Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga uz mūžu aizliedz Fernandesa aizskārējiem apmeklēt ULEB spēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīga uz mūžu aizliedz Fernandesa aizskārējiem apmeklēt ULEB spēles
"Žalgira" fanu plakāts: "Aktieris, stulbenis, gļēvulis, nelietis - Rudijs"
Foto: AFP/Scanpix

"Turkish Airlines" Eirolīgas neatkarīgais tiesnesis piespriedis Kauņas basketbola klubam "Žalgiris" sodu 25 tūkstošu eiro apmērā par līdzjutēju uzbrukumu “Real Madrid” spēlētājam Rūdijam Fernandesam pēc "Top 16" turnīra spēles, kas 7. martā notika "Žalgira" arēnā.

Izvērtējot pieprasītos dokumentus no abām komandām un iesaistītajām pusēm, tiesnesis sodīja “Žalgiri”, ņemot vērā sekojošus faktus:
- “Uzbrucēji tika apcietināti, noskaidrojot viņu personības, un atrodas kriminālā izmeklēšanā.”
- “Situācija tika noregulēta, pateicoties “Real Madrid” personālam, arēnas drošības dienestam un policijas spēkiem.”
- Kauņas “Žalgira” apņemšanās: a) “brāļi Maci vairāk nedrīkst ierasties “Žalgira” arēnā un tiek sodīti ar mūža aizliegumu” un b) “lai izvairītos no jebkādiem incidentiem nākotnē, “Žalgiris” ciešā sadarbībā ar “Žalgira” arēnas drošības dienestu veiks papildus pasākumus, lai novērstu iespējamos negadījumus. Viesu komandai tiks izveidota atsevišķa ieeja. Tā tiks atdalīta ar drošības žogiem un papildus apsargiem starp autobusu un arēnas ieeju.”
- “Kauņas “Žalgiris” sezonas laikā nav sodīts par līdzīgiem gadījumiem.”
- “Incidents bija atsevišķa epizode, kuru pastrādāja brāļi.”

Neskaitot tiesneša spriedumu, Eirolīga nolēma uzbrucējus, brāļus Nauri un Normundu Macus, sodīt ar mūža aizliegumu apmeklēt organizācijas rīkotās sacensības, ieskaitot Eirolīgu un Eiropas kausu. Eirolīga kopā ar starptautiskajiem partneriem pētīs iespējas, lai aizliegums stātos spēkā arī citās sacensībās. Eirolīga ieteiks uzbrucējiem aizliegt visus basketbola pasākumus, ieskaitot klubu un valstsvienību spēles. “Pret vardarbību Eirolīgas arēnās mūsu iecietība būs nulles līmenī.”

Eiropas basketbolistu apvienība pieprasa maksimālo sodu

Jau ziņojām, ka Eiropas basketbolistu apvienība (UBE) pieprasīja Eirolīgas vadībai piemērot maksimālo sodu par 7. martā Kauņā notikušo uzbrukumu "Real Madrid" spēlētājam Rūdijam Fernandesam, lai novērstu līdzīgus gadījumus nākotnē.

Ja pieprasījums tiktu apmierināts, “Žalgirim” būtu jāšķiras no 100 tūkstošiem eiro (70 tūkstoši latu), bet uzbrucēji – brāļi Normunds un Nauris Maci – četrus gadus nevarētu apmeklēt kluba mājas spēles.

Pēc “Žalgira” zaudējuma Eirolīgas spēlē pret “Real”, brāļi izraisīja sadursmi ar Fernandesu. Basketbolists netika nopietni ievainots, taču bija šokēts par uzbrukumu. Brāļu aizturēšanai Kauņas policija lietoja fizisku spēku un elektrošoku, atbrīvojot vaininiekus tikai nākamajā dienā.

Normunds un Nauris Maci nesen ieguva Lietuvas pilsonību. Pēc incidenta brāļi par savu uzvedību atvainojās Lietuvas basketbola līdzjutējiem un “Žalgira” spēlētājiem. Gadījumā, ja klubs tiktu sodīts, viņi apsolīja izveidot fondu, kurā basketbola fani varētu ieskaitīt naudu, lai segtu piespriesto sodu.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

1 2 40 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2013-03-15 13:08, pirms 11 gadiem
Letiņi iznīcina leišu basketbolu no iekšienes!

 +11 [+] [-]

, 2013-03-15 13:29, pirms 11 gadiem
Ja ir īsti Žalgira fani, tad bračkas paņems kredītu 100k€ un pēc tam atlikušo mūžu vergos sava kluba labā.

