Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Siliņš un Strautiņš par trešo uzvaru Eiropas kausā

Siliņš un Strautiņš par trešo uzvaru Eiropas kausā
Ojārs Siliņš
Foto: Alessandro Catellani

ULEB Eiropas kausa izcīņas B grupas spēlē šovakar, plkst. 20.30 latviešu basketbolista Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētais Redžo d'Emīlijas "Grissin Bon" savā laukumā uzņems Francijas klubu "Le Mans Sarthe Basket".

Itālijas vicečempioni Redžo d'Emīlijas "Grissin Bon" basketbolisti Eiropas kausa sezonu sāka ar uzvaru savā laukumā pār citu Itālijas klubu Brindizi "Enel Basket" (82:79), tam sekoja zaudējums izbraukumā pret Berlīnes "Alba" (76:82), bet pagājušajā nedēļā "Grissin Bon" viesos ar 76:65 uzvarēja Vācijas klubu Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Ojārs Siliņš Eiropas kausa spēlēs vidēji laukumā pavadījis 20 minūtes un 15 sekundes, guvis 7,0 punktus un izcīnījis 1,3 atlēkušās bumbas, bet Artūrs Strautiņš pagājušajā nedēļā dažas dienas pēc 17. dzimšanas dienas mačā pret "MHP Riesen" debitēja Eiropas kausā, desmit minūšu laikā gūstot divus punktus. Tikmēr Itālijas čempionātā "Grissin Bon" piecās spēlēs guvusi četras uzvaras, Siliņš vidēji mačā guvis 5,0 punktus, bet Strautiņš piedalījies viena spēlē.

Šī vakara spēlē komandai nevarēs palīdzēt savainojumu guvušais Rimants Kaukēns, kurš izlaida arī iepriekšējās divas spēles Eiropas kausā. Tomēr arī bez viņa Redžo d'Emīlijas komandā ir trīs spēlētāji, kas vidēji mačā guvuši vismaz 13,7 punktus - Pjetro Aradori, Akille Polonara un Amedeo Della Valle. "Le Mans Sarthe Basket" pēc trim spēļu kārtām ir otra labākā atlēkušo bumbu vācēja pie pretinieku groza visā turnīrā. Jāpiebilst, ka šī vakara mačā piedalīsies vēl viens latvietis - viens no spēles tiesnešiem būs Arnis Ozols.

"Esam labi sagatavojušies un pēdējās 48 stundās darbs paveikts optimāli, arī jaunu savainojumu nav. Šī būs svarīga spēle, jo trešās uzvaras izcīnīšana četros mačos ļautu spert lielu soli pretī vēsturiskam sasniegumam," norādījis "Grissin Bon" galvenais treneris Masimiljano Meneti. "Tas ļautu mums pacelt kluba vārdu arī starptautiskā vidē, jo spēli vēros NBA skauti, kas īpaši skatīsies uz diviem "Le Mans" jaunajiem - Fallu un Kornelī. Tā ir nopietna komanda ar tādiem spēlētājiem kā Želabals no Francijas izlases. Atlētiska komanda ar vienu no labākajiem uzbrukumiem turnīrā. Mums jāsaglabā uzmanība visas spēles garumā, jākoncentrējas uz aizsardzību un jāuzspiež savs ritms."

B grupā spēlē arī Anžeja Pasečņika pārstāvētais Laspalmas "Herbalife Gran Canaria", kas ar trim uzvarām trīs spēlēs ieņem līderpozīciju. "Herbalife" komanda savu ceturto maču aizvadīs trešdien, kad izbraukumā cīnīsies ar Berlīnes "Alba".

ULEB Eiropas kauss, B grupa

V.KomandaU-ZPunkti+/-
1.Gran Canaria3-0277:225+52
2.Grissin Bon2-1234:226+8
3.Alba Berlin2-1230:239-9
4.Le Mans1-2230:232-2
5.MHP Riesen1-2219:231-12
6.Enel Basket0-3220:257-37

ULEB Eiropas kausa 3. novembra spēļu kalendārs

LaiksG.Spēle
20.30BGrissin Bon - Le Mans
21.00BMHP Riesen - Enel Basket
21.30CValencia - Umana Reyer