Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Siliņam četri punkti un uzvara Eirokausu debijā, Ļaksa un Umbraško zaudē Nīderlandē

Agris Suveizda

Siliņam četri punkti un uzvara Eirokausu debijā, Ļaksa un Umbraško zaudē Nīderlandē
Ojārs Siliņš
Foto: Trenkwalder Reggio Emilia

Šovakar pirmo spēli FIBA Izaicinājuma kausa grupu turnīrā aizvadīja ne tikai "Ventspils", bet arī vairāku Latvijas basketbolistu pārstāvētie ārzemju klubi. Ojāra Siliņa "Reggio Emilia" mājās pieveica Beļģijas "Okapi Aalstar" (80:63), savukārt Igaunijas "Tarvas" viesos zaudēja Nīderlandes SPM "Shooter" (71:78).

Itālijas "Reggio Emilia" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva septiņu punktu pārsvaru (14:7), otrajā ceturtdaļā to palielinot vēl par punktu (29:21). Beļģijas čempionāta pašreizējā vicelīdere gan drīzumā spēja panākt izlīdzinājumu (35:35) un puslaiku pārtraukumā doties tikai ar punkta deficītu (39:40), tomēr mājinieki atkal pārslēdza ātrumus - 50:41, 55:43 un pārliecinošs 80:63 spēles noslēgumā.

Tikai 20 gadus vecajam Ojāram Siliņam tā bija debija Eirokausos, un viņš laukumā devās pamata pieciniekā, spēlēja 21 minūti un 32 sekundes, guva četrus punktus (2p. - 2/4) un savāca trīs atlēkušās bumbas. Viņa kontā arī viena rezultatīva piespēle un viena kļūda. Siliņa pārstāvētajā grupā ir arī Somijas KTP "Basket" un Nīderlandes "GasTerra Flames".

Igaunijas "Tarvas" Izaicinājuma kausu sāka ar zaudējumu izbraukumā pret Nīderlandes čempionāta vicelīderi SPM "Shooters" (71:78). Mača sākumā ritēja līdzvērtīga spēle, tomēr pirmo puslaiku Hertogenbošas komanda noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru un otrajā puslaikā vadību vairs neizlaida no rokām.

Viesu rindās Māris Ļaksa laukumā bija 17 minūtes un 46 sekundes, guva septiņus punktus (2p, - 2/4, 3p. – 1/3), izcīnīja divas bumbas pie groziem, pieļāva vienu kļūdu un pārķēra vienu bumbu. Savukārt Juris Umbraško laukumā atradās 21 minūti un vienu sekundi, guva sešus punktus (2p. – 0/1, 3p. – 2/6), izcīnīja vienu bumbu zem groziem un pieļāva vienu kļūdu. "Tarvas" grupā spēlē arī Francijas "Dijon" un Beļģijas "Antwerp Giants".

Zviedrijas čempionātā sesto uzvaru astoņās spēlēs izcīnīja Norčēpingas "Dolphins", kas desmit komandu konkurencē ieņem trešo vietu. Šovakar "Dolphins" savā laukumā ar 79:50 pārliecinoši apspēlēja "Jamtland Basket". Edgars Jeromanovs laukumā bija 24 minūtes un 12 sekundes, guva piecus punktus (2p. – 1/3, 3p. – 1/4), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Lietuvas čempionātā trešo uzvaru piecās spēlēs izcīnīja Pasvales "Pieno Žvaigždes", kas savā laukumā izrēķinājās ar Utenas "Juventus" (94:68). Latvijas basketbolists Ingus Bankevics laukumā pavadīja septiņas minūtes un 17 sekundes, realizējot vienīgo metienu, guva divus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. "Juventus" tas bija ceturtais zaudējums piecos mačos.

Savukārt Baltijas Basketbola līgā bez uzvarām turpina cīnīties Sanda Buškevica trenētais Valgas "Maks&Moorits", kas bez Raita Grafa cieta sakāvi pret "Prienai" – 64:69. Igaunijas komanda ar trim zaudējumiem septiņu komandu konkurencē ir pēdējā vietā, savukārt "Prienai" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ir otrā vieta.

Izmantotie resursi:
LKL- Lietuvos krepšinio lyga
Baltic Basketball League
Startsida
FIBA Europe