Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

R. Blūms ar 11 punktiem kaldina ASVEL uzvaru jauniešu Eirolīgā pār ''Olympiacos''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

R. Blūms ar 11 punktiem kaldina ASVEL uzvaru jauniešu Eirolīgā pār ''Olympiacos''
Roberts Blūms janvāra sākumā Baltijas kausā. Foto: basket.ee

Grieķijas pilsētā Patrā notiekošajā otrajā jauniešu Eirolīgas jeb ''Adidas Next Generation Torunament'' posmā produktīvs Latvijas U18 izlases līdera Roberta Blūma sniegums kaldināja Vilerbānas ASVEL jaunās maiņas uzvaru pār Pireju ''Olympiacos'' vienaudžiem – 74:53.

Roberts Blūms laukumā pavadīja 12 ar pusi minūtes, kļūstot par trešo rezultatīvāko ASVEL basketbolistu ar 11 punktiem (2p. 1/2, 3p. 3/6). ''Daugavas Sporta nama'' audzēknim arī četras atlēkušās bumbas, no kurām divas uzbrukumā, rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas un lietderības koeficients 12.

• ''Visi spēlētāji ir augsta līmeņa. Katrs treniņš ir ļoti intensīvs. Arī Francijas čempionāts ir ļoti spēcīgs. Nav viegli, bet es cīnos un palīdzu komandai izcīnīt uzvaras, darot to, kas man padodas vislabāk,'' pēc mača intervijā sacīja talantīgais latviešu basketbolists.

• Roberts ir ilggadējā Latvijas basketbola izlases kapteiņa Jāņa Blūma dēls.

• Leģendārajam Tonijam Pārkeram piederošās Eirolīgas vienības ASVEL jaunā maiņa ANGT mačā sagrāva Pireju ''Olympiacos'' basketbolistus ar 74:53.

• ASVEL U18 komandā spēlē arī nākamā gada NBA drafta pirmā numura Viktora Vembanjamā jaunākais brālis Oskars Vembanjamā. Viņam šajā spēlē pieci punkti.

• Blūma pārstāvētā Vilerbānas vienība pēc divām spēlēm ir Patras turnīra B grupas līdere.

• Apakšgrupas trešo un noslēdzošo cīņu Francijas komanda aizvadīs šovakar, pulksten 20.30 spēlējot pret turnīra organizatoru izveidoto talantu komandu.

• Grupas uzvarētāja rīt cīnīsies par pirmo vietu un ceļazīmi uz ''Adidas Next Generation Tournament'' finālturnīru, kas, kā ierasts, tiks aizvadīts ULEB Eirolīgas ''Final Four'' laikā Kauņā no 19. līdz 21. maijam.

• ''Adidas Next Generation Tournament'' ir prestižākais klubu līmeņa turnīrs U18 vecuma grupā Eiropā. 2016. gadā, pārstāvēdams ''Barcelona'' jauniešus, tajā triumfēja pašreizējais Strasbūras SIG līderis Rodions Kurucs.

• Noslēdzošajā grupas mačā ASVEL ar rezultātu 77:68 uzvarēja Grieķijas komandu Patras "Next Generation".

• Blūms spēlēja deviņas minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja vienu divu punktu metienu un vienu no trijiem tālmetieniem, noslēdzot maču ar pieciem punktiem. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, pa vienai rezultatīvai piespēlei, pārtvertai bumbai un kļūdai, divas piezīmes un sakrāts efektivitātes koeficients četri.

• Uzvarētāju panākumu sekmēja Matiss Kurbons, kurš izcēlās ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem, bet Patras komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Bens Sarafs.

•Svētdien izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz "Adidas Next Generation" finālturnīru ASVEL stāsies pretī Badalonas "Joventut" jaunajiem basketbolistiem.

• 2016. gadā par turnīra čempionu "Barcelona" komandas rindās kļuva Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-02-11 11:57, pirms gada
Jāņa Blūma dēls? Ja būs kaut pa 75% tik apsēsts ar basketbolu un disciplīnu, kā Tēvs, tad izlasei pāris gadu laikā spīd jauns līderis

     [+] [-]

, 2023-02-11 13:50, pirms gada
playthegame rakstīja: Jāņa Blūma dēls? Ja būs kaut pa 75% tik apsēsts ar basketbolu un disciplīnu, kā Tēvs, tad izlasei pāris gadu laikā spīd jauns līderis
Protams. Neskrien nu vilcienam pa prieksu!

     [+] [-]

, 2023-02-11 14:29, pirms gada
Njaa. Blums jaunakais. Viennozimigi talantigs un interesants jaunais