Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijas kausa finālā iekļūst Milānas "Olimpia" un "Pesaro"

Rūdis Mālmeisters
Rūdis Mālmeisters

Itālijas kausa finālā iekļūst Milānas "Olimpia" un "Pesaro"
Serhio Rodrigess. Foto: Scanpix.

Šovakar tika noskaidroti Itālijas basketbola kausa finālisti - par tiem kļuva Milānas "Olimpia", kas sakāva Venēcijas "Reyer", un "Pesaro", kas līdzīgā cīņā pārspēja "Brindisi".

Pirmajā pusfinālā Milānas "Olimpia" tikās pret Venēcijas "Reyer". Jāatzīmē, ka tieši "Olimpia" laukumā risinās turnīra izšķirošās spēles. Mājinieki pirmo puslaiku neiesāka pārliecinoši, pēc tā atrodoties vadībā tikai ar četru punktu pārsvaru, kas tika iegūts otrā ceturkšņa beigās. Trešajā ceturtdaļā Milānas komanda apliecināja savu favorītu statusu un sāka pakāpeniski palielināt rezultāta starpību. Mačs noslēdzās ar rezultātu 96:65 "Olimpia" labā.

Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva spānis Serhio Rodrigess, kurš izcēlās arī ar deviņām rezultatīvām piespēlēm un vienu atlēkušo bumbu. Ceturtdaļfināla mačā "Olimpia" ar 80:52 sakāva "Reggio Emilia".

Šī vakara noslēdzošajā Itālijas kausa mačā "Brindisi" ar 69:74 piekāpās "Pesaro". "Brindisi" vakar izdevās pārspēt Andreja Gražuļa pārstāvēto "Trieste". Latviešu basketbolists savainojuma dēļ nepiedalījās ceturtdaļfināla spēlē. "Pesaro" aizvadīja ļoti labu pirmo puslaiku, panākot 13 punktu pārsvaru. "Brindisi" nepadevās, noslēdzošās ceturtdaļas beigās panākot tikai mīnus viens. "Pesaro" izdevās noturēt uzvaru, iekļūstot Itālijas kausa finālā, kur viņus jau sagaida spēcīgā "Olimpia".

Mača rezultatīvākā spēlētāja gods tika "Pesaro" spēlētājam Džastinam Robinsonam, kuram 23 punkti, četras piespēles un viena atlēkusī bumba. Savukārt igauņu basketbolists Henrijs Drels pēc vakardienas veiksmīgā mača pret "Sassari" šoreiz izcēlās tikai ar trim punktiem.