Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" sola novērtēt VEF, Bertāns saskata psiholoģiskās priekšrocības

"Žalgiris" sola novērtēt VEF, Bertāns saskata psiholoģiskās priekšrocības
Marko Popovičs
Foto: euroleague.net

Basketbola klubs "VEF Rīga" šodien VTB līgas spēlē savā laukumā tiksies ar Lietuvas superklubu Kauņas "Žalgiris". Pirms spēles "Žalgira" spēlētājs Marko Popovičs un treneris Hoans Plaza bijuši vienisprātis - VEF nedrīkst nenovērtēt. Savukārt VEF aizsargs Dairis Bertāns uzskata, ka iespējas ir arī viņa komandai.

Vēl piektdien "Žalgirim" bija Eirolīgas spēle Turcijā, bet jau svētdien gaida nākamais mačs Latvijā, kas būs pret Rīgas VEF. Viens no "Žalgira" līderiem Marko Popovičs intervijā sava kluba mājaslapā izteicies, ka spēlei ar VEF jāpieiet ar pilnu nopietnību: "Mums jābūt gataviem, jo spēlēšana pret VEF ir sarežģīta. Nešaubos, ka lielākā daļa fanu uzskata, ka viņi nav bīstami pretinieki un tāpēc uzvarēsim viegli. Ja tā domāsim, tad nekas labs mūs negaida. Neņemot vērā to, ka mums nebija laiks, lai sagatavotos spēlei, jānoskaņojas uz to tā, it kā spēlētu pret CSKA vai Barselonu."

"Uzvarēt katru spēli patiešām nav viegli," norādījis Popovičs, kura pārstāvētais "Žalgiris" šosezon vēl nav piedzīvojis zaudējumu rūgtumu. Līdzīgas domās ir "Žalgira" galvenais treneris Hoans Plaza, sakot: "Ar VEF spēlējam pārbaudes spēli pirms sezonas, bet kopš tā laika viņi ir veikuši lielus soļus uz priekšu. Viņi ar uzvaru iesākuši Eiropas kausu, tāpēc atrodas uz pacēluma. Zinām, to, ka nedrīkstam doties laukumā atslābinājušies. Ja spēlēsim tikai ar 70%, tad tik bīstama komandā kā VEF spēs mūs pieveikt. Mums atkal jābūt gataviem cīnīties kopīgi."

Tikmēr VEF spēlētājs Dairis Bertāns intervijā sava kluba mājaslapā izteicies, ka vismaz vienā ziņā pārsvars piederēs viņa komandai: "Lielāks spiediens būs uz pretiniekiem, nevis mums, tāpēc mēs varam tikai no tā iegūt. Zinot to, ka mums otrdien ir ļoti svarīga Eiropas kausa spēle, kas mums tiešām ir jāvinnē, tad uz svētdienas spēli jāiet vienkārši ar brīvām galvām un bez liela satraukuma. Jāspēlē sava spēle un tad jau redzēsim, kas notiks." Pretinieku spēli Bertāns raksturojis kā tādu, kas galvenā trenera Hoana Plazas ietekmē demonstrē "tipisku spāņu basketbolu ar ātru spēli un daudz metieniem".

Spēles sākums starp VEF un "Žalgiri" šodien "Arēnā Rīga" pulksten 17:00.

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS | 
VEF RĪGA

Žalgiris.lt

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-11 13:50, pirms 12 gadiem
Nekritisim eiforija, buus cieniga spele, bet zaude.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-11 13:56, pirms 12 gadiem
Gan Vef, gan Žalgiris šosezon rāda labu sniegumu domāju, ka spēle izšķirsies galotnē, uzvarēs pieredze!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: bubba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-11 16:32, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Jā tika Žalgiris mīca visus Eirolīgā kamēr VEF streipuļo pa Krievijas čempionātu un Eiropas kausu!
Tā ir, bet ko Tu gribēji pateikt? Sagaidīt, ka VEF fani kliegs, ka tā nav? Ir. Un nav par ko kaunēties, jo tas ir teju augstākais, kur klubu komandas var tikt.