Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Luidži Datome pēc Pasaules kausa basketbolā noslēgs sportista karjeru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Luidži Datome pēc Pasaules kausa basketbolā noslēgs sportista karjeru
Luidži Datome. Foto: pixathlon/SIPA/Scanpix

35 gadu vecais itālis Luidži Datome šodien sociālajā tīklā ''Instagram'' paziņoja par karjeras beigām, tiesa, viņš vēl pēdējo turnīru karjerā aizvadīs Itālijas izlases sastāvā šī gada Pasaules kausa izcīņā.

Šodien Itālijas Basketbola federācija paziņojusi tās pirmo spēlētāju, kurš vīriešu valstsvienību pārstāvēs 2023. gada Pasaules kausa izcīņā basketbolā. Par to kļuvis Luidži Datome, kurš pirms šī paziņojuma atklāja, ka uzreiz pēc turnīra noslēgs savu spēlētāja karjeru.

Datome savas karjeras laikā pārstāvējis tādas komandas kā ''Montepaschi'', ''Scafati'', ''Virtus'', ''Fenerbahce'' un Milānas ''Olimpia'', kas būs kļuvusi par viņa karjeras pēdējo pieturvietu. Laika posmā no 2013. līdz 2015. gadam Datome izmēģināja spēkus Nacionālajā basketbola asociācijā, pārstāvot Detroitas ''Pistons'' un Bostonas ''Celtics''.

Savas karjeras laikā Datome 2017. gadā ar ''Fenerbahce'' kļuva par Eirolīgas čempioni, bet trīs reizes, tostarp pēdējās divās karjeras sezonās, viņš kļuvis par Itālijas čempionu. Tāpat viņš trīs reizes kļuvis par Turcijas līgas čempionu, un divas reizes gan par Turcijas, gan Itālijas kausa ieguvēju. Individuāli viņu 2013. gadā atzina par Itālijas vērtīgāko spēlētāju, divas reizes par MVP viņu atzīstot Turcijas kausa finālā, bet reizi Itālijas.

Itālijas izlases sastāvā viņš medaļas izcīnījis jauniešu vecumā. Ar U18 izlasi viņam izdevās iegūt bronzu, tādu pašu medaļu mājās atvedot no U20 čempionāta. Pēdējā Eiropas čempionātā viņš Itālijas sastāvā septiņās spēlēs vidēji 18.3 minūtēs guva 8.1 punktu un izcīnīja 2.4 atlēkušās bumbas.

Itālija Pasaules kausā ielozēta A apakšgrupā, kur tā spēkosies pret Angolas, Dominikānas republikas un Filipīnas valstsvienībām.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Italbasket/stat...
https://www.instagram.com/gigidatome/