Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

J.Strēlnieks: "Labprāt izmēģinātu spēkus ārpus Latvijas"

Andrejs Siliņš

J.Strēlnieks: "Labprāt izmēģinātu spēkus ārpus Latvijas"
Jānis Strēlnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Jā, protams - labprāt spertu nākamo soli un izmēģinātu spēkus kaut kur citur. Bet, lai to paveiktu, man ir smagi jāstrādā," intervijā portālam Eurohopes Basketball Prospects saka basketbola kluba "Ventspils" un Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks. Piedāvājam pilnu interviju.

eurohopes.com: Joprojām piedalāties FIBA Izaicinājuma kausā. Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret "Oostende". Kādas priekšnojautas?
- Pats nekad neesmu spēlējis pret šo komandu, tāpēc, godīgi sakot, nevaru pateikt, kāda veida basketbolu viņi spēlē. Mūsu kalendārs Latvijas un Baltijas līgās ir ļoti saspringts, tāpēc mums nav bijis daudz laika gatavoties tieši spēlei pret Ostendi, bet laiks mums vēl ir. Noteikti iepazīsimies ar viņu spēles stilu labāk, izpētīsim vājās un spēcīgās vietas un sapratīsim, kā pret viņiem jāspēlē. Turnīrā vairs nav palikušas vājas komandas, noteikti būs grūti.

eurohopes.com: vietējā līgā esat pirmie, aiz jums ir "Lauvas" un "Barons", savukārt Baltijas līgā dalījāt pirmās vietas ar Rīgas VEF. Kādi uzdevumi šajos turnīros?
- Ja nekas radikāli nemainīsies, pirmo vietu Latvijas līgā saglabāsim regulārajā sezonā, bet pašas svarīgākās spēles būs izslēgšanas mačos. Labā lieta ir tā, ka mums būs mājas spēļu priekšrocības. Šī bijusi ļoti gara un smaga sezona, tāpēc šobrīd ir pienācis tas mirklis, kad mums ir jābūt kā vienotai veselai komandai, jo grūtākais vēl ir tikai priekšā. Baltijas līgas regulārajā sezonā šogad nepiedalījās ne "Rytas", ne "Žalgiris", tāpēc, lai nebūtu pret viņiem jāspēlē pirmajā "play-off" kārtā, mums bija jābūt labāko četriniekā, kas arī bija galvenais uzdevums. Arī ar otru uzdevumu tikām galā labi - pabeidzām labāko divniekā un tagad mums būs mājas priekšrocības ceturtdaļfinālā. Vai tiksim "Final Four" vai ne - tagad viss ir atkarīgs tikai no mums pašiem. Atkarīgs no tā, cik labi spēlēsim kā komanda un arī katrs individuāli.

eurohopes.com: Vai pēc daudz nospēlētajām sezonām Ventspilī esi gatavs doties uz citu valsti vai dosi priekšroku turpināt augt kā spēlētājam mājas?
- Šī bijusi ļoti smaga sezona, un es teiktu, ka pats noteikti neesmu parādījis savu labāko sniegumu. Runājot globāli, jā, protams - labprāt spertu nākamo soli un izmēģinātu spēkus kaut kur citur. Bet, lai to paveiktu, man ir smagi jāstrādā.

eurohopes.com: Pats jau esi uzspēlējis pieaugušo izlasē, sakrājot labu statistiku Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Kādu tu redzi nākamo latviešu paaudzi kā Vecvagars, Siliņš, Reinfelds, Mateikovičs...
- Cik zinu, šobrīd daudzi latviešu jaunie spēlētāji izvēlas attīstīties ārpus Latvijas, un es personīgi uzskatu, ka viņi ir izdarījuši pareizo izvēli. Daži no viņiem spēlēs pasaules U19 čempionātā, kas notiks Latvijā. Tā būs lieliska iespēja spert lielu soli uz priekšu savās karjerās. Jaunie spēlētāji mums ir ļoti labi, un zinu, ka viņiem viss izdosies.

eurohopes.com: Nākamvasar Latvijai jāspēlē Eiropas čempionātā B grupā, kur pretī stāsies tādi grandi kā Serbija vai Francija. Kādas ir Latvijas izredzes?
- Viss atkarīgs no tā, kuri spēlētāji spēlēs izlasē. Ja komanda būs līdzīga tai, kāda mums bija pagājušajā vasarā, nebūsim starp favorītiem, bet jebkurā gadījumā komanda dosies cīņā un darīs visu, kas būs spēkos, lai mēģinātu sagādāt kādu pārsteigumu. Jaunajiem spēlētājiem, kuri tiks valstsvienībā, tā būs izcila pieredze.

Jānis Strēlnieks eurohopes.com rangā starp 1989. gadā dzimušajiem puišiem šonedēļ ieņem 17. vietu, bet bijis arī augstāk. Spāņu veidotajā rangā šajā paaudzē ir vēl viens latviešu basketbolists - Rīgas VEF aizsargs Dairis Bertāns, kuram šobrīd atvēlēta 37. pozīcija. Abi uzaicināti piedalīties arī prestižajā "adidas" Eurocamp nometnē, kas gaidāma šovasar.

Oriģinālntervija angļu valodā: Eurohopes Basketball Prospects | STRELNIEKS TO...

