Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tremmels Dārdens pamet Kauņas "Žalgiri"

Tremmels Dārdens pamet Kauņas "Žalgiri"
Tremmels Dārdens ar bumbu
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu basketbolists Tremmels Dārdens nolēmis vienpusēji lauzt līgumu ar Kauņas "Žalgiri", vēsta Lietuvas kluba oficiālā mājaslapa. Dārdens esot izmantojis līgumā iekļauto punktu lauzt līgumu, ja saņems kādu piedāvājumu no citas komandas.

"Uzbrucējs Tremmels Dārdens pameta Kauņas "Žalgira" komandu. Pirmdien "Žalgiris" saņēma basketbolista un viņa aģenta parakstītu vēstuli, kurā tika teikts, ka spēlētājs ir izmantojis savas tiesības vienpusēji izbeigt līgumu," teikts kluba paziņojumā. Dārdena līgumā bija iekļauts punkts, ka viņš drīkst vienpusēji izbeigt līgumattiecības, ja saņemtu attiecīgu citas komandas piedāvājumu. Šī komanda acīmredzot ir Madrides "Real", par kuras interesi tika baumots jau pirms vairākām nedēļām.

Tādējādi 31 gadu vecais Dārdens komandu pameta četras spēles pirms Eirolīgas "Top 16" grupu turnīra beigām. Šobrīd "Žalgiris" ar četrām uzvarām ieņem sesto vietu astoņu vienību konkurencē un no ceturtajā pozīcijā esošās Atēnu "Panathinaikos" atpaliek par divu uzvaru tiesu. Piektdien Kauņas klubs viesosies pie Maskavas CSKA, kā kontā ir septiņi panākumi.

Dārdens šosezon Eirolīgā vidēji mačā ir guvis 9.9 punktus un izcīnījis 3.9 bumbas pie groziem. Viņš ir precīzākais divu punktu (66.7%) un trīs punktu (51.7%) metienu izpildītājs komandā. Dārdens pagājušajā sezonā Eirolīgā debitēja Malagas "Unicaja" rindās, bet pirms tam septiņas sezonas pavadīja Turcijā, Beļģijā, Austrālijā un Francijā.

Atgādinām, ka Kauņas "Žalgiri" ir piemeklējušas nopietnas finansiālās problēmas, un nesen klubu oficiāli pameta tā īpašnieks Vladimirs Romanovs. Tiesa, nule "Žalgiris" atraidīja Antonu Gougu, kurš agrāk bija paziņojis, ka spēs palīdzēt klubam, ja to atstās bēdīgi slavenais Romanovs.

Izmantotie resursi:
Žalgiris.lt
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-11 22:58, pirms 11 gadiem
End of story
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-11 23:03, pirms 11 gadiem
nu gan žalgirim ir jāsaka ardievas 1/4 finalam
, 2013-03-11 23:04, pirms 11 gadiem
tad jau drošivien ka ies uz Real,vismaz tādu info pēdējā spēlē Madars Bergmanis izziņoja
, 2013-03-12 01:15, pirms 11 gadiem
Nu ko - Žalgiris zaudē pēdējās iespējas. Žēl, ka tā, bet - ko var gribēt, ja tādi idioti kā Romanovs visu laiku galvu jauc ar mūžīgiem meliem...
, 2013-03-12 10:00, pirms 11 gadiem
Daži laikam nelasa rakstu, tikai steidzas kaut ko iekomentēt!!

Tur taču teikts, ka pats aizgāju, nevis atlaida vai palaida. Un teikts arī ka uz Real, NEVIS LAIKAM!!!
Jorgoss Bardzokass. Foto: Sputnik/Scanpix

''Olympiacos'' pagarina līgumu ar galveno treneri Bardzokasu līdz 2026. gadam

Grieķijas basketbola grands Pirejas ''Olympiacos'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Jorgosu Bardzokasu līdz 2026. gadam.
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.