Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Savu izdevību izmantosim"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Savu izdevību izmantosim"
Aigars Nerips ar komandu
Foto: Romualds Vambuts begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting, Sportacentrs.com

“Spēlē neizdevās īstenot divus taktiskos risinājumus, nenosedzām Hjūstoni un pienācīgi nenospēlējām groza apakšā. Tagad vairāk strādāsim ar garajām spēlētājām, īpaši aizsardzībā,” zaudējuma mācības spēlē ar Košices “Good Angels” analizē sieviešu basketbola kluba “TTT Rīga” galvenais treneris Aigars Nerips.

Par diviem neizpildītajiem uzdevumiem

Zinājām, ka Duprī un Hjūstone ir mums neparocīgs pāris, īpaši grūti bija atrast spēlētāju, kura varētu nosegt pēdējo. Zinājām, ka viņa pagriežas un spēlē 1 pret 1, tāpēc vajadzēja sist taktiskas piezīmes. Kimberlijas Batleres un Karlīnes Nīmanes uzdevums bija tā spēlēt, taču Hjūstone pirmajā puslaikā iemeta 21 punktu, bet sedzējām kopā ir tikai viena piezīme. Minūtes pārtraukumos runājām, ka jāsit piezīmes, spēlē nekā.

Otrkārt, Holingsvortas spēle groza apakšā. Runājām, ka jāspēlē zemajā pozīcijā (low-post), bet viņa skrēja augšā, prom no groza. Kur bija jābūt Batlerei, tur bija Holingsvorta, par to varēs pārliecināties video. Vai nenospēlē savā pozīcijā, vai izvairās no cīņas ar savu oponenti Duprī, kura ir mazāka, bet viņai patīk cīnīties zemajā centra spēlētājas pozīcijā. Rezultātā no groza apakšas guvām 12 punktus, Košice 46.

Par darbu ar garajām spēlētājām

Agrāk pievērsām uzmanību, lai uzlabotu ārējās līnijas spēlētāju sniegumu, tagad būs vairāk jāstrādā ar garajām spēlētājām, īpaši aizsardzībā un palīdzībā pārējām basketbolistēm. Jau sākumā zināju, ka Holingsvorta vēlas segt tikai savu sedzamo, jo pieradusi tā darīt. Cenšamies viņu pieradināt iet palīgā, radās sajūta, ka ejam pareizā virzienā, tomēr cīņā parādās stress.

Par sparingpartneriem

Man patīk spēlēt ar stiprām komandām, UGMK vai Spartak. Tas ir normāli, kamēr smagas spēles nerada pārslodzi. Šobrīd no spēles uz spēli gaidām nedēļu, tāpēc sparingpartneru lomā izmantosim zēnus, kas var radīt līdzvērtīgāku pretestību nekā sestdienas spēles Latvijas līgā.

Par rezervistu devumu uzbrukumā un aizsardzībā

Parasti pretinieku soliņa spēlētājas guva vairāk punktu nekā mūsu rezervistes, šodien rezultāts neizšķirts 7:7. Aizsardzībā rezerves var nospēlēt labi, bet uzbrukumā pilnvērtīgas maiņas īsti nesanāk.

Karlīne Nīmane gāja un parādīja aktivitāti. Ja bija brīvs metiens, viņa to izmantoja. Var iemest trīspunktniekus, bija viens labs garāmgājiens. Savu lomu viņa atvēlētajās minūtēs izpilda un nes atpūtu pārējām spēlētājām. Šoreiz vairāk jautājumu ir Holingsvortai.

Par nākamajiem pretiniekiem

Spēles ar “Wisla Can-Pack” un “USO Mondeville” parādīs, ko varam Eirolīgā. Francijas komanda ir mūsu kalibra vienība, atskaites punkts un iespēja tikties ar komplektācijas ziņā sev līdzvērtīgu klubu.

Baško nespēlēšana nedaudz atvieglo gatavošanos izbraukuma cīņai Krakovā. “Wisla Can-Pack” mājās līdzīgi nospēlēja ar “MiZo Pecs”. Tas liecina, ja kāds no Top 3 klubiem paliek neuzmanīgs, mēs savu izdevību izmantosim. Cita ceļa nav kā turēties līdzi un sisties, tikai ar meistarību neviens neko nevar apspēlēt. Tikai dažas spēlētājas var nospēlēt 1 uz 1, pārējais ir komandas darbs.