 +11 [+] [-]

, 2013-03-15 13:35, pirms 11 gadiem
atraduši kam naudu piedzīt

  +5 [+] [-]

, 2013-03-15 13:35, pirms 11 gadiem
pa TV skatoties un klausoties, varētu izvērtēt viņu intelekta pakāpi, kur jāpiekrīt Darvina teorijai

  +5 [+] [-]

, 2013-03-15 13:55, pirms 11 gadiem
Pavisam vienkāršs veids kā likt visai Eiropai par tevi runāt, sadod kādam populāram cilvēkam pa seju un visa Eiropa zinās tavu vārdu.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 13:57, pirms 11 gadiem
Pilnigi pareizi, sodit vaig, savadak katrs fans iedomasies patelot varoni, sodit vajadzeja Ruudiju uzvarot speli.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 14:15, pirms 11 gadiem
Neapskaužu brāļus- labi ka biznesmeņi, lai gan kas zin cik vērts tas bizness....... Izdr**īs pēc pilnas programmas jūtu. Vēl šie brāļi apsolīja izveidot fondu, kur faniem ieskaitīt šo naudu Tā nav Amerika, tā ir Lietuva. Sorry, bet ja kāds Dinamo fans (Mairis Briedis) iedotu pa galvu Mirastī arēnā, es nekādus santīmus neziedotu soda apmaksai, lai kā man tas patiktu - mēs dzīvojam nežēlīgajā kapitālismā, pats siti, pats maksā sodu

  +8 [+] [-]

, 2013-03-15 14:26, pirms 11 gadiem
Ņemot vērā, ka viņu izgājienu atbalstīja diezgan liela daļa Žalgiris fanu, tad kaut kādu daļu viņi noteikti savāktu!

  +9 [+] [-]

, 2013-03-15 14:28, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: pa TV skatoties un klausoties, varētu izvērtēt viņu intelekta pakāpi, kur jāpiekrīt Darvina teorijai
Vai tad vērts runāt par intelektu,ja Overtime Puče brāļus-biržniekus uzaicina uz šovu-interviju kā varoņus.Būtu interesanti tagad dzirdēt Overtime trio komentāru.Te jau prasījās pēc krimināllietas par huligānisma faktu.Bet domāju,ka Fernandesa rupjība Spānijā būtu tāpat sodāma,nezin kāpēc federācija Eiropā,Eirolīgas cilvēki incidentus Madridē atstāja bez ievērības.Par kādu sportiskumu tur varēja būt runa,tāds atmorozks(latviski vārds neatradās),lai arī talantīgs,veiksmīgs augstas klases špīleris ir jāsoda.Ja ne Eiropā,tad Biržu puikas,lai gan to arī nevar atbalstīt.

     [+] [-]

, 2013-03-15 14:43, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Neapskaužu brāļus- labi ka biznesmeņi, lai gan kas zin cik vērts tas bizness....... Izdr**īs pēc pilnas programmas jūtu. Vēl šie brāļi apsolīja izveidot fondu, kur faniem ieskaitīt šo naudu Tā nav Amerika, tā ir Lietuva. Sorry, bet ja kāds Dinamo fans (Mairis Briedis) iedotu pa galvu Mirastī arēnā, es nekādus santīmus neziedotu soda apmaksai, lai kā man tas patiktu - mēs dzīvojam nežēlīgajā kapitālismā, pats siti, pats maksā sodu
Pieļauju ka Kauņas iedzīvotāji stiprāk mīl Žalgiri nekā Rīgas fani Dinamo. Otkārt, Latvija nav Lietuva un tas arī ir atkarīgs no cilvēka. Netaisi visus pēc savas domāšanas!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-15 15:16, pirms 11 gadiem
Pareizi darīja brāļi . Viņi cīnās ar basketbola huligāniem (Fernandess) . Ko nedara FIBA ,to izdara fani !

  -3 [+] [-]

, 2013-03-15 16:45, pirms 11 gadiem
hantele rakstīja: Letiņi iznīcina leišu basketbolu no iekšienes!
No letiņa, viņos nav cik melns aiz naga. Lv leišu gopniki...