  -4 [+] [-]

, 2011-03-10 17:10, pirms 13 gadiem
Uzskatu ka Dairis topā ir nepelnīti zemu.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-10 17:18, pirms 13 gadiem
ar katru nākamo spēli pamazām zaudē pārliecību, diemžēl. Gabrāns iet garām pēdējā laikā. iestājusies stagnācija. ceru, ka galvenajās spēlēs parādīs pasaules klases līmeni, lai atbilstu EČ fināla komandas saspēlnieka prasībām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-03-10 17:45, pirms 13 gadiem
Ventspils izdarīja daudz ļauna nepalaižot Strēlnieku prom, visu šo sezonu viņš bija mazāk motivēts nekā varētu būt, līdz ar to nespēlēja tik labi, kā varēja. Un tagad viņš vairs nebūs vajadzīgs nevienam no Eiropas grandiem.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-10 18:23, pirms 13 gadiem
resnais putns rakstīja: Sen jau bija laiks aiziet no Ventspils. tur tikai nogremdē jaunos. it kā atrod, bet pārtur komandā un jau sāk regresēt, vai arī vispār nedod spēlēt. Janka pats saka, ka sliktaak šosezon spēlē, es jau it kā to visu laiku saku, bet mani apstrīd
Zaķi arī attīstīja VEFs, jeb V.V, jo ventspilī viņš divas sezonas totāli nosēdēja uz tālākā beņķa, Meieri tagad attīsta Liepāja, pēc tam ventspils atkal paņems atpakaļ izīrēto spēlētāju un atkal noturēs ventspilī, kamēr sāks regresēt.
Kā eksperti saka, tad Strēlnieka cena pēc šīs sezonas ir kritusies uz pusi...diemžēl...bet tā varētu būt.
Nu nav šī sezona ta labaka, bet viens eksperts tik kko tadu ir izmetis un tas ir VV...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-10 18:34, pirms 13 gadiem
Tas jādara ar steigu kamēr vēl esi jauns un perspektīvs. Pats vien esi vainīgs ka noslēdzi ilgtermiņa līgumu ar Ventspili.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-10 19:08, pirms 13 gadiem
bla bla...
visi runā tā, itkā klubs pie tā vainīgs. Itkā klubam jabūt kā labdarības iestādei - līdz ko kāds grib kautkur spelet augstaka limeni, tā jālaiž vaļā un klubam jāzaudē visi savi ieguldītie līdzekļi vairāku gadu garumā, jo redz, sportacentra komentētāji-eksperti tā spriež.
nebūtu jānim ilgtermiņa līguma, tad jau tagad mētātos pa LBL komandām līdz 30 gadiem kā pārējie neizsakošiie vidusmēra spēlētāji, un nebūtu izaudzis par to, kas ir tagad - to gan visi aizmirst.

Bet protams, klubam jābūt labdarībbas iestādei - sponsoriem jāgrūž nauda iekšā kā tukšā mucā jauno skološanai, bet līdz ko parādās vilinošs piedāvājums spēlētājam no ārzemēm par kapeikām klubam, tad jālaiž prom, jo klubam jādomā par LV izlasi nākotnē. Kāds sakars?

  +7 [+] [-]

, 2011-03-10 19:37, pirms 13 gadiem
Kā BKV var būt vainīgs pie tā ka Jānis spēlē sliktāk.. BKV dod Jānim visas iespējas, lai attīstītos, vieta pamatā, zolīds spēles laiks, apstākļi, dalība trīs turnīros un papildus visam maksā zolīdu algu!!!! Jānis varēja savu cenu trīskāršot šosezon, bet Jānim neiet spēle, tas arī viss Domāju, ja viņš būtu Olimpijas sastāvā, viņš jau būtu zudis vispār. Tas ka W bļaustās twitterii, par Strēlnieka cenu utt., tā ir vienkārša letiņu skaudība, jo Jānis nav VEF!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-03-10 20:32, pirms 13 gadiem
Kāpēc BKV jau pirms jaunās sezonas sākuma bij jāčakarē pašiem sevi, palaižot prom vienu no saviem līderiem? Jau pirms sezonas runāja, ka pa lielam ap Janku varētu veidot spēli..
Paņēma pēdējo melni, visi brēc, ka pārāk daudz leģionāru, tagad brēc, ka jālaiž letiņš prom..
Un tas, ja spēlētājs spēlē švakāk dēļ tipa motivācijas trūkuma, neko labu par viņu neliecina - esi jauns, pierādi sevi, kapājies, attīsties, nevis - šosezon netiku prom superduper klubā, tad varu palaisties.. kas notiek, ja palaižās, mēs aiz okeāna lieliski redzam

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 21:33, pirms 13 gadiem
nedomaju, ka strelnieks olimpijaa butu ticis pamataa... un uz benka sedet visu sezonu tapat nav nekadas jegas. vienigi ir taa ka progress ir apstaajies un nav tomeer jaanis nekaads top limenja speletajs. ir taads pats apmeram kaa kristaps valters tikai varbut mazliet stabilaaks.
parventspils pedejiem pirkumiem es domaju tie ir pamatoti, ja ventspils velas panjemt shogad titulu latvijaa un tikai vefa suer lidzjuteeji brec ka tiek njemti papildus legionaari.
lai spetu vineet vef ir japapildinaas arii eirokausos ir realas iespejas sasniegt augstus merkus, kapec tagad nepailidinaties?
mana uztveree joprojam ir vajadzigs centra speletajs, jo kuzminsks un blauss pagaidam nevelk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-03-10 21:47, pirms 13 gadiem
renio rakstīja: Uzskatu ka Dairis topā ir nepelnīti zemu.
Ja viņš mācētu driblēt ar kreiso roku būtu top5

     [+] [-]

, 2011-03-15 18:37, pirms 13 gadiem
Un jo ātrāk,jo labāk. Tu esi izlasei vajadzīgs kā viens no līderiem. Ventspils attīstību nevirza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja