Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Brāļi Ernangomesi varētu apvienoties Barselonā, Belinelli paliek Boloņā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Brāļi Ernangomesi varētu apvienoties Barselonā, Belinelli paliek Boloņā
Marko Belinelli. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Spānijas basketbola klubs ''Barcelona'' paziņojis, ka tas ir piedāvājis līgumu spānim Villijam Ernangomesam, taču tagad līdz 12. jūlija dienas beigām ''Real'' ir iespēja tās piedāvājumu pielīdzināt. Nav izslēgta arī Huančo Ernangomesa nonākšana Katalonijas klubā, bet Boloņas ''Virtus'' paziņojis par sadarbības turpināšanu ar Marko Belinelli.

Nākamajai Eiropas basketbola sezonai naski komplektējas ''Barcelona'', kas vēl nesen neturpināja sadarbību ar lietuvieti Šarūnu Jasikēviču, kā arī ziņoja par samazināto budžetu uz nākamo sezonu. Klubs šodien paziņojis, ka ir piedāvājis līgumu Villijam Ernangomesam, un šobrīd Madrides ''Real'' ir laiks līdz 12. jūlija plkst. 23:59, lai to pielīdzinātu. Ja tas netiks darīts, Ernangomess karjeru turpinās Barselonā.

Ja tā notiks, tad netiek izslēgts, ka vienā klubā viņš spēlēs kopā ar brāli, Huančo Ernangomesu, kuram arī izteikts piedāvājums nonākt Katalonijas vienībā. Villijs pagājušo sezonu pavadīja Ņūorleānas ''Pelicans'', 38 regulārās sezonas spēlēs gūstot 6.9 punktus un izcīnot 4.7 atlēkušās bumbas. Viņa brālis pagājušajā sezonā spēlēja Toronto ''Raptors'', 42 regulārā turnīra spēlēs iekrājot 2.9 punktus un 2.9 atlēkušās bumbas. Abi kopā pirms gada ar Spānijas izlasi kļuva par Eiropas čempioniem.

Ja par brāļiem Ernangomesiem skaidrības vēl nav, tad oficiāli paziņots par Džoela Parras pievienošanos klubam. Ar viņu noslēgts līgums uz nākamajām četrām sezonām jeb līdz 2026./2027. gada beigām. Līdz šim viņš pārstāvēja Badalonas ''Joventut'', kuras rindās ACB līgas 40 mačos iekrāja 9.6 punktus, 5.5 atlēkušās bumbas 26 minūšu laikā. Tāpat līdz šim viņš nospēlējis 26 mačus Spānijas izlasē.

Itālis Marko Belinelli paliks Boloņas ''Virtus'', ziņo klubs. Puses vienojušās par sadarbību uz nākamajām divām sezonām jeb līdz 2025. gada vasarai. ''Noticis tas, ko gribēju. Vēlējos turpināt pārstāvēt Boloņas ''Virtus''. Mums priekšā vēl ir daudz darba,'' pēc līguma parakstīšanas citēts basketbolists. Pagājušajā sezonā Itālijas līgā viņš caurmērā spēlē guva 13 punktus un tika atzīts par sezonas labāko sesto spēlētāju. Eirolīgas 13 mačos viņš vienības labā meta 13.2 punktus, tālmetienus izpildot ar 42.7% precizitāti.

Itālijā atgriezies Belinelli tautietis Ahile Polonara, kurš arīdzan spēlēs ''Virtus''. Viņš pagājušo sezonu sāka Stambulas ''Anadolu Efes'', bet noslēdza Kauņas ''Žalgiris'', ar to iekļūstot Eirolīgas izslēgšanas spēlēs un uzvarot Lietuvas Basketbola līgā. Līdzīgi kā ar Belinelli, arī ar Polonaru vienošanās panākta uz nākamajām divām sezonām. Lietuvas līgā spēlētājs iekrāja 7.3 punktus un 6.3 atlēkušās bumbas, bet Eirolīgā 4.7 punktus un 4.3 atlēkušās bumbas.

Savukārt Stambulas ''Anadolu Efes'' paziņojusi par Dariusa Tompsona piesaisti. Ar nu jau bijušo Artūra Kuruca komandas biedru ''Baskonia'' rindās noslēgta trīs gadu vienošanās jeb līdz 2026. gada vasarai. Eirolīgā kluba labā viņš vidēji spēlē guva 12.6 punktus un atdeva 6.7 rezultatīvās piespēles, kamēr ACB līgā Tompsons izcēlās ar 10.2 punktiem un 6.1 rezultatīvo piespēli.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...
https://www.virtus.it/
https://www.anadoluefessk.org/haber...