Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Manas vainas dēļ nebijām gatavi spēlēt pret zonas aizsardzību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Manas vainas dēļ nebijām gatavi spēlēt pret zonas aizsardzību"
Ramūns Butauts spēlē pret Krasnojarskas "Enisey"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Mums ir lielisks pretinieku skautings, izpētījām visas jaunākās pretinieku spēles, tai skaitā pret Barselonu. Zinājām, ko gaidīt, taču Valensija kļuva par pirmo komandu, kura pret mums plaši izmantoja zonu. Nebijām tam gatavi, taču tā ir tikai mana vaina," pēc zaudējuma mājas spēlē pret "Valencia" teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

“Top 16” turnīrs noslēgsies 20. februārī ar divām spēlēm Spānijā. Čehijas čempioni “ČEZ Nymburk” (1-4) jau zaudējuši izredzes tikt tālāk. VEF (3-2) pēdējā spēlē derēs tikai uzvara. “Bilbao Basket” (3-2) tālāk var tikt gadījumā, ja izšķirošajās cīņās uzvaras svinēs Čehijas un Latvijas klubi, jo komandai ir labvēlīga bilance savstarpējās spēlēs pret valensiešiem. "Valencia Basket" ar 3-3 bilanci tālāk tiks situācijā, ja VEF zaudēs Bilbao.

Pau Rivas, “Valencia Basket” aizsargs (pēdējās sešpadsmit minūtēs guva 15 punktus)

“Spēli sākām vāji, turpretī rīdzinieku metienu realizācijas procents bija fantastisks. Zinājām, ka visu spēli viņi tā turpināt nevarēs. Agresīvi cīnījāmies aizsardzībā un tas nostrādāja.”

Velimirs Perasovičs, “Valencia Basket” galvenais treneris

“Piekrītu visam, ko teica Pau. Rīdzinieki spēlēja ļoti ātri un ārkārtīgi precīzi meta tālmetienus, kamēr mēs pirmajā ceturtdaļā bijām gandrīz miruši. Izmēģinājām dažādus variantus aizsardzībā, līdz atradām zonu. Tā kļuva par atslēgu mūsu uzvarai. Galotnē iespējas uzvarēt bija abām komandām. Atradāmies gandrīz līdzīgā situācijā kā 29. janvārī, kad mājās pēdējā sekundē zaudējām pret Bilbao, taču šoreiz paveicās mums. Aizvadījām ceturto spēli piecās dienās, pirmdien visu dienu ceļojām. Esmu lepns par komandu.”

Ērls Džerods Roulends, “VEF Rīga” aizsargs

“Spēlējām pret labu komandu. Sākām labi, ar iespējām uzvarēt līdz pat cīņas beigām. Nespējām pārvarēt pretinieku zonas aizsardzību, pašam bija dažas muļķīgas kļūdas, taču mūsu rīcībā joprojām bija pēdējais uzbrukums pamatlaikā. Vairākas reizes neiemetām brīvos metienus un zaudējām. Tā ir robeža, kas atšķir labu komandu no izcilas. Dzīve un basketbols turpinās.”

Ramūns Butauts, “VEF Rīga” galvenais treneris

“Atradāmies tuvu uzvarai. Ļoti priecēja līdzjutēju atbalsts, tikai žēl, ka neizdevās viņus iepriecināt ar uzvaru. Uzskatu, ka bijām labi sagatavoti, izņemot spēli pret zonas aizsardzību. Tajā nevaru vainot nevienu spēlētāju. Tā ir tikai mana vaina. Ja rastos iespēja gatavoties atkārtoti, treniņos mācītos spēlēt pret zonu. Mums ir lielisks pretinieku skautings, izpētījām visas jaunākās Valensijas spēles, tai skaitā pret Barselonu. Zinājām, ko gaidīt, taču Valensija kļuva par pirmo komandu, kura pret mums plaši izmantoja zonu

Pie zonas aizsardzības pretinieki ķērās tikai bezizejas situācijā, kad bija izsmeltas visas pārējās iespējas. Spēlē viens pret vienu Valensija ar mums netika galā, tomēr pēdējās cerības mēģinājums nostrādāja. Ja būsiet ievērojuši, citas komandas necentās izmantot zonu, jo esam labi metēji. Minūtes pārtraukumos centāmies nogādāt spēlētājiem informāciju, bet līdz spēles beigām atrast pretlīdzekļus neizdevās. Papildlaika pēdējās minūtes, kad palikām bez trīs garajiem spēlētājiem (Kavaļauska, Bērziņa un Zavacka), jau bija no sērijas, kā būtu, ja būtu. Mums pietrūka ceturtā garā spēlētāja, taču tas nebija zaudējuma pamatiemesls.

Kad līdz pamatlaika beigām palika sešas sekundes, pēdējā uzbrukumā bija uzdevums iespēlēt bumbu Janičenokam. To neizdevās paveikt, tāpēc Roulends izmeta tālmetienu. Jānorij rūgto kumosu, jāatgūstas no šoka un jāgatavojas nākamajai spēlei. Viss joprojām atrodas mūsu rokās, cerības nav zudušas.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-02-12 22:43, pirms 12 gadiem
atceramies ka pret LEMAN arii bija izskirossa spele,novelu to atkartot un uzvareet...

