Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pārspējot Butautu un Javtoku, par Lietuvas basketbola vadītāju ievēlēts Gedvils

Rolands Eliņš

Pārspējot Butautu un Javtoku, par Lietuvas basketbola vadītāju ievēlēts Gedvils
Vids Gedvils. Foto: Krepsinis.net

Šodien Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) biedri balsoja par jauna prezidenta iecelšanu, un jau pirmajā balsojuma kārtā šo amatu ieguva Vids Gedvils, basketbola treneris, kurš bija pievērsies politiķa karjerai un strādājis kā Seima priekšsēdētājs.

Lietuvas Basketbola federāciju kopš 2011. gada vadīja šīs valsts sporta leģenda Arvīds Sabonis. Viņš LKF prezidenta amatu tagad atstājis, paužot apmierinātību par paveikto. Sabonis norādīja, ka LKF budžets arī pandēmijas gadā saglabājās gandrīz četru miljonu eiro apjomā, kas ļāva nodrošināt vietējo līgu darbību, kā arī viņš uzsvēra virzību uz jaunatnes basketbolu un 3x3 basketbola attīstību.

Federācijas kongresā bija neierasti liela biedru aktivitāte – lemt par Lietuvas basketbola nākotni bija ieradušies visi 136 biedri, kuri jauno prezidentu izvēlējās no trim kandidātiem. Bijušais "VEF Rīga" treneris Ramūns Butauts, kura plānotajā komandā strādātu arī Sabonis, saņēma 31 balsi, bet pirms pāris gadiem basketbolista karjeru noslēgušais Roberts Javtoks ieguva 28 balsis.

Pārliecinoši vēlēšanās uzvarēja Vids Gedvils, kurš ieguva 77 balsis, par astoņām vairāk, nekā bija nepieciešams, lai uzvarētu jau pirmajā balsojuma kārtā. Viņš saņēmis pilnvaru termiņu līdz 2024. gadam, kad notiks Parīzes olimpiskās spēles.

62 gadus vecais Gedvils darbojies politikā un iepriekš vairākas reizes bijis ievēlēts Lietuvas Seimā no Darba partijas. 2012. un 2013. gadā viņš bija Seima priekšsēdētājs.

Taču Gedvilam arī ir liela pieredze basketbolā, kur viņš vairākus gadus strādājis kā treneris. Viņš ar savu komandu uzvarēja gan Lietuvas sieviešu čempionātā, gan Baltijas līgā, kā arī no 1996. līdz 2002. gadam vadīja Lietuvas sieviešu izlasi, ar kuru kļuva par Eiropas čempionu 1997. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...

     [+] [-]

, 2021-09-07 16:56, pirms 3 gadiem
Kur tad pokerists palicis? Tomy G vai kā tur.

     [+] [-]

, 2021-09-07 17:25, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kur tad pokerists palicis? Tomy G vai kā tur.
Diez vai būtu labākais variants šajā amatā. Var tikai iztēloties kas tur notiktu ja krievi pret leišiem satiktos laukumā
https://www.youtube.com/watch?v=ynL...

     [+] [-]

, 2021-09-07 19:10, pirms 3 gadiem
Mums LV atliek tikai apskaust šo rezultātu, uzvarēja veselais saprāts un optimālais uz šo brīdi kandidāts - ar basketbola un politiķa CV...