Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlniekam 8+6+7, lietuviešu atbalsts palīdz "Budivelnik" uzvarēt Nantēru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Strēlniekam 8+6+7, lietuviešu atbalsts palīdz "Budivelnik" uzvarēt Nantēru
Jānis Strēlnieks
Foto: lrytas.lt

Otrdien, 4. martā, Kauņā un Stambulā sākās Eiropas kausa izcīņas izslēgšanas spēles basketbolā. Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Jāņa Strēlnieka pārstāvētie Ukrainas kausa ieguvēji "Budivelnik", 4500 lietuviešu līdzjutēju atbalstīti, pirmajā astotdaļfināla spēlē uzvarēja Francijas čempionus "Nanterre" ar rezultātu 86:82 (21:19, 26:22, 19:20, 20:21). Biļešu ieņēmumi tika ziedoti Ukrainas revolūcijas laikā bojā gājušo cilvēku ģimenēm.

Aizvadītā nedēļa “Budivelnik” katru dienu nesa jaunas ziņas. Februāra beigās klubs nolēma Eiropas kausa mājas spēles izspēlēt Kijevā, taču Krievijas 27. februārī uzsāktā agresija pret Ukrainu plānus mainīja. Svētdien, 2. martā, tika nolemts pārcelt pirmo spēli uz Kauņu. Dienu vēlāk Ukrainas Superlīga paziņoja, ka nacionālais čempionāts turpināsies pēc agrāk apstiprinātā grafika.

Ukrainas un Francijas čempioni šosezon tikās jau trešo reizi. Pirmā cīņa Parīzē noslēdzās ar “Nanterre” bezierunu uzvaru (80:61), savukārt atbildes spēlē Kijevā “celtnieki” guva virsroku ar desmit punktu pārsvaru – 97:87. Ne parīzieši, ne kijevieši neiekļuva Eirolīgas “Top 16” turnīrā, priekšā palaižot Belgradas “Partizan”, tāpēc abi klubu sezonu turpināja Eiropas kausa izcīņā.

Par “Budivelnik” galvenajiem vilcējiem Kauņā kļuva baltiešu duets – Jānis Strēlnieks organizēja komandas spēli, savukārt lietuviešu garais spēlētājs Darjušs Lavrinovičs uzņēmās iniciatīvu uzbrukumu noslēgumos. Lavrinoviča jauda ļāva kijeviešiem gūt virsroku soda laukumā, atstumjot “Nanterre” snaiperus uz ārpusi. Cīņas laikā viesi realizēja 12 no 33 tālmetieniem, taču zaudēja pārējos elementos un atzina “Budivelnik” pārākumu.

Jānis Strēlnieks “Žalgira” arēnā ieguva lielāko spēles laiku. Saspēles vadītājs 32:18 minūtēs guva astoņus punktus (2p 3/5, 3p 0/4, 1p 2/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, saņēma vienu piezīmi, izprovocēja trīs pārkāpumus un dalīja otro labāko lietderības koeficientu 17.

Darjušs Lavrinovičs spēli pabeidza ar 28 punktiem (2p 8/11, 3p 2/3, 1p 6/7), deviņām izcīnītām bumbām zem groziem, septiņām izprovocētām piezīmēm, trīs bloķētiem metieniem un iespaidīgu lietderības koeficientu 38. Bleiks Eiherns iemeta trīs no pieciem tālmetieniem un guva 14 punktus. Ciemiņu rindās Latvijas čempions Vils Danielss 12:38 minūtēs atzīmējās ar četriem punktiem (2p 2/5, 3p 0/1) un trīs izcīnītām bumbām zem groziem.

Atbildes spēle Francijā notiks pēc nedēļas. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, “Budivelnik” nedrīkst zaudēt ar vairāk nekā trīs punktu starpību.

Citā spēlē Stambulas "Bešiktaš" mājās pieveica Ņižņijnovgorodas basketbolistus ar 17 punktu pārsvaru – 88:71.

Astotdaļfinālu pāri

A: Nanterre – Budivelnik
B: Aykon TED AnkaraKhimik
C: Khimki – Valencia Basket
D: Nizhny Novgorod – Bešiktaš
E: Hapoel Jerusalem – Ratiopharm Ulm
F: Alba Berlin – Dinamo Sassari
G: Unics Kazan – ČEZ Nymburk
H: Lietuvos rytas – Crvena Zvezda

Astotdaļfinālos, ceturtdaļfinālos, pusfinālos un finālā uzvarētājus noskaidros divu cīņu summā. Astotdaļfināli notiks 4. un 12. martā, otro spēli aizvadot augstāk izsētās komandas laukumā. Ceturtdaļfināli risināsies 18. un 26. martā, pusfināli paredzēti 1. un 9. aprīlī, bet finālspēles notiks 1. un 7. maijā.

Ceturtdaļfinālu pāri

A: A pāra uzvarētājs – H pāra uzvarētājs
B: B pāra uzvarētājs – G pāra uzvarētājs
C: C pāra uzvarētājs – F pāra uzvarētājs
D: D pāra uzvarētājs – E pāra uzvarētājs

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 21:04, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Atkal pierādās, ka bez Strēlnnieka, komanda zaudētu....daudzās spēlēs bez viņa Bagijam, laikam sen durvis būtu parādītas...prieks vismaz, ka uzvarēja un Strēlnieks ir visas sezonas atslēgas spēlētājs
Es domāju, ka Lavrinovičam varētu būt iebildumi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-04 21:44, pirms 10 gadiem
Gadijuma, ja Superligu sosezon sledz, Strelniekam janoskata vietina ACB -
vins tur ideali iederetos!

     [+] [-]

, 2014-03-04 22:15, pirms 10 gadiem
Katrā raksta par Strēnlieku un Budvelņik, vienmēr atradīsies kāds āpsis kurš kladzinās, ka bez Strēlnieka Budveļnik zaudētu visiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-04 22:39, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vispār kādu spēli esi redzējis? Tu par ar neapbruņotu aci redzams, kas notiek, kad Jāņa laukumā nav un ne par velti viņš spēlē 30+ minūtes
Es esmu redzējis pilnīgi visas spēles. Tas, ka bagatskis sezonas sākuma iebērzās ar minardu, kurš bija domāts kā otrais saspēles vadītājs, tas nenozīmē, ka katru reizi kādam ir jābļauj, ka bez Strēlnieka visas spēles zaudētu. Protams, ka zaudētu, jo pasaki kura tad komanda var uzvarēt, ja komandā nav neviens saspēles vadītājs? Tapēc arī Strēlnieks spēlē 30 min, jo saspēli jēdz vadīt tikai viņš.

     [+] [-]

, 2014-03-04 22:43, pirms 10 gadiem
SESTDIEN, 4.MARTĀ????
Kas par dienu sestdiena vai 4.marts, un vispār kurš gads????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-05 04:43, pirms 10 gadiem
Kāds var pateikt, cik Strēlniekam šosezon ir 3pt %? Cik es skatos, īpaši labi ar šo elementu neiet viņam. Bet pārējos elementos super!