Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA aizsargs de Kolo atzīts par Eirolīgas sezonas MVP

Rolands Eliņš

CSKA aizsargs de Kolo atzīts par Eirolīgas sezonas MVP
Nando de Kolo
Foto: AFP/Scanpix

Svinīgā pasākumā ULEB Eirolīgas vadība kronējusi šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP balvas ieguvēju Nando de Kolo no Maskavas CSKA vienības.

„Šis ir lielisks notikums, esmu patiešām priecīgs iegūt šo balvu visspēcīgākajā konkurencē,” balvas saņemšanas brīdī izteicās Nando de Kolo. „Vēl gan sezona nav beigusies, mūsu komandai priekšā divas svarīgas spēles Eirolīgas „Final 4” izspēlē. Individuālās balvas ir patīkami iegūt, taču svarīgākais tik un tā ir spēcīgs komandas gars. Esmu lepns, ka varu spēlēt CSKA sastāvā kopā ar šādiem komandas biedriem.”

De Kolo šosezon bija Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji spēlē gūtiem 18.9 punktiem. Viņš bija CSKA komandas līderis un palīdzēja Maskavas komandai sasniegt „Final 4” ar trešo visu laiku labāko Eirolīgas rezultativitāti (vidēji spēlē pretinieku grozā samesti 90.7 punkti).

De Kolo arī izcēlās ar 4.9 rezultatīvām piespēlēm un 3.6 atlēkušajām bumbām. Viņš trāpīja 56% divpunktu metienu, 46% tālmetienu un 90.5% soda metienu, kā arī vidēji spēlē izcēlās ar vienu pārtvertu bumbu.

Pašreizējā formātā Eirolīgas MVP tituls tika ieviests 2005. gadā, un pagaidām tikai Entonija Pārkeram to izcīnīt divas reizes. De Kolo toties ir pirmais Eirolīgas MVP no Francijas un ceturtais CSKA pārstāvis šajā pozīcijā, pievienojoties Teodoram Papalukam, Ramūnam Šiskauskam un Andrejam Kiriļenko. Pagājušajā sezonā par MVP tika atzīts Nemanja Bjelica no „Fenerbahce”.

28 gadus vecais franču aizsargs de Kolo pārstāv CSKA otro sezonu pēc kārtas, bet iepriekš spēlējis NBA „Spurs” un „Raptors” vienībās. Tiek baumots, ka šovasar viņš varētu mēģināt atgriezties NBA, tāpat vēl nav ieviesta skaidrība par viņa dalību Francijas izlasē Rio olimpisko spēļu atlasē. De Kolo sola pieņemt galīgo lēmumu šajā sakarā pēc „Final Four” noslēguma.

Eirolīgas izšķirošās spēles norisināsies 13. un 15. maijā. Rīt pusfinālos satiksies Dāvja Bertāna pārstāvētā „Laboral Kutxa” un „Fenerbahce”, kā arī CSKA un „Lokomotiv-Kuban”. Savukārt fināls un spēle par trešo vietu paredzēta svētdien.

Eirolīgas pēdējo sezonu MVP

GadsSpēlētājsKomanda
2016Nando de KoloCSKA
2015Nemanja BjelicaFenerbahce
2014Serhio RodrigessReal Madrid
2013Vasilis SpanulisOlympiacos
2012Andrejs KiriļenkoCSKA
2011Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2010Milošs TeodosičsOlympiacos

Izmantotie resursi:
2015-16 Euroleague MVP: Nando De Colo, CSKA...

     [+] [-]

, 2016-05-12 19:29, pirms 8 gadiem
NBA sildija soliņu Eirolīgas MVP!