Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adrijas līgā vēlas spēlēt Rumānijas čempionvienība un Libānas klubs

Andrejs Siliņš

Adrijas līga, iespējams, ir simpātiskākā reģionālā līga Eiropas basketbolā - kārtējo reizi interesi par spēlēšanu šajā turnīrā izrādījušas komandas, kas pārstāv citus reģionus. Nākamsezon labprāt Adrijas līgā spēlētu gan rumāņu "CSU Asesoft Ploiesti", gan Libānas klubs "Al Riyadi".

Deviņkārtējā Rumānijas čempione "CSU Asesoft Ploiesti" šajā sezonā spēlēja ULEB Eiropas kausa izcīņā, taču nepārvarēja turnīra pirmo fāzi, līdzīgi kā Latvijas čempione Rīgas VEF. Interesi par spēlēšanu Adrijas līgā izrādījusi arī arābu komanda "Al Riyadi", kas izcīnījusi 22 Libānas čempiontitulus.

Ja arābu spēlēšana Adrijas līgā esot maz ticams attīstības scenārijs, tad Rumānijas klubam iespējas esot krietni vien lielākas. Nākamajā sezonā, iespējams, Adrijas līgā vairs nespēlēs ungāru "Szolnok Olaj", kas līgā pavadījusi pēdējās divas sezonas, taču bez lieliem sasniegumiem (pagājušajā sezonā 13. vieta, šosezon - 12. vieta).

Kandidāti spēlēšanai Adrijas līgā esot vēl vairāki, taču rumāņu pluss esot atrašanās vieta - Rumānijai ir robeža ar Serbiju.

Adrijas līgas "Final Four" turnīrs norisināsies no 24. līdz 27. aprīlim, un tajā pusfinālos sacentīsies Belgradas "Crvena Zezda" pret Zagrebas "Cibona", kā arī Zagrebas "Cedevita" pret Dāvja Bertāna Belgradas "Partizan".

Izmantotie resursi:
zurnal.rs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-07 20:45, pirms 10 gadiem
Labi būtu, ja šī reģionālā līga dalītu arī ceļazīmes uz ULEB/FIBA turnīriem.

     [+] [-]

, 2014-04-07 21:32, pirms 10 gadiem
būtu labi ,ja būs tāda līga kā kādreiz NEBL

     [+] [-]

, 2014-04-07 21:51, pirms 10 gadiem
Uz priekšu.

     [+] [-]

, 2014-04-08 01:06, pirms 10 gadiem
A kas vainas VTB??? Patlaban taa noteikti ir speeciigaakaa liiga Eiropaa, domaajams pat par ACB stipraaka, nemaz nerunaajot par kau kaadu Adrijas liigu ar Sloveenju un Ungaaru klubinjiem....Taa, ka viss ok....Iisti nesaprotu, kaapeec izstaajaas Zalgiris, bet nu kaa redzam Neptunas un Rytas taapataas labaaki...