Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adomaiti pie "Rytas" stūres aizstās ASK pēdējais treneris Donalds Kairis

Andrejs Siliņš

Adomaiti pie "Rytas" stūres aizstās ASK pēdējais treneris Donalds Kairis
Donalds Kairis. Foto: Postimees Grupp / Scanpix Baltics

Pazīstamā Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Rytas" vadība par galveno treneri iecels lietuviešu speciālistu Donaldu Kairi, vēstī Lietuvas labākais basketbola žurnālists Donāts Urbons. Kairis savulaik bija pēdējais "ASK Rīga" galvenais treneris.

Iepriekšējās divas sezonas par "Rytas" galveno treneri strādāja Daiņus Adomaitis un viņam asistēja latviešu speciālists Uvis Helmanis. Pēc aizvadītās sezonas, kurā "Rytas" palika otrie aiz Kauņas "Žalgira" un ULEB Eirokausā apstājās Top16 turnīrā, kluba un Adomaiša ceļi šķīrās.

Jauna trenera meklējumi "Rytas" noveduši līdz pašmāju speciālistam Donaldam Kairim, kurš kopš februāra bija Saratovas "Avtodor" galvenais treneris. 43 gadus vecais Kairis iekrājis plašu pieredzi abpus okeānam un jau 2003. gadā stažējās Sanantonio "Spurs" sezonā, kad Teksasas klubs izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu.

Pilnvērtīgas trenera gaitas Kairis uzsāka 2005. gadā Maskavas apgabala "Khimki" kā asistents. Šajā lomā Kairis vēlāk strādāja arī "Rytas", Maskavas CSKA, "Lokomotiv Kuban", "ASK Rīga", "Dnipro Azot" un Pirejas "Olympiacos". Pirmo pieredzi kā galvenais treneris Kairis ieguva 2008./2009. gada sezonā, kad no Ramūna Butauta pārņēma ASK grožus, bet vēlāk par galveno strādājis "Dnipro Azot", Minskas "Tsmoki", "Energa Czarni", Tallinas "Kalev/Cramo" un Saratovas "Avtodor".

Kairis bijis arī Lietuvas valstsvienības asistents pie Antana Sireikas, Ramūna Butauta un Ķēstuta Kemzūras.

Nesen tika paziņots, ka "Rytas" pēc 17 gadiem, kas pavadīti ULEB organizētajos turnīros Eirokausā un Eirolīgā, pieņēmuši FIBA piedāvājumu no nākamās sezonas startēt Čempionu līgā. Viļņas klubs par pāreju uz FIBA organizēto turnīru saņems 250 000 eiro, kā arī katru sezonu FIBA apsolījusi prēmēt klubu, ja tas vietējā čempionātā tiek pie godalgām (par zeltu 400 000 eiro, par sudrabu 250 000 eiro, par bronzu 150 000 eiro).

     [+] [-]

, 2020-06-08 12:34, pirms 4 gadiem
Pag, Rytas ar FIBA ir kkada vienošanās ka viņi tiek prēmēti, vai arī piemēram arī VEF ir prēmijas par izcīnītajām godalgām?