Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijas Superkauss: potenciālā VEF pretiniece FIBA ČL ''Treviso'' sāk ar uzvaru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Itālijas Superkauss: potenciālā VEF pretiniece FIBA ČL ''Treviso'' sāk ar uzvaru
Venēcijas kluba basketbolisti. Foto: Reyer Venezia

Šovakar ar divām spēlēm startēja Itālijas Superkauss basketbolā. ULEB Eirokausa vienība ''Venezia'' pārspēja Boloņas ''Fortitudo'', bet potenciālā VEF pretiniece FIBA Čempionu līgā ''Treviso'' uzveica A sērijas jaunpienācēju ''Basket Napoli''.

Venēcijas basketbolisti maču iesāka krietni veiksmīgāk nekā pretinieki, kas ļāva pēc spēlētām 20 minūtēm atrasties komfortablā vadībā ar 17 punktu pārsvaru - 44:27. Pēc pārtraukuma Boloņas komandai izdevās starpību desmit minūšu laikā samazināt uz pusi, tomēr ceturto ceturksni atkal veiksmīgāk aizvadīja ''Venezia'', izcīnot panākumu ar 83:70 (21:13, 23:14, 15:23, 24:20).

Itālijas izlases aizsargi Stefano Tonuts un Mišele Vitali panākumu kaldināja ar attiecīgi 14 un 13 punktiem, bet 12 pievienoja amerikāņu centrs Mičels Vats. Bijušais Milānas ''Olimpia'' centrs Džefs Brūkss uzvarētāju rindās dominēja cīņā zem groziem, izcīnot 11 atlēkušās bumbas. ''Fortitudo'' komandā 16 punkti Tomaso Baldaso, bet pa 13 sakrāja pagājušajā sezonā ar Jāni Bērziņu un Rolandu Freimani ''Zielona Gora'' spēlējušais Džefrijs Grozels un Brendons Ešlijs.

Otrā šīvakara spēlē ''Treviso'', kas, ja pārvarēs kvalifikāciju, FIBA Čempionu līgā spēlēs vienā grupā ar VEF, apspēlēja Itālijas A sērijas jaunpienācēju ''Basket Napoli'' ar 68:58 (26:12, 10:16, 11:11, 21:19). Rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Neapoles kluba basketbolists Markiss Makdafijs, bet desmit sameta lietuvietis Arns Veļička. Uzvarētājiem 16 punkti Henrijam Simsam, savukārt desmit Lietuvas izlases aizsarga Tomasa Dimšas rēķinā.