Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Četmens – 2. vērtīgākais spēlētājs pirmajā aplī, Fals vicelīderis blokos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Četmens – 2. vērtīgākais spēlētājs pirmajā aplī, Fals vicelīderis blokos
Mairs Četmens: 2. vērtīgākais spēlētājs Eiropas kausa pirmajā aplī
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Trešdien, 12. novembrī, noslēdzās Eiropas kausa izcīņas pirmā apļa spēles basketbolā vīriešiem. Basketbola kluba "Ventspils" aizsargs Mairs Četmens ir otrais vērtīgākais spēlētājs turnīrā. Atsevišķās kategorijās labāko spēlētāju sešniekā spējuši iekļūt arī Bamba Fals, Kristaps Porziņģis un Jānis Strēlnieks. Jāatgādina, ka turnīrā sacenšas vairāk nekā 400 basketbolistu.

Četmena meistarība nerūs

Aizsargs pirms trīs nedēļām nosvinēja 36. dzimšanas dienu, taču laukumā ir tikpat labs kā agrāk. Mairs Četmens piecās spēlēs vidēji 31:17 minūtēs guvis 14,4 punktus, izcīnījis 5,6 bumbas zem groziem, izdarījis 5,8 rezultatīvas piespēles, pārķēris 1,2 bumbas un izprovocējis 6,8 piezīmes.

Spēlētāja lietderības koeficients 23,8 ir otrais labākais Eiropas kausa izcīņā. Četmenu apsteidz tikai “Hapoel Jerusalem” zvaigzne Donta Smits (24,2). Aiz Četmena palikuši tādi meistari kā Tairīss Raiss (Himki), Deriks Brauns (Krasnodara), Ērls Roulends (Bandirma) un daudzi citi. VEF līderis Džeralds Robinsons (14,4) sarakstā ieņem 49. vietu.

Četmenam pieder trešā vieta izprovocētajās piezīmēs. Vidēji spēlē viņš piespiedis pretiniekus 6,8 reizes pārkāpt noteikumus. Kurzemnieku aizsargu apsteidz tikai Volters Hodžs no Sanktpēterburgas “Zenit” (7,2) un Īrvings Vokers no Francijas kluba “Dijon” (7,0).

Strēlnieks un Bambergas izcilība

Bavārijas kluba “Brose Baskets” saspēles vadītāji Jānis Strēlnieks un Bredlijs Vanameikers vidēji spēlē izdara četras reizes vairāk rezultatīvu piespēļu nekā kļūdu. Abu sniegums izvirza Bambergu (187,7%) otrajā vietā 36 komandu konkurencē, nedaudz atpaliekot tikai no Himkiem (191,2%).

Strēlnieks vidēji spēlē kļūdījies mazāk nekā vienu reizi, tajā pašā laikā izdarot 3,0 rezultatīvas piespēles (375,0%). Tas ir sestais labākais rādītājs Eiropas kausa izcīņā. Labāki rādītāji ir tikai Āronam Mailsam (Krasnodara), Marko Popovičam (Himki), Dī Braunam (Ploješti), Kevinam Lišam (Saragosa) un komandas biedram Vanameikeram (380,0%).

Fals un Porziņģis bloķētāju "Top 5"

VEF centrs Bamba Fals, tāpat kā “Nancy” garais spēlētājs Rendalu Falkeru un “Union Olimpija” pamatcentrs Mirza Begičs, pirmajā aplī spējis 11 reižu nobloķēt pretinieku metienus. Objektivitātes labad jāatzīst, ka Fals un Falkers dala otro vietu, jo Begičs piedalījies tikai trīs spēlēs.

Ceturto vietu ar vēl trīs basketbolistiem dala “Sevilla” spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš vidēji nobloķējis pretiniekus 1,6 reizes.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

  +3 [+] [-]

, 2014-11-13 08:42, pirms 10 gadiem
Četmens tāds PG kas pēdējos gadus ventiņiem ir trūcis, var iemest var smuki izspēlēt, patīk ka ir produktīvs,punkti,piespēles,rebi.

Nevis kā tur bija iepriekšejos gados,pāris meļņi, kas to vien darīja, kā strītbolu spēlēja.

     [+] [-]

, 2014-11-13 09:12, pirms 10 gadiem
Četmens nemainās falls

  +1 [+] [-]

, 2014-11-13 10:21, pirms 10 gadiem
The Legend
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:31, pirms 10 gadiem
chetmens tak ir panjeemis kkaadu eiropas pilsoniibu?

     [+] [-]

, 2014-11-13 18:18, pirms 10 gadiem
Cetmens tiesaam ir vecis!! paldies BKV vadibai ka dabujo so atpakal uz Ventspili!! lai gan bija liels risks nemt vinu, jo vins biju veselu sezonu izlaidis, bet BKV vadiba ticeeja vinam un tagad var justies labi