  +7 [+] [-]

, 2013-02-12 22:47, pirms 12 gadiem
Vismaz atzinās, bet , ko tas dod...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 22:48, pirms 12 gadiem
Visu cienu, cerams Bilbao parak aizrausies ar uzbrukumu sakuma gribot kartigi nomizot Vef, tacu ja netiksim talak, visa vaina uz menedzementu, nauda bija jaunam speletajam, tacu formulitates sakrtot nepaspejam, tatrad vajadzeja nemt tadu speletaju ar kuru sadas problemas nebutu bijusas, top 8 cena, viss izsciras ne tikai laukuma.

  +9 [+] [-]

, 2013-02-12 22:49, pirms 12 gadiem
un vēl satraukums vai tik Butauts nebūs nobeidzis V.Danielu - pēc lieliskas spēles pret Žalgiri dabūt tikai 6 min svarīgā spēlē - leģionārs varētu salūzt ..

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:02, pirms 12 gadiem
Lai vai kur, bet Eiropas basketbolā zona ir un būs, pat LJBL ir brīdis, kurā var sākt to segt un tad arī to māca gan segt, gan kaut kā tikt ar to galā - izraustīt, vai, sliktākajā gadījumā, nomētāt. Atvaino, bet kādiem dulburiem ir jābūt, lai 3 ceturtdaļas netiktu kaut cik ar to galā, kaut vai noturētu pārsvaru.
Protams, es arī uzskatu, ka šeit pie vainas lielā mērā būs Butauts, bet tomēr - visi ir spēlējuši pret zonu un zina, kas tā tāda ir, jo īpaši 3-2 zonas vājības ir jāizmanto - raustīšana un garuma pārsvars, bet nē, muhļi, muhļi.

Neesmu VEF fans, bet atvaino, ja ir +22 pret Karaļa kausa finālisti, kura trīs dienās tik tikko bija aizvadījusi trīs spēles, ir jāspēj to noturē, ka tur vai kas, ne jau visu, tas visiem bija skaidrs, ka nepaliks, bet ne jau ļaut to atspēlēt un vēl ar apšaubāmu un man nepieņemamu soda sišanu taktiku pakāst.

Žēl, bet te nu būtu vienkārši jānokaunas un jāpadomā.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:03, pirms 12 gadiem
Nu re, Butautam vismaz ir dūša pateikt taisnību, nevis muldēt kaut ko apkārt. Jāgatavojas Bilbao.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:06, pirms 12 gadiem
Nezinu, no vienas puses tomēr saspringtā spēlē, kas iet punkts punktā - proti, tiek pakāpeniski pazaudēta - īsti nebija jēgas eksperimentēt, no otras puses - varbūt tieši tas būtu palīdzējis, īpaši papildlaikā, kad bija redzams, ka četri no pieciem, kas visu spēli ir vilkuši, ir padevušies.
zigiss rakstīja: un vēl satraukums vai tik Butauts nebūs nobeidzis V.Danielu - pēc lieliskas spēles pret Žalgiri dabūt tikai 6 min svarīgā spēlē - leģionārs varētu salūzt ..

  +3 [+] [-]

, 2013-02-12 23:09, pirms 12 gadiem
Šāda līmeni šādas rupjas kļūdas ir nepiedodamas ! Butautu taktiski vnk izģērba !

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:11, pirms 12 gadiem
he he, un ka ar 7 speletaju izmantosanu? Reali jau tas super truber haljavninaus sakums bija tas kas deva izredzes vefam pareja spele reali minus 30pt. Lai ko ari gudrenieki neteiktu. Valensija negaidija tadu sakumu tad bishkuc sanemas un uzvilka ka mazos.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:12, pirms 12 gadiem
valdemaars rakstīja: he he, un ka ar 7 speletaju izmantosanu? Reali jau tas super truber haljavninaus sakums bija tas kas deva izredzes vefam pareja spele reali minus 30pt. Lai ko ari gudrenieki neteiktu. Valensija negaidija tadu sakumu tad bishkuc sanemas un uzvilka ka mazos.
Piekrītu

  -1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:21, pirms 12 gadiem
Man zeel Tevis!
valdemaars rakstīja: he he, un ka ar 7 speletaju izmantosanu? Reali jau tas super truber haljavninaus sakums bija tas kas deva izredzes vefam pareja spele reali minus 30pt. Lai ko ari gudrenieki neteiktu. Valensija negaidija tadu sakumu tad bishkuc sanemas un uzvilka ka mazos.

