Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Panathinaikos'' kārtējo reizi triumfē Grieķijā, ''Bayern'' panāk izlīdzinājumu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Panathinaikos'' kārtējo reizi triumfē Grieķijā, ''Bayern'' panāk izlīdzinājumu
2020./2021. gada Grieķijas čempionāta uzvarētāja - Atēnu ''Panathinaikos''. Foto: sportime.gr

Grieķijas čempionātā 39. reizi triumfēja Atēnu ''Panathinaikos'', finālsērijas ceturtajā cīņā ar 82:66 apspēlējot ''Lavrio'' vienību. Vācijas basketbola Bundeslīgas finālā izlīdzinājumu panāca Minhenes ''Bayern'', kas izbraukumā uzveica Berlīnes ''Alba'' - 76:66.

Grieķija

39. reizi par Grieķijas basketbola līgas čempioni šovakar tika kronēta Atēnu ''Panathinaikos''. Zaļie fināla ceturtajā mačā ar 82:66 (28:22, 13:9, 24:21, 17:14) apspēlēja zelta medaļu sērijas debitanti ''Lavrio''. Tas ir ''Panathinaikos'' piektais pēc kārtas izcīnītais Grieķijas čempiontituls. Atēnu komanda ir pārliecinoša līdere izcīnīto trofeju skaita ziņā. Otrajā vietā esošā Pireju ''Olympiacos'', kas Grieķijas čempionātā vairs nestartē, triumfējusi 12 reizes, bet trešā titulētākā komanda ir Saloniku ''Aris'' - desmit tituli, no kuriem astoņi izcīnīti leģendārā Nikos Gaļa ērā.

Fināla noslēdzošajā cīņā ''Panathinaikos'' rindās dominēja grieķu basketbolisti - Janis Papapetru un Konstantinoss Mitoglu kopā sameta 47 punktus. Otrais 23 punktiem pievienoja arī 12 atlēkušās bumbas. 14 punkti un četras rezultatīvas piespēles Jorgam Papajanim. Labāko sezonu komandas vēsturē aizvadījušās ''Lavrio'' sastāvā 17 punkti Alfam Diallo, savukārt 14 sameta Taisons Kārters, par kura pakalpojumiem nākamās sezonas perspektīvā interesi izrāda tieši ''Panathinaikos''. Bijušais ''VEF Rīga'' leģionārs un 2019. gada Latvijas čempions Glens Kouzijs sezonas pēdējā mačā atzīmējās ar desmit punktiem.

Grieķijas čempionāta bronzas medaļas izcīnīja Atēnu AEK, kas sērijā ar 3:1 pieveica ''Promitheas''.

Atēnu klubs šajā sezonā triumfēja arī Grieķijas kausa izcīņā, bet ULEB Eirolīgā neiekļuva izslēgšanas spēlēs. Paredzēts, ka komandu starpsezonā piemeklēs pārmaiņas - ceturtās spēles rezultatīvākie grieķi Papapetru un Mitoglu ir brīvie aģenti.

Vācija

Vācijas Bundeslīgas finālsērijā izlīdzinājumu panākusi Minhenes ''Bayern'', kas izbraukumā apspēlēja Berlīnes ''Alba'' ar 76:66 (20:7, 15:19, 17:24, 24:16). Rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1, bet trešā spēle 12. jūnijā tiks aizvadīta Minhenes ''Audi Dome'' arēnā.

Itāļu speciālista Andrea Trinkjēri vadītā ''Bayern'' spēli iesāka ļoti apņēmīgi un lieliski darbojās aizsardzībā - pirmais ceturksnis noslēgts ar 13 punktu pārsvaru (20:7) un ielaisti tikai septiņi punkti. Turpmākajās 20 minūtēs ''Alba'' izdevās atgūties un pārņemt mača iniciatīvu, taču bavārieši ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē guva deviņus bezatbildes punktus, pēc kā mājinieki atspēlēties nespēja.

Eirolīgas sezonas pieciniekā pirmo reizi iekļuvušais Vladimirs Lučičs savas komandas panākumu kaldināja ar 26 punktiem, bet 16 pievienoja Dīdžejs Sīlijs. Mājinieku nometnē ar 15 punktiem atbildēja 25 gadus vecais amerikāņu centrs Bens Lammerss.

Izmantotie resursi:
Παιχνίδι - Ε.Σ.Α.Κ.Ε.
https://www.easycredit-bbl.de/de/n/...