Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Danstons - Eirolīgas labākais aizsardzības spēlētājs

Andrejs Siliņš

Danstons - Eirolīgas labākais aizsardzības spēlētājs
Braients Danstons
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas aizvadītās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju nosaukts Pirejas "Olympiacos" amerikāņu spēka uzbrucējs Braients Danstons, kuram šī bija debijas sezona Eirolīgas līmenī.

27 gadus vecais Danstons sezonas laikā trīs reizes tika atzīts par kārtas MVP un ar vidēji mačā 1,3 bloķētiem metieniem bija labākais šajā rādītājā visā turnīrā. Danstons kļuva par pirmo spēlētāju šajā gadsimtā, kurš Eirolīgā vienas sezonas laikā ticis pie vismaz 30 bloķētiem metieniem un 30 pārtvertām bumbām.

Top16 turnīrā "Olympiacos" pretinieki grozam no soda laukuma uzbruka vien ar 45,8% precizitāti, bet kopumā "Oly" ielaida vidēji 71,1 punktu, kas bija otrais labākais rādītājs turnīrā.

203 centimetrus garais un 114 kilogramus smagais Danstons, kurš kļuvis tikai par piekto spēlētāju, kas saņēmis Eirolīgas labākā aizsardzības spēlētāja balvu, iepriekš pārstāvēja klubus Dienvidkorejā, Izraēlā un Itālijā, bet pagājušajā vasarā noslēdza līgumu ar "Olympiacos".

Iepriekš Alfonso Forda vārdā nosaukto balvu par rezultatīvāko sniegumu sezonā saņēma Milānas "EA7 Emporio Armani" amerikāņu aizsargs Kīts Lengfords.

Eirolīgas labākais aizsardzības spēlētājs

GadsSpēlētājsKlubs
2005Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2006Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2007Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2008Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2009Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2010Viktors HrjapaCSKA
2011Dimitris DiamantidisPanathinaikos
2012Andrejs KiriļenkoCSKA
2013Stefans LasmePanathianikos
2014Braients DanstonsOlympiacos