Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Crvena Zvezda'' pieveic ''Partizan'', triumfē Adrijas līgā, nosargā vietu Eirolīgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Crvena Zvezda'' pieveic ''Partizan'', triumfē Adrijas līgā, nosargā vietu Eirolīgā
Dejans Davidovacs ar bumbu pret Zaku Ledeju. Foto: ABA League

Adrijas līgas finālsērijas izšķirošajā piektajā mačā Belgradas ''Crvena Zvezda'' pārspēja citu Serbijas galvaspilsētas klubu ''Partizan'' ar 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19), triumfējot sērijā ar 3-2. Mačs trešajā ceturksnī uz ilgāku laiku tika pārtraukts, līdzjutējiem laukumā metot dažādus objektus, kas skāra arī spēles arbitrus.

• Mača pirmās 30 minūtes lielākoties nelielā vadībā atradās ''Partizan'', bet ceturtajā ceturksnī ''Crvena Zvezda'' pārņēma iniciatīvu un vadības grožus, tos arī noturot un kļūstot par čempioniem.

• Uzvarētāju rindās 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Dejanam Davidovacam, bet 12 punkti un septiņas piespēles Neita Voltersa kontā.

• ''Partizan'' galvenais vilcējs izšķirošajā cīņā bija amerikāņu aizsargs Kevins Panters, kurš sabēra 27 punktus, trāpīdams piecus no 11 trīspunktniekiem. Tālmetiens uz neizšķirtu gan bija pagalam nesekmīgs.

• Latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs arī sezonas noslēdzošajā mačā nebija Žeļko Obradoviča trenētās komandas pieteikumā.

• Triumfs Adrijas līgā ''Crvena Zvezda'' ļāva garantēt dalību ULEB Eirolīgā arī nākamajā sezonā. Ambiciozajai ''Partizan'' šobrīd vienīgā cerība uz dalību Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ir wildcard iegūšana.

• Izšķirošā Adrijas līgas finālspēle, kas pēc Latvijas laika sākās 21:00, noslēdzās pusvienos naktī. Iemesls krietni ieilgušajam mačam ir pavisam vienkāršs - arī šajā spēlē neiztika bez nekārtībām no līdzjutēju puses.

• Dejana Radoņiča vadītā ''Crvena Zvezda'' trešo sezonu pēc kārtas triumfēja Adrijas līgā, izcīnot kluba vēsturē sesto čempiontitulu un kļūstot par dalītu titulētāko turnīra klubu. Tikpat titulu ir arī šīs sezonas vicečempionei ''Partizan''.

• Trešo sezonu pēc kārtas ''Crvena Zvezda'' arī triumfēja izšķirošajā, piektajā finālspēlē. 2019. un 2021. gadā piecās spēlēs tika apspēlēta Podgoricas ''Buducnost'' vienība.

     [+] [-]

, 2022-06-07 14:19, pirms 2 gadiem
Cerams ar Kurucu līgums tiks lauzts un būs iespēja sevi parādīt kur citur. Manuprāt viens no neveiksmīgākajiem aģenta līgumiem. No NBA uz Serbiju, kur vairumā gadījumu netiek pat spēles pieteikumā.

     [+] [-]

, 2022-06-07 16:17, pirms 2 gadiem
Kur VEF rīga solija ka tiks uz eiropas līgu