Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Esam noliekti, ne salauzti"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Esam noliekti, ne salauzti"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Pirmās ceturtdaļas beigās sākās problēmas ar savainojumiem, Kārkliņa, Zelosa un Nīmane tika izsistas no ierindas, bet pretinieces pēc iepriekšējās divās spēlēs piedzīvotajiem zaudējumiem savas iespējas izmantoja pilnībā," pēc sagrāves Krakovā teica sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Statistika. WISLA CAN-PACK 89, TTT RĪGA 48

MNS: 33/58 vs 18/59
2p: 24/47 vs 15/43
3p: 9/11 vs 3/16
1p: 14/24 vs 9/10
AB: 40 vs 31
RP: 21 vs 7
Kļ.: 14 vs 19
PB: 14 vs 5
Sākumsastāvi: 68 vs 33
Rezerves: 21 vs 15

A grupas kopvērtējums

VietaKomandaU-ZPunkti
1Cras Basket Taranto3-17
2Good Angels Košice3-17
3USO Mondeville3-17
4Wisla Can-Pack2-26
5MiZo Pecs1-35
6TTT Rīga0-44

Aigars NERIPS, "TTT Rīga" galvenais treneris

Pretinieču tālmetieni – precīzi bija 9 no 11 – mūs nogalināja, taču reāli mums radās citas problēmas, kurās nevaru vainot atsevišķas spēlētājas. Zelosa no pirmdienas reāli nevarēja piedalīties treniņos, varēja palekt tikai uz vienas kājas, turklāt radās disbalanss un sāka sāpēt otra, nesavainotā kāja. Visās darbībās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā viņa šodien spēlēja caur nevaru. Vairākas reizes viņu uzmainīju, bet reāli Zelosu vajadzēja ņemt nost no laukuma. Otrkārt, Holingsvorta jau pirmās ceturtdaļas beigās saņēma otro un trešo personisko piezīmi, pēc tam Karlīnei pārsita lūpu un meitene tika aizvesta uz slimnīcu. Beigās Kārkliņa sastiepa labās kājas potīti. Rezultātā pirmo reizi Eirolīgā laukumā izgāja Šurkusa un pret “Wisla” garajām nācās spēlēt ar četrām mazajām spēlētājām.

Par spēli aizsardzībā

Izturējām pretinieču sākuma ofensīvu, minētās problēmas spēli sāka ietekmēt pirmās ceturtdaļas beigās. “Wisla” klubs ar precīzajiem metieniem pārvarēja zonas aizsardzību. “Cilvēks-cilvēks” aizsardzībā nospēlējām labi, taču pietrūka palīdzības apspēlēšanā 1 pret 1. Visas neveiksmes sanāca kopā, lai gan spēli sākām normāli.

Par spēlētāju sniegumu

Batlere un Holingsvorta aizsardzībā netika galā ar saviem pienākumiem, pirmajā puslaikā kopā izcīnot tikai vienu atlēkušo bumbu. Holingsvortai vēl trūkst pieredzes Eirolīgā, viņai ir 22 gadi un, piemēram, pagājušajā gadā, spēlējot pret “Teo”, varējām viņu neitralizēt. Holingsvortai rodas grūtības, ja jāspēlē pret divām sedzējām. Uz maiņu var nākt divas U20 izlases kandidātes, no kurām viena netika iekļauta sastāvā. Ārējās līnijas rezervistēm pietrūkst rezultativitātes, tomēr tas nav nekas jauns, pietiek paskatīties pēdējo gadu statistiku. Aizsardzībā var strādāt, bet pie pretinieku groza ir lielas problēmas, tāpēc arī ņēmām sastāvā ārzemnieces. Holingsvortai rodas grūtības, kad virsū nāk divas sedzējas. Tālāk no groza labi spēlē Batlere, var iemest no distances. Staugaitiene pagaidām nenes rezultātu, lemsim par viņas lomu komandā.

Par tālāko darbu

Kamēr esmu komandas galvenais treneris, veidosim jaunu treniņplānu un turpināsim cīnīties. Pēc atgriešanās Rīgā būs komandas sapulce, kurā pārrunāsim kopējo un individuālo sniegumu. Lai neviens necer, ka padosimies. Esam noliekti, ne salauzti.

     [+] [-]

, 2010-11-18 01:02, pirms 13 gadiem
tieši tā, noliekti uz celīšiem Eirolīgā!

     [+] [-]

, 2010-11-18 01:55, pirms 13 gadiem
Laiks visu spēli, tās koncepciju, mainīt, pat lauzt!!! Savādāk - čau un atā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-18 05:57, pirms 13 gadiem
Pagājušogad ar visu stipro grupu bija labāki rezultāti.plānos bija tikt ārā no grupas! Varbūt vaina trenerī. Tagad veidot jaunu treniņplānu ir smieklīgi .plāni jāveido pirms sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-18 09:25, pirms 13 gadiem
Ne jau treneris vainīgs, ka sastāva komplektācija neatbilst Eirolīgas līmenim. Te var likt kaut Filu Džeksonu, Vētru vai Obradoviču, ar šādiem resursiem arī viņiem būtu 0-4. Saprotu, ka stratēģiski svarīgi ir saglabāt vietu Eirolīgā, bet tad arī kluba vadībai vajadzētu izdarīt tā, lai sastāvs ir vismaz līdzvērtīgs tādām komandām kā Pecs, Mondeville, Košice utt. Pašlaik - dažāds līmenis un ne pārak labas emocijas apkārt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-18 16:10, pirms 13 gadiem
Taatad - Wisla ir metusi ar fantastisku precizitaati 3.punktu metienus 9 no 11, tad kaapeec bija jaasedz zonas aizsardziiba? Veel jo vairaak,ja treneris pats raksta,ka - Cilvēks-cilvēks” aizsardzībā nospēlējām labi... Bet taa pasha teikuma beigaas jau ir pretruna,jo A.Nerips turpina - taču pietrūka palīdzības apspēlēšanā 1 pret 1... Tad kaa var buut bijusi laba aisardziiba cilveeks - cilveeks, kas noziimee to pashu 1 pret 1?!... Nav jau pirmaa reize,kad lasot A.Neripa komentarus treneris nonaak lielaas pretrunaas,pats sapinas savos komentaaros. Tas pats attiecinaams uz komentaaru par Holingsvortu - kaada noziime bija njemt komandaa sho speeleetaaju,ja A.Nerips,ka pats atziist,jau zinaajis shiis speeleetaajas truukumus. Tagad aizbildinaaties ar Vinjas nepieredzi ir vairaak kaa smiekliigi. Vai tieshaam par to pashu naudu nevareeja atrast augstaakas kvalitaates speeleetaaju? Stipri apshaubu, ja vien komandas komplektaacija ir tikusi veikta laikus,nevis peedeejaa briiidii,peec kaa tas arii izskataas, jo speeleetaajas ir vnk saliktas kopaa vienaa grozinjaa,kaa seenes mezhaa seenjojot, absoluuti nedomaajot,kaa katra no vinjaam individuaali iekljausies taa pasha A.Neripa speeles filosofijaa, - ja vien,kaa jau ieprieksh rakstiiju- taada vispaar pastaav... Vairaak kaa interesanta ir izteiktaa doma par jauna treninjplaana veidoshanu - manupraat,tas 100% apstiprina domu par to,ka trenerim nav sava skatiijuma,savas filosofijas peec kuras vinsh vadaas,un visu organizee,ja taa,tad kaads jauns treninjplaans?
Par peedeejo teikumu- diemzheel,viss jau paaris speeles atpakalj liecinaaja,ka komanda jau ir salauzta...