Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" pēdējās 15 minūtēs sabrūk Viļņas vilku priekšā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Valmiera Glass/ViA" pēdējās 15 minūtēs sabrūk Viļņas vilku priekšā
Valters Vēveris. Foto: Jānis Lārmanis

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL) ceturto zaudējumu aizvadītajās četrās spēlēs piedzīvojusi "Valmiera Glass/ViA", kas savā laukumā kapitulēja (60:89) Rima Kurtinaiša vadītās Viļņas "Wolves" priekšā.

• Cīņas pirmajās 25 minūtēs valmierieši spēja cienīgi pretoties vienai no sacensību galvenajai favorītei. Laukuma saimnieki spēja sadeldēt lielāko daļu no pirmajā puslaikā iekrātā 14 punktu deficīta (17:31), trešā ceturkšņa pirmajās piecās minūtēs divreiz pietuvojoties līdz viena punkta attālumam (37:38, 40:41). Valmieriešiem neizdevās izvirzīties priekšgalā, brīvus metienus garām aizmetot Valteram Vēverim un amerikānim Tervelam Bekam. Spēles laikā Oskara Virša trenētā komanda pieļāva 30 kļūdas.

• Turpinājumā uzbrukumā dominēja vilki, kuru labā double-double (20 punktus un desmit atlēkušās bumbas) nopelnīja lietuvietis Regimonts Miniots. Astoņus no 14 metieniem no spēles trāpīja filipīnietis Gomess Liano Huans. 15 punktus nopelnīja Eiģirds Žukausks.

Ambiciozā "Wolves" komanda šovakar iztika bez līderu Džefrija Teilora, Ērika Baknera un Ahmada Kavera iesaistes.

• "Valmiera Glass/ViA" labā pa 12 punktiem guva Valters Vēveris (5/13 metienos no spēles), kura kontā arī septiņas kļūdas, un Tervels Beks (4/11 metienos no spēles), kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Pa deviņiem punktiem iemeta Dengs Gaks un Edgars Kaufmanis, kurš sakrāja arī piecas atlēkušās bumbas.

• Vakara otrajā spēlē latviešu Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Slam" izbraukumā sakāva (84:65) Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Ülikool".

Siliņš 20 minūšu laikā guva 12 punktus (4/7 - 2p., 1/2 - 3p., 1/2 - s.m.), savāca divas atlēkušās bumbas, divreiz pārtvēra bumbu, pa reizei rezultatīvi piespēlēja un bloķēja metienu, pa divām reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmes pretiniekiem, kā arī nopelnīja +/- koeficientu +9.

Šķēle 21 minūtē iemeta astoņus punktus (2/5 - 2p., 4/6 - s.m.), sakrāja pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, pieļāva trīs kļūdas, divreiz pārtvēra bumbu, izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus pretiniekiem un cīņu noslēdza ar +/- rādītāju +7.

• No triple-double rādītājiem tālu nebija Ostruvas Velkopolskas kluba amerikāņu leģionārs Džošs Pērkinss, kurš gūtam 21 punktam pievienoja desmit atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvās piespēles.

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas spēles šonedēļ

DatumsSpēleRez./Laiks
09.01.Tartu Ülikool – Wolves Vilnius77:79
Valmiera Glass/ViA – Slam Ostrów Wielkopolski71:94
10.01.Slam Ostrów Wielkopolski – Tartu Ülikool84:65
Wolves Vilnius – Valmiera Glass/ViA89:60
11.01.Polski Cukier Start Lublin – Šiauliai20.00

Eiropas Ziemeļu līgas tabula

VA grupaU-Z+/-VB grupaU-Z+/-
1.Budivelnyk Kyiv (Ukraina)4-0+641.King Wilki Morskie Szczecin (Polija)4-0+32
2.Šiauliai (Lietuva)2-0+132.Wolves Vilnius (Lietuva)2-0+31
3.Polski Cukier Start Lublin (Polija)2-1+293.Slam Ostrów Wielkopolski (Polija)4-1+63
4.Enea Zastal Zielona Góra (Polija)2-2-144.Ironi Ness Ziona (Izraēla)2-2+3
5.Kalev/Cramo (Igaunija)2-3+185.Trefl Sopot (Polija)2-2+22
6.Sigal Prishtina (Kosova)1-3-406.Tartu Ülikool (Igaunija)2-3+8
7.TalTech/Optibet (Igaunija)0-4-707.Brno Basket (Čehija)0-4-46
8.Valmiera Glass/ViA (Latvija)0-4-113

Izmantotie avoti:
https://www.enbleague.eu/home
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...
https://fibalivestats.dcd.shared.ge...