     [+] [-]

, 2013-02-12 23:21, pirms 12 gadiem
valdemaars rakstīja: he he, un ka ar 7 speletaju izmantosanu? Reali jau tas super truber haljavninaus sakums bija tas kas deva izredzes vefam pareja spele reali minus 30pt. Lai ko ari gudrenieki neteiktu. Valensija negaidija tadu sakumu tad bishkuc sanemas un uzvilka ka mazos.
Kā būtu ja būtu? Būtu iekritis Rowlenda truļņiks būtu uzvara, ko tu tagad spriedelē.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-12 23:22, pirms 12 gadiem
Tāpat esmu lepns par šo spēli un ceru, ka šī spēle kalpos par basketbola atdzimšanu Latvijā - nenolaižam rokas un cīnāmies tālāk. Paldies par atmosfēru arēnā.

     [+] [-]

, 2013-02-12 23:29, pirms 12 gadiem
Pat, ja DJ nebutu palaidis muzonu nelaikaa ari tad butu uzvarejusi. Bet tapat jau vajadzeja, isteniba daudzi apstakli sagriezas pret mums, bet pats galvenais pietruka pieredzes speles izskirosajos momentos, visi tikai meta bumbu atpakal Rowlendam un ari tam gadijas kludities pec tam, kad iemeta 29pt, gandriz visus loti augstas sarezgitibas metienus!
3Martinsh3 rakstīja: Kā būtu ja būtu? Būtu iekritis Rowlenda truļņiks būtu uzvara, ko tu tagad spriedelē.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 23:34, pirms 12 gadiem
Prieks, ka pats atzīst savu vainu!
labi, ka nesekoja Starkova tipiskais: "nospēlējām cienīgi"

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 23:41, pirms 12 gadiem
Nav ko pelnus kaisīt uz galvas, vairāk gan izskatijās ka spēlētaju meistarība nebija atbilstoša. Zona - tas jau n-tos gadus nav nekas jauns mūsdienu basketbolā...

  +3 [+] [-]

, 2013-02-12 23:44, pirms 12 gadiem
Par Danielsu Butauts piemirsa?

Un atkal VEFam izšķirošā spēle eirokausā. (Tāpat kā pret Le Mans)

  -1 [+] [-]

, 2013-02-13 01:48, pirms 12 gadiem
VEF bija jāuzvar , tika zaudēts spāņu Fiba mafijai jau pirms spēles Hamiltons un tiesneši....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-13 09:56, pirms 12 gadiem
tomssk8 rakstīja: Lai vai kur, bet Eiropas basketbolā zona ir un būs, pat LJBL ir brīdis, kurā var sākt to segt un tad arī to māca gan segt, gan kaut kā tikt ar to galā - izraustīt, vai, sliktākajā gadījumā, nomētāt. Atvaino, bet kādiem dulburiem ir jābūt, lai 3 ceturtdaļas netiktu kaut cik ar to galā, kaut vai noturētu pārsvaru.
Protams, es arī uzskatu, ka šeit pie vainas lielā mērā būs Butauts, bet tomēr - visi ir spēlējuši pret zonu un zina, kas tā tāda ir, jo īpaši 3-2 zonas vājības ir jāizmanto - raustīšana un garuma pārsvars, bet nē, muhļi, muhļi.

Neesmu VEF fans, bet atvaino, ja ir +22 pret Karaļa kausa finālisti, kura trīs dienās tik tikko bija aizvadījusi trīs spēles, ir jāspēj to noturē, ka tur vai kas, ne jau visu, tas visiem bija skaidrs, ka nepaliks, bet ne jau ļaut to atspēlēt un vēl ar apšaubāmu un man nepieņemamu soda sišanu taktiku pakāst.

Žēl, bet te nu būtu vienkārši jānokaunas un jāpadomā.
Tu jau pats pateici - viņi spēlēja ar Karaļa kausa finālistiem, domā ka tie kaut kādi memļaki!

Sūdīgi bija, ka zaudēja, jo pamatlaikā uzvara bija ļoti tuvu, bet tā vai tā MALAČI.

Pa teļļuku skatoties es viens pats varētu Valensiju apspēlēt Ja jau būtu tika viegli, tad jau būtu apspēlējuši. Turklāt uzbrukumā viņiem arī nereāli krita.

Tāpēc viņi ir viena no Spānijas labākajām komandām - NBA vēl no lielākiem mīnusiem ir vinnētas spēles - Spurs 35 sekundēs no +10 līdz -1 nospēlējās, ko tad viņiem vispār galvas noraut

  +1 [+] [-]

, 2013-02-13 09:57, pirms 12 gadiem
Šoreiz Butauts tiešām zaudēja spēli. 0 pret zonu un 0 spēles galotnē.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-13 10:25, pirms 12 gadiem
Nesaprotu tikai vienu - kāpēc bija tik maza spēlētāju rotācija? Parasti visās nozīmīgās spēlēs bijām izmantojuši plašu spēlētāju rotāciju, lai turētu agresivitāti, bet šeit - nekā... Danielss un Strēlnieks jau nu bija vismaz nedaudz vairāk pelnījuši dabūt spēlēt (man pat liekas, ka Strēlnieks vispār netika laukumā, lai arī spēles sākumu neredzēju)...

Trenerim jau nu vajadzēja saprast, ka, ja vienam spēlētājam spēle galīgi nepadodas, tad jālaiž kādu citu izmēģināt spēkus un varbūt tam kas sanāk...