Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Strasbourg'' dzenas pakaļ Muižniekam

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

''Strasbourg'' dzenas pakaļ Muižniekam
Rikardo Grīrs un ''Strasbourg'' vienība turpinās cīņu par iekļūšanu 16 labāko komandu skaitā. Foto: eurocupbasketball.com

Šodien ULEB Eiropas kausa izcīņas ''Last 32'' turnīrā tika aizvadītas divas piektās kārtas spēles. I apakšgrupā izredzes izkļūt no grupas saglabā ''Foxtown Cantu'', kas šodien ar 89:74 pieveica Eirolīgā sezonu sākušo Francijas klubu ''JSF Nanterre''. Tikmēr N grupā dzīvi Kārlim Muižniekam apgrūtināja Francijas ''Strasbourg'', kas ar 78:75 pieveica Berlīnes ''ALBA''.

I grupā pie uzvaras šodien tika A sērijas klubs ''Foxtown Cantu'', kas aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijas kausa izcīņā piedzīvoja zaudējumu Ojāram Siliņam un viņa ''Reggio Emilia''. Šovakar ''Cantu'' savā laukumā ar 89:74 pieveica ''JSF Nanterre'', uzvaru nodrošinot ceturtās ceturtdaļas vidū. Uzvarētājiem lielisku spēli aizvadīja amerikānis Maikls Dženkinss, kuram 29 punkti un sešas rezultatīvas piespēles. ''Nanterre'' rindās 11 punkti un sešas bumbas zem groziem bijušajam ''vefietim'' Vilam Denielsam.

N apakšgrupā panākumu šovakar izcīnīja Francijas klubs ''Strasbourg'', kas, līdzīgi kā ''Nanterre'', sezonu sāka Eirolīgā. Pēc četrām aizvadītām kārtām un tikai vienas izcīnītas uzvaras uz ''Strasbourg'' izredzēm izkļūt no grupas būtu jāraugās skeptiski, taču šodienas panākums pret grupas līderi Berlīnes ''ALBA'' (uzvara pagarinājumā ar 78:75) ļāvis francūžiem atjaunot intrigu cīņā par otro vietu grupā. Kārļa Muižnieka un Rolanda Freimaņa ''Khimik'' rīt izbraukumā tiksies ar ''Radnicki Kragujevac'', taču iekļūšana nākamajā sacensību posmā izšķirsies pēdējās kārtas mačā pret ''Strasbourg'', kas 19. februārī notiks Ukrainā.

Rītdien savas piektās kārtas spēles aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas. Kristaps Valters un Ankaras ''TED Aykon'' rīt cīnīsies pret ''Sardegna Sassari'' un uzvaras gadījumā nodrošinās pirmo vietu J apakšgrupā. Daira Bertāna Bilbao ''Basket'' spēkosies ar Belgradas ''Crvena Zvezda'', un zaudējums šajā mačā Spānijas vienībai varētu nozīmēt neizkļūšanu no grupas. Ainara Bagatska un Jāņa Strēlnieka Kijevas ''Budivelnyk'' vienībai rītdienas mačā ar Bandirmas ''Banvit'' un Īdžeju Roulendu nepieciešama uzvara ar vismaz astoņu punktu starpību.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup