Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvas basketbola leģenda Mačulis paziņo par karjeras beigām

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lietuvas basketbola leģenda Mačulis paziņo par karjeras beigām
Lietuvas izlases veterāns Jons Mačulis. Foto: krepsinionamai.lt

Šodien savā ''Instagram'' kontā par basketbolista karjeras beigām paziņojis leģendārais lietuvietis Jons Mačulis.

36 gadus vecais Jons Mačulis profesionālajā karjerā aizvadīja 17 sezonas. 198 centimetrus garais uzbrucējs vīriešu basketbolā ienāca 2004. gada septembrī, pārstāvot Ķēdaiņu ''Nevežis''. Jau debijas sezonā profesionālajā basketbolā 2003. gada FIBA U19 Pasaules kausa sudraba medaļnieks sevi pieteica skaļi, Lietuvas Basketbola līgā vidēji mačā izceļoties ar 14,1 punktiem un 6,1 atlēkušajām bumbām. Nākamos četrus gadus Jons Mačulis pavadīja dzimtās pilsētas superklubā Kauņas ''Žalgiris'' un ātri izkaroja gan līdera lomu, gan arī kļuva līdzjutēju mīlēts.

Pēcāk lietuvietis izvēlējās karjeru turpināt ārzemēs un divas sezonas pavadīja itāļu grandā Milānas ''Olimpia''. 2011./2012. gada sezonas ievadā Mačulis atkopās no savainojuma un, cerot uz labāku piedāvājumu ārzemēs, bez samaksas pārstāvēja Kauņas ''Atletas'' komandu. Iekrājot labu statistiku Lietuvas čempionātā (19,6 punkti un 6,9 atlēkušās bumbas), uzbrucējs līdz sezonas beigām parakstīja līgumu ar Sjēnas ''Montepaschi''. Karjeras turpinājumā sekoja divas sezonas Grieķijas grandā Atēnu ''Panathinaikos'' un trīsarpus gadi Spānijas karaliskajā klubā Madrides ''Real'' un pussezona Krasnodaras ''Lokomotiv-Kuban''. Profesionālās karjeras noslēdzošās trīs sezonas Mačulis aizvadīja Atēnu AEK komandā, pēdējā gadā izceļoties ar 9,4 punktiem un 4,8 atlēkušajām bumbām.

Savā pēdējā mačā Mačulis ar deviņiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un trīs piespēlēm 23 minūšu laikā palīdzēja AEK vienībai izcīnīt Grieķijas čempionāta bronzas medaļas.

Karjeras laikā 198 centimetrus garais uzbrucējs vienreiz triumfēja ULEB Eirolīgā, to 2015. gadā paveicot ar Madrides ''Real''. Tāpat Mačulis ir divkārtējs Spānijas un Grieķijas čempionātu uzvarētājs. Viņa kontā ir arī trīs Spānijas Karaļa kausi, Itālijas A sērijas čempiontituls un trīs Lietuvas Basketbola līgas zelti.

Nacionālajā valstsvienībā Mačulis 2007. gadā palīdzēja Lietuvas izlasei izcīnīt bronzu Eiropas čempionātā, bet 2010. gadā sekmēja trešo vietu FIBA Pasaules kausa izcīņā, kā arī sudraba medaļas 2013. un 2015. gada ''EuroBasket'' turnīros. Tāpat uzbrucējs 2015. gadā tika atzīts par Lietuvas gada basketbolistu.

''No vienas puses noslēdzu karjeru mierīgā ceļā. No otras puses - vēlējos pabeigt basketbolista gaitas, pārstāvot Lietuvas izlasi vai arī spēlējot augstā līmenī. Taču jāsaprot, ja nevienam mani pakalpojumi nav nepieciešami, ir laiks beigt,'' lietuviešu basketbola medijam ''Eurolyga.lt'' par karjeras noslēgumu sacīja Mačulis.

     [+] [-]

, 2021-09-09 19:03, pirms 3 gadiem
Malacis