Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF Čempionu līgas izlozē tiek pie divkārtējās uzvarētājas "Tenerife"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

VEF Čempionu līgas izlozē tiek pie divkārtējās uzvarētājas "Tenerife"
Jānis Gailītis. Foto: FIBA

Aizvadīta nākamās FIBA Čempionu līgas sezonas kvalifikācijas kārtu un pamatturnīra izloze. Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" nonākusi C grupā, kur tiksies ar komandām no Spānijas, Turcijas, kā arī ar vienu no kvalifikācijas kārtas uzvarētājām.

Čempionu līgas pamatturnīrā startēs 32 komandas – 29 [tostarp arī VEF], kas jau garantējušas vietu grupu turnīrā, kā arī trīs kvalifikācijas kārtu uzvarētājas -, kas pirms izlozes tika sadalītas četros grozos, atbilstoši ČL klubu un valstu reitingam. Grupas tika izveidotas, izlozējot pa vienai komandai no katra groza.

Latvijas čempionvienība “VEF Rīga” tika iekļauta trešajā izlozes grozā kopā ar Turcijas “Bursaspor”, Itālijas “Sassari”, Vācijas “EWE Baskets”, Grieķijas “Peristeri”, “Promitheas” un “PAOK Mateco”, kā arī Spānijas “UCAM Murcia”.

Izlozē VEF nonāca C grupā. Pirmais grozs izlozē vefiņam pretiniekos deva divkārtējo ČL uzvarētāju (2017., 2022.) “Lenovo Tenerife”, no otrā groza C grupā tika ielozēta Stambulas “Darussafaka”, bet no ceturtā groza rīdziniekiem pretī stāsies uzvarētāju komanda no otrā kvalifikācijas turnīra zara.

Otrajā kvalifikācijas turnīra zarā par vienu no trim atlikušajām ceļazīmēm uz grupu turnīru sacentīsies "Soccerbet" no Serbijas, Nīderlandes "Heroes Den Bosch", kur aizvadītajā sezonā spēlēja bijušais VEF basketbolists Verners Kohs, "Karhu Basket" no Somijas, Melnkalnes "Mornar Barsko Zlato", Kārļa Šiliņa jaunais klubs "Gottingen" no Vācijas, Izraēlas "Ironi", Spānijas "Obradoiro", kā arī Varēzes "Pallancesto" no Itālijas.

24 kvalifikācijas turnīra dalībnieces sadalītas trīs zaros pa astoņām komandām, izspēlējot izslēgšanas turnīru, sākot no ceturtdaļfināla dueļiem. Katra zara uzvarētāja iekļūs pamatturnīrā. Izloze jau ceturtdaļfinālā kopā savedusi tieši "Gottingen" un "Heroes Den Bosch". Tikmēr Tallinas "Kalev/Cramo", kuras rindās par Igaunijas čempioniem kļuva Zigmārs Raimo un Mārtiņš Meiers, pirmajā kvalifikācijas turnīra zarā tiksies ar Zviedrijas "Dolphins".

H grupā tikmēr nonākusi Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas A Sērijas pusfināliste "Derthona". Lietuvas vicečempione Viļnas "Rytas" ielozēta B grupā, bet pašreizējā Čempionu līgas titula īpašniece Bonnas "Telekom" F grupā cīnīsies ar Izraēlas, Spānijas un Turcijas vienībām.

FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izloze

AKomandasBKomandasCKomandasDKomandas
Unicaja (ESP)Dijon (FRA)Tenerife (ESP)AEK (GRE)
Peristeri (GRE)Promitheas (GRE)Darussafaka (TUR)Sassari (ITA)
Falco (HUN)Rytas (LTU)VEF (LAT)Riesen (GER)
Le Mans (FRA)Opava (CZE)QRT2Sczeczin (POL)
EKomandasFKomandasGKomandasHKomandas
Pinar Karsiyaka (TUR)Hapoel Holon (ISR)Hapoel Jerusalem (ISR)Tofas (TUR)
EWE Baskets (GER)Telekom (GER)Galatasaray (TUR)Igokea (BIH)
Oostende (BEL)Bursaspor (TUR)PAOK (GRE)UCAM Murcia (ESP)
QRT3Rio Breogan (ESP)QRT1Derthona (ITA)

QRT - trīs kvalifikācijas turnīru uzvarētāji.

VEF Čempionu līgā startēs piekto reizi. Iepriekšējā sezonā neizdevās pārvarēt grupu turnīra kārtu, bet labākie rezultāti sasniegti 2022. un 2021. gadā, kad komanda iekļuva "play-in". Jaunās sezonas grupu turnīrs sāksies 17. oktobrī, kvalifikācija - 25. septembrī.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 13:36, pirms gada
Jau tagad var teikt- Nāves grupa

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 13:38, pirms gada
Grupa ļoti smaga. Sliktāku grūti iedomāties. Vismaz Allmans būs atkal Rīgā!

     [+] [-]

, 2023-07-05 13:40, pirms gada
Cerams, ka šogad sāks gatavoties ar augusta pašu sākumu ne beigām, jo iepriekšējā sezonā uz pirmajām spēlēm nebijām gatavi. Protams vispirms jāsāk komplektēt sastāvs, kas šobrīd vispār nenotiek!

     [+] [-]

, 2023-07-05 13:44, pirms gada
Smaga grupa. Galvenais, lai atkal vecus leģionārus neņem. Risks ar jaunie leģionāriem ir lielāks, bet arī rezultāts var būt labāks

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 14:17, pirms gada
Pēdējā vieta grupā garantēta

     [+] [-]

, 2023-07-05 14:21, pirms gada
Ja nedabūs labus leģionārus , ja ir nauda no grupas arā netiks .

     [+] [-]

, 2023-07-05 14:24, pirms gada
Vai ir kāda informācija, kas no tās kvalifikācijas nāks ārā uz grupu?

     [+] [-]

, 2023-07-05 14:27, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Grupa ļoti smaga. Sliktāku grūti iedomāties. Vismaz Allmans būs atkal Rīgā!
???? Tenerifi apspēles šogad

  -1 [+] [-]

, 2023-07-05 14:36, pirms gada
Darusaffaka nav vairs tik spēcīga, šosezon neko dižu neparādīja. Angļu izlašnieki divi tur spēlēja. Jāskatās kā būs komplektēti. Pret Tenerifi būs smagi.
Žēl, varēja samainīt ar Rytas. Tā tāda interesantāka grupa.

  +6 [+] [-]

, 2023-07-05 14:40, pirms gada
Vef spēles Eiropā ļoti lielu interesi sabiedrībā neizraisa. Sastāvs, kas veidots no trešās šķiras vietējiem un piektās šķiras ārzemniekiem, nav konkurētspējīgs uz starptautiskās skatuves. Skatīties, kā noneimi zaudē visiem pēc kārtas nav piesaistoši. Un grupai nav pat nozīmes. Čempionu līgā ir tikai dažas komandas, kuras VEF var apsteigt sacenšoties apakšgrupā. Kādu atsevišķu spēli vēl var uzvarēt, bet turnīra garumā no pēdējās vietas neizlīst

  -2 [+] [-]

, 2023-07-05 14:41, pirms gada
fkscd rakstīja: Vef spēles Eiropā ļoti lielu interesi sabiedrībā neizraisa. Sastāvs, kas veidots no trešās šķiras vietējiem un piektās šķiras ārzemniekiem, nav konkurētspējīgs uz starptautiskās skatuves. Skatīties, kā noneimi zaudē visiem pēc kārtas nav piesaistoši. Un grupai nav pat nozīmes. Čempionu līgā ir tikai dažas komandas, kuras VEF var apsteigt sacenšoties apakšgrupā. Kādu atsevišķu spēli vēl var uzvarēt, bet turnīra garumā no pēdējās vietas neizlīst
Un? Jēga tev to drukāt?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 14:44, pirms gada
Izsakot vilšanos, paliek vieglāk 😃

     [+] [-]

, 2023-07-05 14:46, pirms gada
Un jautājums, vai VEF vadība ir darījusi pietiekami, lai palielinātu komandas budžetu un padarītu komandu konkurētspējīgāku

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 14:52, pirms gada
Džerijs5 rakstīja: Jau tagad var teikt- Nāves grupa
Melnās nāves grupa!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 15:21, pirms gada
Caur kvalifikāciju VEF grupu turnīrā nemaz netiktu. Vispār jau būtu labi, ja viņiem būtu kautkāda nākotnes vīzija, saskaņota ar finansēm. Savādāk - Čempionu līgai, vismaz iepriekšējā sezonā, bija uzkrītoši pārāk vāja, LBL - pārāk stipra. Neinteresanta komanda abos gadijumos. Vai nu jāvāc sastāvs Eiropai, vai arī jāaudzina jaunie, ja finanses to neatļauj.

     [+] [-]

, 2023-07-05 15:21, pirms gada
Real Rebel rakstīja: Un? Jēga tev to drukāt?
Tev taisnība basketbola puse vairākas sezonas klubs ir bijis ļoti labs, ja salīdzinām ar finansiālajām iespējām, drīzāk ir jautājums vai lecīgais menedžments un treneris, kurš regulāri žēlojas par to ka līdzjutēji nenovērtē produktu, izmantos basketbola pacēlumu Latvijā un galvenā konkurenta nāvi, lai beidzot piesaistītu līdzjutējus.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 15:21, pirms gada
fkscd rakstīja: Un jautājums, vai VEF vadība ir darījusi pietiekami, lai palielinātu komandas budžetu un padarītu komandu konkurētspējīgāku
Domā vēl kādu karteli vajag vai esošajiem jādod vairāk piķis?

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 15:28, pirms gada
eermss rakstīja: Caur kvalifikāciju VEF grupu turnīrā nemaz netiktu. Vispār jau būtu labi, ja viņiem būtu kautkāda nākotnes vīzija, saskaņota ar finansēm. Savādāk - Čempionu līgai, vismaz iepriekšējā sezonā, bija uzkrītoši pārāk vāja, LBL - pārāk stipra. Neinteresanta komanda abos gadijumos. Vai nu jāvāc sastāvs Eiropai, vai arī jāaudzina jaunie, ja finanses to neatļauj.
Cerams Latvijā konkurenci spēs sastādīt Rīgas zeļļi

     [+] [-]

, 2023-07-05 16:05, pirms gada
Neko rožaini neizskatās, lai gan ko tur jau komentēt, nezinot vef sastāvu un grupas 4. komandu.

Interesanti gan , kāda ir VEF motivācija , spēlēt Č.līgā, ja līdz šim nekas tur nav sanācis un neliekas, ka arī tās dēļ kādu špīleri labi izdevās pārdot.

     [+] [-]

, 2023-07-05 16:17, pirms gada
Diezgan smagais

     [+] [-]

, 2023-07-05 17:02, pirms gada
Finansiāli ar smagi. Tālais lidojums.
No 4. groza arī varēja labāk uzreiz kādu Sczeczin vai Opava, jo citādi caur kvaļiem tur ar var izrāpties cauri kāds smagāks variants.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 17:07, pirms gada
Otrajā kvalifikācijas turnīra zarā par vienu no trim atlikušajām ceļazīmēm uz grupu turnīru sacentīsies "Soccerbet" no Serbijas, Nīderlandes "Heroes Den Bosch", kur aizvadītajā sezonā spēlēja bijušais VEF basketbolists Verners Kohs, "Karhu Basket" no Somijas, Melnkalnes "Mornar Barsko Zlato", Kārļa Šiliņa jaunais klubs "Gottingen" no Vācijas, Izraēlas "Ironi", Spānijas "Obradoiro", kā arī Varēzes "Pallancesto" no Itālijas. Jahovics nupat intervija sauca pavisam citas komandas, kuras var nakt pretīm no kvalifikācijas. Kā tad tur īsti ir?

     [+] [-]

, 2023-07-05 17:28, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Otrajā kvalifikācijas turnīra zarā par vienu no trim atlikušajām ceļazīmēm uz grupu turnīru sacentīsies "Soccerbet" no Serbijas, Nīderlandes "Heroes Den Bosch", kur aizvadītajā sezonā spēlēja bijušais VEF basketbolists Verners Kohs, "Karhu Basket" no Somijas, Melnkalnes "Mornar Barsko Zlato", Kārļa Šiliņa jaunais klubs "Gottingen" no Vācijas, Izraēlas "Ironi", Spānijas "Obradoiro", kā arī Varēzes "Pallancesto" no Itālijas. Jahovics nupat intervija sauca pavisam citas komandas, kuras var nakt pretīm no kvalifikācijas. Kā tad tur īsti ir?
Tas taču Sportacentrs. Te nevar ticēt rakstītajam, pašam jāpārbauda. Daļa komandu te pieminētas pareizi, bet tikai daļa...

     [+] [-]

, 2023-07-05 17:35, pirms gada
VEF 4.komanda grupā būs viena no šīm - Gottingen (Vācija), Varese, Brindisi (abas Itālija) Cholet, (Francija), Oradea Rumānija), Heroes Den Bosch (Nīderlande), Antwerp Giants (Beļģija), FMP Soccerbet (Serbija).

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 17:40, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: VEF 4.komanda grupā būs viena no šīm - Gottingen (Vācija), Varese, Brindisi (abas Itālija) Cholet, (Francija), Oradea Rumānija), Heroes Den Bosch (Nīderlande), Antwerp Giants (Beļģija), FMP Soccerbet (Serbija).
Paldies par info! Domaju jau, ka Gatim drīzāk būs taisnība!

     [+] [-]

, 2023-07-05 17:46, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Paldies par info! Domaju jau, ka Gatim drīzāk būs taisnība!
Tas tikai kārtējo reizi spilgti parāda Sportacentra "žurnālistu" attieksmi pret lasītāju.

     [+] [-]

, 2023-07-05 17:50, pirms gada
Nu kādam taču ir jābūt pēdējiem, kāpēc lai ne Vefiņam ?

     [+] [-]

, 2023-07-05 18:03, pirms gada
Edgars rakstīja: Tev taisnība basketbola puse vairākas sezonas klubs ir bijis ļoti labs, ja salīdzinām ar finansiālajām iespējām, drīzāk ir jautājums vai lecīgais menedžments un treneris, kurš regulāri žēlojas par to ka līdzjutēji nenovērtē produktu, izmantos basketbola pacēlumu Latvijā un galvenā konkurenta nāvi, lai beidzot piesaistītu līdzjutējus.
Basketbola pacēlums? Ir pieaugušo izlases panākumi, kas dažiem aizmiglo acis par kopējo situāciju basketbolā.

     [+] [-]

, 2023-07-05 18:54, pirms gada
Vēl jau nav zināms ar ko būs jācīnās par trešo vietu...
Tā kā galvu augšā un muguru taisni!!!
😎

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 19:00, pirms gada
Edgars rakstīja: Tev taisnība basketbola puse vairākas sezonas klubs ir bijis ļoti labs, ja salīdzinām ar finansiālajām iespējām, drīzāk ir jautājums vai lecīgais menedžments un treneris, kurš regulāri žēlojas par to ka līdzjutēji nenovērtē produktu, izmantos basketbola pacēlumu Latvijā un galvenā konkurenta nāvi, lai beidzot piesaistītu līdzjutējus.
Pacēlums? Tu kādā realitātē dzīvo... neskaitot vīriešu veču izlasi, viss pārējais ir diezgan drūmā situācijā.

     [+] [-]

, 2023-07-05 20:43, pirms gada
Tieši tāpat kā hokejā ir. Izlase - pasaules līmeņa, bet vietējā čempī 5-6 komandas.