Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ramūns Butauts: "Apetīte rodas ēdot"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ramūns Butauts: "Apetīte rodas ēdot"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Visu zvaigžņu spēles pārtraukumā mūsu galvenais mērķis ir atjaunot spēkus, jo pēc nedēļas mūs gaida ļoti nopietna spēle Čehijā," izcīnot septīto uzvaru VTB Vienotajā līgā, basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts norādīja, ka panākums gūts uz spēku izsīkuma robežas un nākamā nedēļa tiks veltīta, lai atjaunotos pirms Eiropas kausa izbraukuma spēles ar "CEZ Nymburk".

Pēc pirmajām četrām Eiropas kausa “Last 16” kārtas spēlēm komandai veikti fiziskie testi, kuri uzrādīja, ka vefieši nav labākajā kondīcijā, tāpēc sestdienas spēle bija grūta.

“Pārdzīvojām, jo puiši vēl nepaspēja atjaunoties pēc iepriekšējām spēlēm,” teica Butauts. “Tomēr spējām nospēlēt kā komanda. Izdevās apturēt Samaras līderus, neļāvām pretiniekiem daudz iemest, ielaidām mazāk punktu nekā iepriekšējās sacensībās un kontrolējām spēli. Bija nervozas situācijas, kad sāncenši pietuvojās, taču kritiskajos brīžos spējām savākties.”

“Krasnije Kriļja” snaiperis, viens no labākajiem Profesionālās Basketbola līgas punktu guvējiem amerikāņu aizsargs Brions Rašs punktus spēja gūt tikai pirmajā puslaikā, jo pārējā laikā viņu nosedza Gatis Jahovičs un Sandis Valters. Butauts bija apmierināts ar sedzēju darbu.

“Gatis ir viens no mūsu aizsardzības līderiem,” Jahoviču uzslavēja treneris. “Arī Sandis labi turēja Rašu. Viņš kā metējs jūt pretinieka darbības nianses un var uzminēt Raša nākamās darbības. Brions ir viens no labākajiem snaiperiem Krievijas līgā un viņa palikšana bez punktiem otrajā puslaikā liecina, ka mums izdevās panākt savus mērķus.”

Uzvara ļauj vefiešiem nostiprināties VTB līgas pirmajā četriniekā, jo savstarpējās spēlēs ar trīs tuvākajiem sekotājiem – Samaras “Krasnije Kriļja”, Kauņas “Žalgiri” un Kazahstānas klubu “Astana” - izdevies izcīnīt panākumus visās piecās spēlēs. Palikusi tikai 18. marta izbraukuma spēle Lietuvā, kā arī cīņas ar Ukrainas un Igaunijas klubiem.

“Ja pirms VTB līgas čempionāta kāds teiktu, ka trīs spēles pirms regulārās sezonas beigām mums būs septiņas uzvaras, skeptiķi pasmietos,” teica Butauts. “Apetīte rodas ēdot. Mums ir reālas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. To grib visi – gan treneri, gan spēlētāji.”

VTB līgas kopvērtējums

#A grupaB grupa
1Unics 10-1CSKA 9-1
2Khimki 10-2Spartak 9-2
3Nizhny Novgorod 7-6Azovmash 7-6
4VEF Rīga 7-6Lietuvos Rytas 6-5
5Žalgiris 5-6Lokomotiv 6-5
6Krasnije Kriļja 5-7CEZ Nymburk 6-6
7Astana 5-8Prokom 5-7
8Budivelnik 3-7Enisey 3-8
9Kalev/Cramo 1-10Minsk 0-12

Nākamās VEF spēles VTB līgā: 4. martā izbraukumā Kijevā pret “Budivelnik”, 7. martā mājās pret Tallinas “Kalev/Cramo”, 18. martā izbraukumā pret “Žalgiri”.

“Žalgiris” 7. martā viesos spēlēs ar “Krasnije Kriļja”, 10. martā Kijevā sacentīsies ar “Budivelnik”, bet regulāro sezonu noslēgs ar trīs mājas spēlēm, 13. martā uzņemot “Kalev/Cramo”, 16. martā Kazaņas “Unics” un 18. martā “VEF Rīga”.

Samaras “Krasnije Kriļja” 15. februārī savā laukumā tiksies ar “Budivelnik”, 25. februārī viesosies Tallinā, 7. martā mājās cīnīsies ar “Žalgiri” un 10. martā ar Kazaņas “Unics”.

Ņižņijnovgoroda 12. februārī mājās spēlēs ar Kazaņas “Unics”, bet 15. februārī uzņems Maskavas apgabala “Khimki” komandu. Izbraukumā 24. februārī jāspēlē ar Kazahstānas klubu “Astana”.

     [+] [-]

, 2012-02-11 20:26, pirms 12 gadiem
Apetīte rodas, kad esi izsalcis.. :/

  +2 [+] [-]

, 2012-02-11 20:31, pirms 12 gadiem
4 tiek play off?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-11 20:34, pirms 12 gadiem
ja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-11 21:33, pirms 12 gadiem
billyboy rakstīja: ja neuzvarees atlikusaas speles viss ieprieks saciitais un izciiniitais buus kaķim zem astes
Es domāju ka pietiks arī ar divām uzvarām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja