Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA atrod aizstājēju savainotajam Milutinovam

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

CSKA atrod aizstājēju savainotajam Milutinovam
Maikls Eriks un Duško Ivanovičs. Foto: EPA

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA, kurai pleca traumas dēļ šajā sezonā vairs nevarēs palīdzēt tās pamatsastāva centra spēlētājs Nikolā Milutinovs, vienojusies ar 32 gadus veco nigēriešu basketbolistu Maiklu Eriku. Sportists 2020. gada jūnijā kopā ar Artūru Kurucu ''Baskonia'' sastāvā triumfēja Spānijas čempionātā, bet šajā sezonā līdz šim pārstāvēja Ankaras ''Turk Telekom'' vienību.

''Apsveicam Maiklu ar pievienošanos mūsu komandai. Mūs visus šokēja Nikolā Milutinova savainojums, kurš regulāri mums palīdzēja, izceļoties ar double-double, darba ētiku un pieredzi, tādēļ lūkojāmies pēc papildinājuma ļoti uzmanīgi. Kopā ar komandas prezidentu Andreju Vatutinu un maniem asistentiem rūpīgi izvērtējām visus apstākļus un nonācām pie secinājuma, ka Maikls Eriks vislabāk iederētos mūsu komandā savas pieredzes un fizisko parametru dēļ. Aprunājoties ar pašu spēlētāju, sapratu, ka viņš vēlas spēlēt CSKA. Maikls saprot, kādu sniegumu sagaidām un kādu spēlētāju viņam būs jāaizstāj. Izvēloties pastiprinājumu, ņēmām vērā arī Tornikes Šengelijas, Daruna Hiliarda un Vila Klaiberna viedokli. Maikls Eriks ir ļoti motivēts un ceram, ka viņš spēs palikt vesels. Sagaidām, ka spēsim demonstrēt sniegumu, kādu rādījām iepriekš, kad citi savainotie spēlētāji atgriezīsies laukumā,'' nigēriešu basketbolista pievienošanos Maskavas CSKA komentēja tās galvenais treneris Dimitris Itudis.

''Vēlos pateikties ''Turk Telekom'' vienībai par doto iespēju spēlēt Turcijā un Eiropas turnīros. Vienmēr novērtēšu laiku, ko pavadīju Ankarā. Esmu priecīgs un patīkami satraukts pievienoties Maskavas CSKA - komandai, kura ir ULEB Eirolīgas superklubs. Tā ir lieliska iespēja sevi pierādīt. Esmu pateicīgs kļūt par daļu no šīs organizācijas, bet tagad - laiks strādāt,'' motivēts pēc pievienošanās titulētajai Krievijas komandai bija Maikls Eriks.

210 centimetrus garais nigērietis šajā sezonā aizvadīja sešus mačus FIBA Čempionu līgā, gūstot vidēji 12,2 punktus un izcīnot 6,7 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,3 pretinieku metienus mačā. Turcijas čempionātā basketbolista kontā vidēji 13,1 gūts punkts un 6,1 bumbas zem groziem. Šī būs trešā sezona pēc kārtas, kad Maikls Eriks spēlē ULEB Eirolīgas turnīrā, iepriekš pārstāvot Stambulas ''Darussafaka'' un Vitorijas ''Baskonia'' komandas. Tāpat karjeras laikā basketbolists spēlējis NBA Attīstības līgā, Itālijā un Grieķijā.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/en/news/n/21...