     [+] [-]

, 2023-01-10 21:39, pirms gada
Tik vājām komandām nav vietas šajā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-10 21:54, pirms gada
Mīnuss tricārs, bet publicists šiem raksta, ka esot pakutinājuši nervus!

     [+] [-]

, 2023-01-10 22:41, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tik vājām komandām nav vietas šajā līgā.
Ir vai nav, ne tev to lemt. Protams, risinājums netradicionāls, taču pieredzi var gūt arī šādā veidā. Skola maksā naudu, šajā gadījumā - rezultāta starpību uz tablo. 25 minūtes bija tīri neko spēle, pēc tam viss notika tā, kā tam būtu jābūt starp divu dažādu plauktu komandām. Rimas puikas iekšas ārā negāza, tikai darīja to, ko pieprot ļoti labi. Brīžiem uzspieda uz fizisko spēku un nekaunību, bet šodien īsti nav pretenziju pret tiesāšanu. Vakar bija, jo slikti ir tad, ja kāds dzīvē ar augumu un vēl šo to apdalīts punduris savas nerealizētās personīgās ambīcijas demonstratìvi sāk izpaust, pazemojot ar savu amata pienākumu tendenciozu pildīšanu vājāko no abām spēles komandām. Un sliktākais tas, ka šim fruktam šīs izpausmes Valmieras olimpiskā centra basketbola hallē ir regulāras.

     [+] [-]

, 2023-01-10 22:49, pirms gada
wolmar rakstīja: Ir vai nav, ne tev to lemt. Protams, risinājums netradicionāls, taču pieredzi var gūt arī šādā veidā. Skola maksā naudu, šajā gadījumā - rezultāta starpību uz tablo. 25 minūtes bija tīri neko spēle, pēc tam viss notika tā, kā tam būtu jābūt starp divu dažādu plauktu komandām. Rimas puikas iekšas ārā negāza, tikai darīja to, ko pieprot ļoti labi. Brīžiem uzspieda uz fizisko spēku un nekaunību, bet šodien īsti nav pretenziju pret tiesāšanu. Vakar bija, jo slikti ir tad, ja kāds dzīvē ar augumu un vēl šo to apdalīts punduris savas nerealizētās personīgās ambīcijas demonstratìvi sāk izpaust, pazemojot ar savu amata pienākumu tendenciozu pildīšanu vājāko no abām spēles komandām. Un sliktākais tas, ka šim fruktam šīs izpausmes Valmieras olimpiskā centra basketbola hallē ir regulāras.
Tal Tech un Valmierai iesākumam derētu padomāt, kā nebūt starp pastaritem Lat-EST līgā, tad pieteikties te. Visockis un Liepāja saprata, ka nepietiks resursu vēl vienam turnīram šosezon, tāpēc nepieteicās nemaz. To viņš pats ir teicis, nav mani izdomājumi.

     [+] [-]

, 2023-01-10 23:17, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tal Tech un Valmierai iesākumam derētu padomāt, kā nebūt starp pastaritem Lat-EST līgā, tad pieteikties te. Visockis un Liepāja saprata, ka nepietiks resursu vēl vienam turnīram šosezon, tāpēc nepieteicās nemaz. To viņš pats ir teicis, nav mani izdomājumi.
Manuprāt, vismaz Valmierai, par igauņiem nezinu, dalība ENBL vispirms ir laba skola, nedomāju, ka te kāds par uzvarām šādā kompānijā sapņojis. Jo komplektācija šosezon ir tāda, kāda nu ir. No 5 ārzemniekiem tagad reāli 4 palikuši, no tiem lietderība augstā līmenī ir 2:2... Bet uzspēlēt - kāpēc nē?

     [+] [-]

, 2023-01-11 00:02, pirms gada
Stirnis rakstīja: Mīnuss tricārs, bet publicists šiem raksta, ka esot pakutinājuši nervus!
tu tak i spirtinieku deģenerāts. vēl 27. minūtē valmierpuikām bija tik -1. salīdzini komandas un naudas cik katrai ir. vilki vēl nesen "rytas" priekšā paņēma. visu cienu vidzemniekiem par cīņu. pēdējās min nesagāja.

     [+] [-]

, 2023-01-11 13:32, pirms gada
Patik sitie raudataji man. Valmieras puikas vismaz nebaidas spelet EIROPA. Cepuri nost kluba vadibai par so soli, jo ta ir neatsvarama skola jaunajam puikam