Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ALBA amerikānis Redings - Eirolīgas kārtas MVP

Andrejs Siliņš

ALBA amerikānis Redings - Eirolīgas kārtas MVP
Redžijs Redings
Foto: SIPA/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas Top16 turnīra 9. spēļu kārtas vērtīgāko basketbolistu jeb MVP atzīts Berlīnes ALBA amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Redžijs Redings, kurš ar teicamu sniegumu sekmēja komandas uzvaru pār Kauņas "Žalgiri".

ALBA mājās uzņēma "Žalgiri", svinot panākumu ar rezultātu 80:72. Redings nospēlēja nepilnas 32 minūtes, guva 27 punktus (2p. 6/11, s.m. 2/2, s.m. 9/10), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izprovocēja septiņas piezīmes, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, reizi kļūdījās un saņēma trīs piezīmes. Tas ļāva savākt efektivitātes reitingu +36, kas bija labākais aizvadītajā spēļu nedēļā.

26 gadus vecais Redings kļuvis par pirmo ALBA spēlētāju, kurš saņēmis šādu atzinību kopš 2008./2009. gada sezonas, kad līdzīgu balvu ieguva Imanuels Makelrojs. 196 centimetrus garais Redings karjeru sāka 2010. gadā Kiprā, sezonu vēlāk pārceļoties uz Vāciju, bet ALBA rindās ir kopš pagājušās sezonas. Pagājušajā sezonā Redings tika iekļauts ULEB Eiropas kausa otrajā simboliskajā pieciniekā un Bundeslīgas pirmajā simboliskajā pieciniekā.

Otrais augstākais reitinga rādītājs aizvadītajā spēļu kārtā bija Belgradas "Crvena Zvezda" milzim Bobanam Marjanovičam, kurš iemeta 19 punktus, izcīnīja 17 bumbas un sakrāja 32 reitinga punktus. Marjanovičs izcēlies ar "double-double" jau piecās Eirolīgas spēlēs pēc kārtas un 12 spēlēs visā sezonā kopumā.

Nopietnu interesi par 223 centimetrus garo serbu centru, kurš savulaik bijis arī CSKA un "Žalgira" komandās, izrāda spāņu "Barcelona".