Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unics" turpina bruņoties - no "Panathinaikos" pievienojas lietuvietis Mačulis

Andrejs Siliņš

"Unics" turpina bruņoties - no "Panathinaikos" pievienojas lietuvietis Mačulis
Jons Mačulis (ar bumbu) karjeru turpinās Kazaņas "Unics"
Foto: AFP/Scanpix

Krievu basketbola kluba Kazaņas "Unics" vadība turpina aktīvi bruņoties pirms ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra - komandai pievienojies lietuviešu uzbrucējs Jons Mačulis, kurš iepriekš pārstāvēja Atēnu "Panathinaikos".

"Unics", tāpat kā Rīgas VEF un vēl sešas komandas, piedalīsies Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. Iepriekš kluba vadība parakstīja līgumus ar amerikāņu aizsargiem Kērtisu Džerelsu un Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju Kītu Lengfordu, kā arī pagarināja sadarbību ar grieķu uzbrucēju Kostu Kaimakoglu, ko savās rindās vēlējās redzēt Maskavas CSKA.

Tagad pienācis laiks nākamajam papildinājumam - komandai pievienosies lietuviešu uzbrucējs Jons Mačulis. 200 centimetrus garais un 107 kiloramus smagais Mačulis pēdējās divas sezonas pavadīja Grieķijas smagsvara Atēnu "Panathinaikos" rindās. Aizvadītajā sezonā Eirolīgā Mačulis vidēji 23,4 minūtēs guva 8,1 punktu, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas, atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,7 bumbas.

Mačulis līgumu ar "Unics" noslēdzis uz divām sezonām un tiek lēsts, ka kopējā līguma summa ir 1,5 miljoni eiro.

Tikmēr Eirolīgas grands "Barcelona" papildinājis rindas ar amerikāņu uzbrucēju Džastinu Dolmenu, kurš aizvadītajā sezonā palīdzēja "Valencia" izcīnīt ULEB Eiropas kausu, pats par to saņemot fināla MVP atzinību. 208 centimetrus garais un 102 kilogramus smagais Mačuļa vienaudzis Eiropas kausā vidēji guva 15,5 punktus, izcīnīja 4,8 bumbas, atdeva 2,0 piespēles un pārtvēra 1,9 bumbas. Dolmens saņēma arī Spānijas ACB līgas sezonas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu, vidēji mačā gūstot 14,7 punktus, izcīnot 4,6 bumbas, atdodot 2,5 piespēles un pārtverot 1,5 bumbas.

Lietuvietis Renalds Seibutis karjeru turpinās, atgriežoties Turcijā - uzbrūkošais aizsargs noslēdzis līgumu ar "Darussafaka Dogus" klubu. Tas izcīnīja Turcijas otrās līgas čempiontitulu un atgriezīsies spēcīgāko komandu sabiedrībā. Seibutis jau iepriekš spēlējis Turcijā, 2010./2011. gada sezonu pavadot "Olin Edime" vienības rindās. Aizvadītajā sezonā Seibutis "Lietuvos Rytas" sastāvā Eirolīgā vidēji guva 11,4 punktus un atdeva 3,2 piespēles, VTB līgā vidēji guva 10,1 punktu un atdeva 3,0 piespēles, bet Lietuvas čempionātā 10,9 punkti un 3,4 piespēles.

Tikmēr līdzšinējais Kauņas "Žalgira" spēka uzbrucējs Pauļus Jankūns varētu atstāt dzimteni - interesi par basketbolistu izrādot vāciešu ilggadējā čempione Bambergas "Brose Baskets" un arī šopavasar par čempionu kļuvusī Minhenes "Bayern", kas arī nākamajā sezonā piedalīsies ULEB Eirolīgas turnīrā. Pagaidām gan oficiāls darījums nav noticis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-09 23:29, pirms 10 gadiem
Barcelonai labs ieguvums