  -2 [+] [-]

, 2013-03-15 16:55, pirms 11 gadiem
šitie lai iet pie Barona faniem

  +6 [+] [-]

, 2013-03-15 17:01, pirms 11 gadiem
ja šī organizācija būtu sodījusi Fernandesu par viņa rīcību tad līdz šim notikumam nebūtu nonākuši.
Pagaidām vainīgos saskatu tikai ULEB

  -2 [+] [-]

, 2013-03-15 17:03, pirms 11 gadiem
overtime.tv šamējie bija par varoņiem gandrīz vai pataisīti.. redz..baigie fani...iekaustījuši sportistu... pfff...ņirga nāk

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 17:15, pirms 11 gadiem
Un kur ir sods Fernandesam, tas var darīt ko grib! Un kādā sakarā sods komandai, ko tad viņiem vajadzēja Fernandesu aiz rokas pavadīt līdz autobusam? Viņam tak bija apsargs, lai soda apsargu ar ka nevarēja aizstāvēt.

Kaut kāds stulbums manā izpratnē! Neatbalstu vardarbību un kaušanos, bet dabūja viņš pelnīti pa ībli.

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:20, pirms 11 gadiem
Fernandes normāls.
Vismaz viņš domā ar galvu tāpat kā agrāk Redžijs Millers...
Ko jus piekasaties viņam..

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:27, pirms 11 gadiem
Nu nez nevajadzeja jau tik bargu sodu uzlikt! Tagad sanak ta ka abiem bralie Zalgira arena basis ir liegts uz muuzhu??

Bet es tikai ceru ka ja bus vel kads liidzigs incidents (domaju kaut kur citur eiropa) tad sods bus tik pat bargs ka abiem braliem, nevis vieniem tiks liegts basis uz muzhiem, bet jau citi tiks gandriiz vai cauri sveika!

Isak sakot - viens likums visiem!

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:30, pirms 11 gadiem
Spāņu "meiteņu" un "mīksto" dominanci komandu sporta veidos, ja izdotos salauzt virišķīgāka paskata un uzvedības komandām, tad varētu izveidot normālas līgas, kur spēlē vīrišķīgas komanda un visi tie ULEB utt. varētu iet d.... ,un nevajadzētu viņiem pielāgoties! Bet pagaidām valda geji!

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:30, pirms 11 gadiem
A pag varbuut kads atceras incidentu kurs notika pirms paris gadiem Kaunja, kad Latvijas viiru izlase speleja parbaudes speli pret Lietuvas izlasi. Toreiz viens no Leishu faniem pie musu izlaes kaut ko bakstijas un Buls toreiz vinju aiztrieca, bet kaut ka neatceros ka toreiz to fanu sodija, un arii apsargi palika nesodiiti kaut gan toreiz vinji prakstiski neko nepalidzeja.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 17:31, pirms 11 gadiem
mani atkal interes,ka tad nodrosinas vinu neielaisanu diez?!?!?!? iesus ampulas kadas,lai pikst pie ieejam?!?!?! smiekligi

  -4 [+] [-]

, 2013-03-15 17:32, pirms 11 gadiem
Divdūjiņš rakstīja: Spāņu "meiteņu" dominenci komandu sporta veidos, ja izdotos salauzt virišķīgāka paskata un uzvedības komandām, tad varētu iveidot normālas līgas, kur spēlē vīrišķīgas komanda un visi tie ULEB utt varērtu iet d.... un nevajadzētu viņiem pielāgoties! Bet pagaidām valda geji!
Vai tad basketbols kā sportaveids neatbilst tevis nosauktajiem kritērijiem un nav "meiteņu" sportaveids ar visām piezīmēm par mazāko kontaktu, tēlošanām utt. Īsti vīri spēlē regbiju, futeni, roķeni, hoķi. Kas raustās to visu spēlēt, tie iet uz basīti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-03-15 17:34, pirms 11 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Vai tad basketbols kā sportaveids neatbilst tevis nosauktajiem kritērijiem un nav "meiteņu" sportaveids ar visām piezīmēm par mazāko kontaktu, tēlošanām utt. Īsti vīri spēlē regbiju, handbolu, futeni, roķeni. Kas raustās to visu spēlēt, tie iet uz basīti
Isti viri spelejot Futbolu??? Kopsh kura laika, tieshi futbola pie pirma pieskariena speletajs bez maz vai lido kadu 1-2m, vot tas man besii visvairak tada stuulba teloshana.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-15 17:34, pirms 11 gadiem
Kubiklv rakstīja: Nē, īsti vīri spēlē pasaules spēcīgākajā un varenākajā hokeja līgā - KHL!
Jau atkal sakas!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 17:35, pirms 11 gadiem
Kubiklv rakstīja: Nē, īsti vīri spēlē pasaules spēcīgākajā un varenākajā hokeja līgā - KHL!
ja nespej izcelties ar sapratigumu,tad japarada protams savs stulbums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:37, pirms 11 gadiem
Starp citu Znachokam tagad sakusies spele, shodien iespeja jau noklut konferences finala!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 17:38, pirms 11 gadiem
[quote keimais_zurmis]
Vai tad basketbols kā sportaveids neatbilst tevis nosauktajiem kritērijiem un nav "meiteņu" sportaveids ar visām piezīmēm par mazāko kontaktu, tēlošanām utt. Īsti vīri spēlē regbiju, futeni, roķeni, hoķi. Kas raustās to visu spēlēt, tie iet uz basīti

