Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maroussi' savā laukumā +9 pret "ALBA"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Maroussi' savā laukumā +9 pret "ALBA"
"Alba" trenerim Lukam Pavicevičam būs jādomā, kā atspēlēt deviņu punktu deficītu.
Foto: AFP

ULEB Eirolīgas otro kvalifikācijas kārtu ar uzvaru sākuši Atēnu "Maroussi" spēlētāji, kas savā laukumā ar 79:70 pieveica "Alba" basketbolistus un Berlīnē spēli varēs sākt ar deviņu punktu pārsvaru.

Atēnās spēli noraudzījās vien nepilns tūkstotis skatītāju, un nav brīnums, ka šādā atmosfērā karstasinīgajiem grieķiem vajadzēja laiku, lai iešūpotos. Precīzāk – tam bija nepieciešams vesels puslaiks. "Alba" sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, bet pēc tam panāca ar 7:2, un turpināja kontrolēt notikumus visu pirmo ceturtdaļu. Vācijas galvaspilsētas klubs pēc desmit minūtēm bija vadībā 19:12. Pēc īsā pārtraukuma nekas pārāk nopietni laukumā nemainījās – nedaudz veiksmīgāki joprojām bija viesi, kas atpūtā varēja doties jau ar astoņu punktu pārsvaru 38:30.

Pārtraukumā saņēmuši kārtīgu svētību no treneriem, laukumā mājinieki atgriezās ļoti kaujinieciskā noskaņojumā, to uzreiz liekot manīt visiem. Pie pirmajiem punktiem "Alba" tika vien ceturtajā minūtē, ka "Maroussi" jau bija pārņēmuši vadību (40:38). Neizšķirts noturējās tikai īsu brīdi, jo jau nākamajā uzbrukumā Mihalis Pelekanoss realizēja tālmetienu, bet vācieši atbildēja vien ar diviem punktiem. Ceturtdaļas beigās laukuma saimniekiem bija arī desmit punktu pārsvars, bet pēdējo desmitminūti Atēnu klubs uzsāka ar pluss septiņi – 58:51.

Pēdējā ceturtdaļā (cīņās, kurā uzvarētāji noskaidrojas divu spēļu summā, atsevišķos mačos iespējams arī neizšķirts rezultāts) "Alba" savas pozīcijas uzlabot spēja tikai īslaicīgi. Trīs minūtes līdz mača beigām, Štefans Hamans ar triecienu no augšas mājinieku pārsvaru samazināja līdz trim punktiem (68:65), taču atlikušajā laikā "Maroussi" atguva zaudēto un vēl pielika klāt divus punktus – 79:70. Vai ar to būs pietiekoši iekļūšanai Eirlīgas pamatturnīrā, rādīs spēle svētdien Berlīnē.

Uzvarētājiem labākais punktu guvējs bija Dimitros Mavroeidis ar 19, bet 16 Kosta Kaimakoglu rēķinā. "Alba" rindās pa 12 punktiem Rašada Raita un Imanuela Makelroja kontā.

ULEB Eirolīgas kvalifikācija, 6. oktobris

Maroussi – Alba 79:70 (12:19, 18:19, 28:13, 21:19)

Izmantotie resursi
euroleague.net