Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Prometey'' ielozē Eirokausa A grupā, latviešu pārstāvētie klubi spēlēs B grupā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Prometey'' ielozē Eirokausa A grupā, latviešu pārstāvētie klubi spēlēs B grupā
''Prometey'' galvenais treneris Ronens Ginzburgs. Foto: Prometey BC

Šodien norisinājās ULEB Eirokausa izloze, noskaidrojoties, ka ukraiņu ''Prometey'', kas arī nākamajā sezonā bāzēsies Rīgā, spēlēs A apakšgrupā. Latviešu pārstāvētās komandas, ''Lietkabelis'', ''Aris'', ''Trento'', par vietu izslēgšanas spēlēs cīnīsies B grupā.

Šodien ULEB Eirokausa izlozē tika noskaidrotas A un B grupu dalībnieces. A apakšgrupā 2023./2024. gada sezonā spēlēs ukraiņu ''Prometey'', kas otro sezonu pēc kārtas bāzēsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā un paralēli startēs arī apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā.

Iepriekšējā sezonā ''Prometey'' Eirokausā aizspēlējās līdz pusfinālam, kurā aizraujošā cīņā piekāpās Turcijas ''Turk Telekom''. Šoreiz tai grupā būs jāspēkojas pret jau zināmām pretiniecēm kā Badalonas ''Joventut'', Venēcijas ''Umana Reyer'' un Hamburgas ''Towers''. Pret visām minētajām komandām klubs spēkojās iepriekš vai nu grupā vai izslēgšanas cīņās. Vēl tai būs jāspēlē pret Ļubļanas ''Cedevita Olimpija'', ''Paris'', jaunpienācēju Viļņas ''Wolves'', Stambulas ''Besiktas'' un Londonas ''Lions''.

Otrā grupā ielozētas trīs komandas, kuras pārstāv latvieši. Tajā atradīsies Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Paņevežas ''Lietkabelis'', Roberta Blumberga Saloniku ''Aris'' un Andreja Gražuļa ''Trento''. Par vietu izslēgšanas spēlēs tās cīnīsies pret čempioni ''Gran Canaria'', Podgoricas ''Buducnost'', ''Ratiopharm'', ''JL Bourg'', Ankaras ''Turk Telekom'', Vroclavas ''Slask'' un ''Cluj''.

Jāatgādina, ka gaidāmajā sezonā mainīts izspēles formāts. Izslēgšanas spēlēs iekļūs labākās sešas vienības no katras grupas. Pirmo divu vietu ieguvējas būs nodrošinājušas automātisku vietu ceturtdaļfinālā, kamēr pārējās astoņas sāks to no pirmās kārtas. Astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā viss izšķirsies vienā spēlē, bet pusfinālā un finālā norisināsies sērija līdz divām uzvarām.