševičs starp rindām, tai pašā laikā diezgan skaidri saprotami lika noprast, ka nav apmierināts ar latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna rīcību, laužot līgumu ar klubu. Bogdanoviča gadījumā Vujoševičam lielākās pretenzijas ir par spēlētāja aģentūras darbību, kas traucējusi "Partizan" iegūt lielāku finansiālo labumu.

"Dienu pēc drafta (tajā Bogdanovičs tika izvēlēts ar 27. numuru - aut.piez.) "Suns" ģenerālmenedžeris teica, ka Bogdans paliks "Partizan" vēl divas sezonas, lai attīstītos. Izskatās, ka viņš bija nepareizi informēts. Bogdans bijis godīgs šajā stāstā, viņš būtu varējis pamest klubu tā, lai tas nedabūtu nekādu izpirkuma naudu, jo "Partizan" viņam nesamaksāja visu algu. Tomēr viņš neizmantoja to savā labā," sacīja Vujoševičs.

"Personīgi neesmu apmierināts ar to, ka mums viņš bija jāpārdod, to, kādā veidā tas notika un finansiālajiem nosacījumiem. Nākamsezon viņa cena tikai pieaugtu, un viņš pats atmaksātu "Partizan" par ieguldīto viņā ar lieliskām spēlēm un varbūt vēl kādu kausu vai diviem," turpināja treneris. "Par Bogdanovič pāreju tiek stāstītas pasakas. No 1,3 miljoniem 20% aiziet viņa aģentam un pārējos 80% klubs saņems divās daļās - vienu šogad, otru nākamgad. Pirmais maksājums būs 500 000, bet tas būs par 106 tūkstošiem mazāks, jo Bogdans šogad saņēma tikai vienu algu. Pārējā nauda nav maza, bet tā ir krietni mazāka nekā "Partizan" ieguldījums spēlētājā. Arī ar šo naudu esam vēl tālu no finansiālo problēmu atrisināšanas."

Vujoševičs arī skaidroja kluba ieguldījumu Bogdanoviča izaugsmē: "Kad atgriezos "Partizan", spēlētājs nebija gatavs būt pat pirmajā divpadsmitniekā. Viņa talants tika attīstīts, pateicoties lieliskam darbam un milzīgai kluba upurēšanai. Palaidām Danilo Andušiču un, kad savainojumu guva Leo Vestermans, mēs nemeklējām jaunu saspēles vadītāju. Bogdanoviča labā tika ziedotas daudz minūtes un daudz svarīgas spēles tika zaudētas."

Izmantotie resursi:
Митровић: Нисам се задовољио само позивом у...