Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latviešu cīņa Stambulā: Muižnieks un Freimanis pret Valteru

Latviešu cīņa Stambulā: Muižnieks un Freimanis pret Valteru
Rolands Freimanis
Foto: khimik.com.ua

Šovakar pulksten 18:00 Turcijas pilsētā Stambulā esošajā "Abdi Ipekci" arēnā sāksies pirmā spēle ULEB Eiropas kausa astotdaļfināla duelī starp Kārļa Muižnieka un Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Khimik" un Kristapa Valtera pārstāvēto Ankaras "Aykon TED".

Sākotnēji spēle bija paredzēta "Khimik" mājvietā Južnijā, taču Ukrainā valdošās nestabilās situācijas dēļ mačs tika pārcelts. Par norises vietu tika izvēlēta žurnālista Abdi Ipečki vādā nosauktā arēna pasaules ceturtajā lielākajā pilsētā (pēc iedzīvotāju skaita) Stambulā. Ikdienā šai hallē mājas spēles aizvada Eirolīgas klubi "Galatasaray" un "Anadolu Efes", kā arī Eirokausa komanda "Bešiktaš" un dāmu Eirolīgas vienība "Galatasaray".

Nosacīto mājinieku lomā šovakar būs Kārlis Muižnieks un Južnijas "Khimik", kas sezonu sāka ar sešām uzvarām desmit spēlēs grupu turnīrā un turpināja ar trim uzvarām sešos mačos Last32 fāzē. "Khimik" vidēji guva 71,5 punktus Last32 turnīrā, kas ir sliktākais rādītājs starp izslēgšanas mačos iekļuvušajām komandām. "Protams, neesam labākajā situācijā, jo abas spēles notiks Turcijā. Tomēr šajā situācijā izvēlējāmies no transporta viedokļa ērtāko variantu. Visi ir profesionāļi un nav lielas starpības, kur spēlēt. Gatavojamies spēlei nopietni un galvenais uzdevums - izcīnīt uzvaru," pirms mača kluba mājaslapā citēts Kārlis Muižnieks.

208 centimetrus garais Lavijas izlases spēlētājs Rolands Freimanis nesen pauda uzticību "Khimik" komandai, neraugoties uz valstī notiekošo. Šajā sezonā spēka uzbrucējs vidēji 20 ar pusi minūtēs guvis 9,1 punktu un izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas.

Ankaras klubam sezona sākās nepatīkami - viena uzvara piecās spēlēs, bet tam sekoja piecu uzvaru sērija un stabils sniegums Last32 turnīrā (4-2), kas ļāva kā pirmajai vietai no J grupas tikt izslēgšanas mačos. Komanda spēlē ātru, agresīvu basketbolu, Last 32 turnīrā bija precīzākā tālmetienu realizētāja ar 48,3%, otrā labākā atlēkušo bumbu izcīnīšanā pie sava groza un piespēlēs.

Šis ir vienīgais astotdaļfināla duelis, kurā tiekas jau iepriekš šosezon savā starpā spēlējušas komandas. 16. oktobrī Ankarā "Khimik" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 84:60. Freimanim 13 minūtēs pieci punkti un trīs bumbas, Valteram - 14 minūtēs četri punkti un piecas piespēles. Južnijā, Valteram 27 minūtēs gūstot astoņus punktus, atdodot sešas piespēles un izcīnot četras bumbas, "Aykon TED" revanšējās (81:79). Freimanim zaudējumā 22 minūtēs 12 punkti.

ULEB Eiropas kausa astotdaļfināli, 1. spēles

DatumsLaiksSpēleRezultāts
4. marts19:00Budivelnik - Nanterre86:82
4. marts20:00Bešiktaš - Nizhny Novgorod88:71
5. marts18:00Khimik - Aykon TED-
5. marts19:30CEZ Nymburk - Unics-
5. marts20:30Ratiopharm Ulm - Hapoel-
5. marts20:30Crvena Zvezda - Lietuvos Rytas-
5. marts21:30Dinamo Sardegna Sassari - Alba-
5. marts21:45Valenica - Khimki-

, 2014-03-05 13:41, pirms 10 gadiem
Spēli varēs kaut kur redzēt,lūdzu iedodiet linku

Ahh,kā sirds sāp redzot,ka CEZ Nymbur spēlē 1/8 kaut gan VEFS pagājšsezon bija labāks klubs. ;(
, 2014-03-05 13:48, pirms 10 gadiem
Fredža rakstīja: Spēli varēs kaut kur redzēt,lūdzu iedodiet linku

Ahh,kā sirds sāp redzot,ka CEZ Nymbur spēlē 1/8 kaut gan VEFS pagājšsezon bija labāks klubs. ;(
livetv.sx vari parakņāties gan jau atradīsi.
Nymburk atšķirībā no VEFa kaut kur ir progresējis , nevis smagi degradējies - sākot ar vadību un beidzot ar spēlētājiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-05 16:53, pirms 10 gadiem
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.