Par nepieciešamību atbalstīt komandu

Pēc spēles ģērbtuvēs tiesas nebūs, tikai normāli, korekti aizrādījumi. Dažas spēlētājas tos pelnījušas vairāk, bet vainīgos nemeklēsim. Izdarīsim secinājumus un spēlēsim. Pirms turnīra visas basketbolistes apzinājās, ka nebūs viegli, jo uzvaru Eirolīgā nav bijis daudz un tas smadzenēs rada nelielu psiholoģisku spiedienu. Jāspēlē, lai uzvarētu. Tāpat Hollingsvorta nāk no komandas, kura Eirolīgas kopvērtējumā pērn bija aiz mums.

Velku paralēles ar Latvijas izlasi. Eiropas čempionāta kvalifikācijas sākumā mums negāja, negāja, bet jātiek no tā laukā. Latviešu spēlētājas ir tās pašas, tāpēc nevienu nesteigšos norakstīt.

Par spēlētāju progresu

Uzbrukumā Kristīne Kārkliņa nospēlēja labāk nekā iepriekšējās spēlēs. Spēlē agresīvi, uzņemas iniciatīvu un uzbrūk grozam, ar agresivitāti kompensē precizitāti. Nebūtu pareizi, ja liktu lielāko daļu metienu izmest Zelosai, kuras precizitāte nav tik laba, kā vēlētos, taču savu pienesumu viņa veic. Piesaista pretiniekus un viņai jāsāk atbrīvoties no bumbas, kad virsū nāk divas sedzējas.

Batlere labi spēlē ar seju pret grozu, var iemest no distances, taču stresa un koncentrēšanās rezultātā gadās sajaukt pozīcijas, bieži nojūk izpildījums. Saskaitīju 11 reizes, kad cilvēks nav savā vietā, tāpēc ir grūti iespēlēt bumbu Holingsvortai. Trīs reizes dots, divas iemests. Batlerei ir normāla precizitāte, taču pietrūkst agresivitātes, pārāk maigi izturas pret pretspēlētāju. Liela vēlme un motivācija automātiski nenozīmē agresivitāti, bet savu darbu viņa izdarīja.

STATISTIKA. TTT Rīga 60, Košice 77

MNS: 17/49 vs 32/67
2p: 13/31 vs 29/57
3p: 4/18 vs 3/10
1p: 22/23 vs 10/13
AB: 30 vs 39
RP: 12 vs 14
Kļ.: 16 vs 13
PB: 8 vs 9
Punkti pēc kļūdām: 13 vs 15
Punkti soda laukumā: 12 vs 46
Otrās iespējas punkti: 2 vs 12
Punkti ātrajos uzbrukumos: 12 vs 15

Charde HOUSTON, “Good Angels Košice” uzbrucēja

Esmu ļoti apmierināta ar spēles iznākumu, jo labi spēlēja visa komanda. Šī mums ir liela uzvara, jo pēdējās divas nedēļas prātos bija viesos zaudētā spēle pret Taranto. Izmantojām arī pozitīvo brīdi un pozitīvās emocijas pēc uzvaras mājās pār “USO Mondeville”. Kad sanākam kopā un smagi strādājam, varam parādīt tiešām labu basketbolu.

Stefan SVITEK, “Good Angels Košice” galvenais treneris

Spēli sākām ļoti labi, ar augstu intensitāti un piepūli. Noteicām spēles tempu un izmantojām mūsu pārejas spēli. Pēc panākuma pirmajā ceturtdaļā spējām kontrolēt spēli un sasniegt mūsu mērķus. Kad radās iespēja, spēlējām pārejas uzbrukumu un centāmies būt pacietīgi, spēlēt ilgāk un izmantot visas 24 sekundes. TTT bija iespēja atspēlēties, īpaši trešās ceturtdaļas sākumā, taču ātri apturējām viņu izrāvienu un atradām savu spēli.

     [+] [-]

, 2010-11-11 18:09, pirms 13 gadiem
Garās, es ar paskatījs video - no priekšas pretiniekus (vai 3/4 priekšā) sedz tikai K.Nīmane (3x veiksmīgi izsita bumbu, 1x kļūdījās) tur laikam AZ pirksts, kas iedzinis tādu lietu, savukārt Enģeļi, tikai no priekšas sedza centrus.... tad nu jāizdara secinājumi