Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Aizvadītas Eirokausu Top 16 piektās kārtas spēles

Aizvadītas Eirokausu Top 16 piektās kārtas spēles
Vladimirs Stimacs
Foto: www.eurocupbasketball.com

Basketbola Eirokausa izcīņas "Top 16" grupu turnīrā šovakar izspēlētas piektās kārtas spēles. Nosacītu, bet tomēr pārsteigumu sarūpēja "Unics" komanda, kas savā laukumā ar 81:59 sagrāva Trevizo "Benetton Basket" vienību, sagādājot Itālijas klubam pirmo zaudējumu J grupā.

I grupas spēlēs pie uzvarām tika abi Krievijas klubi, kuri atrodas attiecīgi pirmajā vietā arī grupas turnīra tabulā – Maskavas „Dinamo” un BK „Khimki”. Maskavas „Dinamo” basketbolisti izbraukumā līdzīgā cīņā apspēlēja grupas pastarīti „Panellinios” komandu – 77:72. Lielisku spēli maskaviešu rindās aizvadīja Brains Čeiss, viņa kontā 30 punkti un 26 efektivitātes punkti. BK „Khimki” savā laukumā sagrāva „Costa Coffee” – 94:69. Krievijas kluba labā 31 punkts Kellija Makartija kontā. Spēlētājam arī 35 efektivitātes punkti.

J grupā pie uzvarām tika „Zadar” un „Unics” komandas. Krievijas klubs „Unics” sagādāja pirmo zaudējumu Trevizo „Benetton Basket” klubam savā laukumā to apspēlējot ar rezultātu 81:59. „Unics” rindās 18 punkti un astoņas bumbas zem groziem Vladimiram Veremējenko. Otrā J grupas spēlē „Zadar” savā laukumā ar 94:86 apspēlēja „Turk Telecom” basketbolistus.

K grupas spēlēs pie uzvarām tika Valensijas „Pamesa” un BK „Azowmash”. „Pamesa” savā laukumā ar 82:80 guva virsroku pār iepriekš Latvijās spēlējušā Vladmira Stimaca pārstāvēto „Crvena Zvezda” (Stimacam septiņi punkti un divas bumbas zem groziem), bet „Azowmash” savu skatītāju klātbūtnē apspēlēja „Hemofarm Stada” basketbolistus – 89:71.

Jau ziņojām, ka L grupas spēlē zaudējumu Eirokausa izcīņas L apakšgrupas spēlē piedzīvojusi Jāņa Blūma ''Iurbentia Bilbao Basket'', izbraukumā ar rezultātu 79:84 piekāpjoties ''Artland Dragons''. Neskatoties uz neveiksmi, Bilbao klubs nodrošinājis dalību Turīnas ''Final Eight'' finālturnīrā. Par to šodien parūpējās viņu sīvākie pretinieki no Viļņas ''Lietuvos Rytas'', kuri savās mājās ar 77:56 sagrāva Šarleruā ''Spirou Basket''.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com


, 2009-03-04 00:16, pirms 15 gadiem
stimacs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-04 00:41, pirms 15 gadiem
vermejenko ir tas lisais vecais krievs, kurš labāk met spitīgi pāri trijiemnekā atdod pasi? dazas Krievijas augstķās līgas spēles esmu redzējis un viens tāds spoks tajos Unics ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-04 09:05, pirms 15 gadiem
popovich rakstīja: vermejenko ir tas lisais vecais krievs, kurš labāk met spitīgi pāri trijiemnekā atdod pasi? dazas Krievijas augstķās līgas spēles esmu redzējis un viens tāds spoks tajos Unics ir
Laikam domāji Čikalkinu.
Jorgoss Bardzokass. Foto: Sputnik/Scanpix

''Olympiacos'' pagarina līgumu ar galveno treneri Bardzokasu līdz 2026. gadam

Grieķijas basketbola grands Pirejas ''Olympiacos'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Jorgosu Bardzokasu līdz 2026. gadam.
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.