Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spānijas MVP Burusis vienojas ar "Panathinaikos"

Andrejs Siliņš

Spānijas MVP Burusis vienojas ar "Panathinaikos"
Joannis Burusis
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedrs pagājušajā sezonā Joannis Burusis, kurš tika atzīts par Spānijas ACB līgas sezonas vērtīgāko spēlētāju, jaunajā sezonā pārstāvēs savas dzimtās Grieķijas superklubu Atēnu "Panathinaikos".

32 gadus vecais Burusis aizvadīja teicamu sezonu, Vitorijas komandas sastāvā ULEB Eirolīgā vidēji 25,1 minūtē gūstot 14,5 punktus, izcīnot 8,7 atlēkušās bumbas un atdodot 2,2 rezultatīvas piespēles. Augumā raženais grieķu centrs otro reizi karjerā tika iekļauts Eirolīgas pirmajā simboliskajā pieciniekā, bet viņa pārstāvētā komanda iekļuva "Final Four" turnīrā.

Spānijas līgā Burusim vidēji 23,4 minūtēs 13,2 punkti, 7,4 bumbas un 2,3 piespēles, kas ļāva tikt pie sezonas MVP atzinības, kā arī vietas pirmajā simboliskajā pieciniekā.

Jaunajā sezonā Burusis pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezīsies dzimtajā Grieķijā un pārstāvēs valsts vicečempiones Atēnu "Panathinaikos" krāsas. Karjeru Burusis 2001. gadā sāka Atēnu AEK rindās, bet no 2006. līdz 2011. gadam pārstāvēja Pirejas "Olympiacois". Tolaik gan Burusim neizdevās izcīnīt nevienu Grieķijas čempiontitulu, un tā noteikti ir papildus motivācija spēlētājam karjeras otrajā pusē beidzot to paveikt.

212 centimetrus garais un 122 kilogramus smagais Burusis ārzemēs pārstāvējis ne tikai "Laboral Kutxa", bet arī "Barcelona", Milānas "EA7 Emporio Armani" un Madrides "Real". Ar pēdējo Burusis kļuva par Spānijas un Eirolīgas čempionu 2015. gadā.

Grieķijas izlases rindās Burusis izcīnījis 2005. gada Eiropas čempiontitulu, kā arī 2009. gada Eiropas bronzu.

Pēc lieliskās pagājušās sezonas uzvirmoja runas par Buruša iespējamo pārcelšanos uz Nacionālo Basketbola Asociāciju (NBA), un arī pats spēlētājs atzina, ka labprāt izvērtēs iespējas beidzot uzspēlēt okeāna viņā pusē, tomēr tas nenotiks. 2009. gada vasarā Sanantonio "Spurs" piedāvāja Burusim trīs gadu līgumu par 12 miljoniem dolāru, tomēr spēlētājs izvēlējās ienesīgāku līgumu ar "Olympiacos" (5,1 miljons eiro trīs gados, jau pēc nodokļu nomaksas).

Izmantotie resursi:
SPORT 24 - Συνεχής Αθλητική Ενημέρωση

     [+] [-]

, 2016-07-12 14:49, pirms 8 gadiem
Jā komanda, kas šogad bija final four nakamsezon būs 0. žel