Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par VTB līgas labāko treneri atzīst Itudi, igaunis Varaks - otrais

Andrejs Siliņš

Par VTB līgas labāko treneri atzīst Itudi, igaunis Varaks - otrais
Dimitris Itudis
Foto: AFP/Scanpix

Par VTB Vienotās Basketbola līgas labāko treneri aizvadītajā sezonā nosaukts regulārā turnīra uzvarētājas Maskavas CSKA stūrmanis Dimitris Itudis. Otrais visvairāk balsu saņēmušais bija Tallinas "Kalev/Cramo" treneris Alars Varaks.

Gada treneris tika noteikts desmit ekspertu balsojumā, viens no tiem bija latviešu speciālists Gundars Vētra. Piecas balsis saņēma CSKA grieķu galvenais treneris Dimitris Itudis, kurš komandu aizveda līdz 26 uzvarām 30 spēlēs un pirmajai vietai regulārajā turnīrā. Arī izslēgšanas turnīru CSKA sākusi pārliecinoši - ceturtdaļfinālā 3-0 pret "Astana" un pusfinālā būs jātiekas ar "Zenit" un "Nizhny Novgorod" dueļa uzvarētāju.

44 gadus vecais Itudis trenera karjeru sāka 1990. gadā Horvātijā, vadot Zagrebas jauniešu komandu. 1995. gadā atgriezās dzimtenē un kopš tā laika bijis PAOK, "Panionios", "Filippos" un "M.E.N.T." komandu treneru štābos, bet no 1999. līdz 2012. gadam bija "Panathinaikos" asistents. Pagājušajā sezonā Itudis vadīja Bandirmas "Banvit" Turcijā, bet pagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar CSKA.

"Pateicos saviem spēlētājiem un komandas personālam: treneriem, ārstiem, fizioterapeitiem un, protams, menedžmentam, kas man deva iespēju strādāt ar tik lielisku komandu," pateicīgs pēc balvas saņemšanas bija Itudis. "Mēs uzvaram un zaudējam visi kopā. Pateicos arī tiem, kas par mani balsoja. Tas ir liels gods, bet man jāatkārto, kas tas ir visas komandas sasniegums. Mums joprojām ir tāls ceļš, ko iet šosezon, tāpēc ceru, ka tiksim pie vēl citām trofejām."

Divas balsis un otro vietu balsojumā ieņēma igauņu speciālists Alars Varaks. 33 gadus vecais treneris aizveda "Kalev" līdz 13 uzvarām, kas ir jauns kluba labākais rezultāts līgas vēsturē. Tiesa, izslēgšanas turnīram kvalificēties neizdevās - "Kalev" palika uzreiz aiz svītras devītajā pozīcijā. Pagājušā gada uzvarētājs Rims Kurtinaitis šogad saņēma vienu balsi.

VTB gada treneris 2015, balsojums

TrenerisKomandaBalsis
Dimitris ItudisCSKA5
Alars VaraksKalev2
Vasilijs KarasjovsZenit1
Sergejs BazarevičsLokomotiv1
Rims KurtinaitisKhimki1

     [+] [-]

, 2015-05-11 17:43, pirms 9 gadiem
Silins ka vienmer - operativi!