Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiri" pamet amerikānis Veinss, "Strasbourg" nelaiž Kolē uz "Olympiacos"

Andrejs Siliņš

"Žalgiri" pamet amerikānis Veinss, "Strasbourg" nelaiž Kolē uz "Olympiacos"
Vensāns Kolē
Foto: Sipa/Scanpix

Latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētais Kauņas "Žalgiris" klubs pirms ULEB Eirolīgas sezonas sākuma pārtraucis līgumattiecības ar amerikāņu aizsargu Maliku Veinsu. Tikmēr grieķu superkluba Pirejas "Olympiacos" vadība vēlējusies par galveno treneri iecelt Francijas izlases vadoni Vensānu Kolē, tomēr "Strasbourg" klubs pagaidām nav gatavs šādam solim.

23 gadus vecais aizsargs Veinss profesionāli spēlē kopš 2012. gada un divu sezonu laikā pārstāvēja Filadelfijas "76ers" un Losandželosas "Clippers", kā arī spēlēja Attīstības līgā. Pirms šīs sezonas Veinss nolēma pārcelties uz Eiropu, pievienojoties Kauņas "Žalgirim".

188 centimetrus garais spēlētājs guvis savainojumu un pieņēmis lēmumu atgriezties dzimtenē, lai veiktu nepieciešamo operāciju. Kluba vadība nolēmusi izmantot līgumā iestrādāto iespēju un pārtrauca līgumsaistības ar Veinsu.

Gintara Krapika komanda jauno Eirolīgas sezonu sāks piektdien, kad viesos tiksies ar Madrides "Real". Kauņas komandā šobrīd palikuši trīs ārzemnieki - amerikāņu uzbrucējs Džeimss Andersons, igauņu uzbrucējs Sīms Sanderss-Vene un latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars, kurš gan turpina atlabt pēc savainojuma.

Tikmēr Grieķijas vicečempione Pirejas "Olympiacos" pēc Giorgosa Barcoka demisijas, kas sekoja zaudējumam pret Atēnu "Panathinaikos" Grieķijas kausa izcīņas spēlē, meklē jaunu galveno treneri. Pagaidām par vietas izpildītāju iecelts Milans Tomičs, kas pēdējos sešus gadus veica asistenta pienākumus. Pirejas klubs vērsies pie franču "Strasbourg", vēloties nolīgt Vensānu Kolē galvenā trenera amatam.

"Atbildējām skaidri: nē. Nepārdosim Kolē, ja vien tā nebūs ļoti, ļoti, ļoti liela izpirkuma nauda," sacīja Strasbūras kluba prezidents Martials Belons. 51 gadu vecais Kolē pēdējos gados iekarojis lielu atpazīstamību Eiropā kā Francijas izlases treneris. Tieši Kolē vadībā francūži izcīnījuši 2011. gada Eiropas sudrabu, 2013. gada Eiropas zeltu un šogad pasaules čempionātā tika pie bronzas.

Divas reizes par Francijas līgas labāko treneri atzītais Kolē ar "Strasbourg" komandu šosezon spēlēs ULEB Eiropas kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2014-10-14 00:16, pirms 10 gadiem
Dažas vietas gan tiek rakstīts,ka viņi ir gatavi maksāt,nav noslēpums,ka šobrīd šis pēc Mesinas un Blata aiziešanas ir pieprasitākais treneris un Kazlausku neviens neatsauks atpakaļ dēļ milzigās naudas!