Kur hokejs?

paspeeji tomeer

  -2 [+] [-]

, 2013-03-15 17:39, pirms 11 gadiem
ainius rakstīja: Kur hokejs?
Vinsh tadu sporta veidu vel nezina.

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:48, pirms 11 gadiem
Nepikrītu Tev, ka basketbols ir pieskaitām pie "mīkstajiem", taču tevis nosauktā futene gan ir izteikts frizūru topmodeļu konkurss! Nu hoķī un regbijā, protam, ka kontakta spēle ir daudz vairāk atļauta, un līdz ar to sporta veids ir brutālāks!
Keimais Žurmis rakstīja: Vai tad basketbols kā sportaveids neatbilst tevis nosauktajiem kritērijiem un nav "meiteņu" sportaveids ar visām piezīmēm par mazāko kontaktu, tēlošanām utt. Īsti vīri spēlē regbiju, futeni, roķeni, hoķi. Kas raustās to visu spēlēt, tie iet uz basīti

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 17:52, pirms 11 gadiem
Kam pareizi, kam nē, bet no vienas puses - fanam nav jārisina abu spēlētāja savstarpējās attiecības.

     [+] [-]

, 2013-03-15 17:54, pirms 11 gadiem
Baigais jau nu pārsteigums, ja zināms ir, ka pie ULEB šprices visu nosaka spāņi un viņi ir lobēti jau gadu desmitiem..
Kāda sagadīšanās, Fernandezs nav sodīts ne reizi par savām izdarībām, bet kā puika saņem pa seju, tā vsjo. Brīnums, ka neizdomāja vispār likt žalgirim un visiem Lietuvas faniem aizliegt apmeklēt spēles...
P.s. Tas kā viņš raudāja savam komandas biedram azotītē bija kaut kas vienkārši apkaunojošs. Nu visi beidzot zin kāds mīkstais viņš ir. Kā jau visi spāņi, pagrūst var, bet tad slēpjas viens aiz otra imitējot kaut kādu grūstīšanos/kautiņu Es nevaru iedomāties kāds kauns ir viņa draudzenei, ja viņam tāda ir, vai sievai, redzot šīs bildes, kur viņš raud pēc sitiena pa seju. Man savulaik salauza degunu un žokli, bet viss ko es gribēju bija atspārdīt to, kas to izdarīja, tajā brīdī tak ir adrenalīns, sāpes nejūt. Šķiet pirmo reizi dzīvē dabūja pliķi pa seju

     [+] [-]

, 2013-03-15 18:10, pirms 11 gadiem
Disks 1995 rakstīja: Vai tad vērts runāt par intelektu,ja Overtime Puče brāļus-biržniekus uzaicina uz šovu-interviju kā varoņus.Būtu interesanti tagad dzirdēt Overtime trio komentāru.Te jau prasījās pēc krimināllietas par huligānisma faktu.Bet domāju,ka Fernandesa rupjība Spānijā būtu tāpat sodāma,nezin kāpēc federācija Eiropā,Eirolīgas cilvēki incidentus Madridē atstāja bez ievērības.Par kādu sportiskumu tur varēja būt runa,tāds atmorozks(latviski vārds neatradās),lai arī talantīgs,veiksmīgs augstas klases špīleris ir jāsoda.Ja ne Eiropā,tad Biržu puikas,lai gan to arī nevar atbalstīt.
Kāpēc federācija Eiropā,Eirolīgas cilvēki incidentus Madridē atstāja bez ievērības? Tādēļ, ka ULEB ir spāņu kantoris, un arī Eiropas basketbolā toni nosaka spāņi...
1 2 40 komentāri