Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns, Siliņš un Strautiņš šovakar var garantēt Eirokausa "Last 32"

Bertāns, Siliņš un Strautiņš šovakar var garantēt Eirokausa "Last 32"
Dairis Bertāns
Foto: LaPresse/Scanpix

Šovakar ULEB Eirokausā svarīgas spēles aizvadīs vairāku Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi, savukārt Kaspara Vecvagara pārstāvētais „Žalgiris” ULEB Eirolīgas šodienas vienīgajā mačā 19:45 centīsies pieveikt „Pinar Karsiyaka” un spert platu soli pretim „Top 16” sasniegšanai.

Jānis Timma un „Zenit” par vietu nākamajā turnīra fāzē parūpējušies jau laicīgi, taču šovakar spēlē pret „Szolnoki” centīsies parūpēties par pirmās vietas neizlaišanu no rokām. Šo spēli, kura sāksies 19:00 pēc Latvijas laika, tiesās arī Latvijas tiesnesis Arnis Ozols. Timma Krievijas kluba sastāvā aizvada veiksmīgu Eirokausa sezonu, kurā vidēji guvis 13 punktus un savācis piecas atlēkušās bumbas, tiesa, viņš arī komandas līderis pieļauto kļūdu ziņā ar vidēji trim katrā spēlē. Jāpiebilst, ka pirmajā spēlē pret „Szolnoki” Timma nepiedalījās.

Ungārijas komanda „Szolnoki” pēc vairākiem zaudējumiem turnīra sākumā tagad uzvarējusi jau trīs spēlēs pēc kārtas un tēmē uz vēsturisku sasniegumu, proti, „Last 32” fāzes sasniegšanu. Uzvara šodienas mačā ungāriem ļautu spert ļoti platu soli pretī šim panākumam, taču skaidrs, ka „Zenit” ir izteikta favorīte. „Szolnoki” spēlētājs Davids Vojvoda gan norādījis, ka „Zenit” šī spēle ne tuvu nav tik svarīga kā viņa komandai.

A grupā par vietu nākamajā kārtā šovakar var parūpēties Dairis Bertāns un „Bilbao Basket”, kurai mačā 21:30 nepieciešama uzvara pār Vācijas „Oldenburg”. Lieta gan tāda, ka šis ir ļoti svarīgs mačs arī vāciešiem, tiesa, daudz kas būs atkarīgs arī no Rolanda Zaķa un „Union Olimpija” spēles pret „Telekom Baskets”, kura sāksies stundu agrāk. Ja Zaķa komanda un „Oldenburg” zaudē, tad pirms pēdējā divām kārtām veseliem četriem klubiem, kuri mērķēs uz divām pieejamajām vietām, būs pa trim uzvarām. Zaķis Eirokausā šobrīd ir savas komandas līderis bloķētajos metienos (0.3) un izcīnītajās bumbās uzbrukumā (2.6), turklāt vidēji spēlē guvis 11.7 punktus. Savukārt Bertāns šodienas maču sagaida ar īpaši karstu roku, jo nedēļas nogalē salādēja sešus tālmetienus Madrides „Real” grozā. Jāpiebilst, ka arī „Bilbao Basket” spēles tiesnešu vidū būs Latvijas pārstāvis – Oskars Lucis.

Šī vakara pēdējā spēlē, kas sāksies 21:45, krietnu spēles laiku varētu izpelnīties Anžejs Pasečņiks „Gran Canaria” sastāvā. Klubs jau pirmdien paziņoja, ka Latvijas uzbrucējs atveseļojies no nelielas slimības un pievienojies komandai, taču spēlēt nevarēs un izbraukumā nav devies viņa pozīcijas spēlētājs Pablo Agilārs. „Gran Canaria” turklāt arī jau nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā, kamēr tās šodienas pretiniece Itālijas „Enel Basket Brindisi” pagaidām guvusi tikai vienu uzvaru un uz nākamo kārtu pretendē vairs tikai ļoti, ļoti teorētiski.

Šī „Brindisi” teorija vēl par „Top 32” komandu neļauj saukties arī Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētajai „Reggio”, kura jau šobrīd guvusi četras uzvaras, bet šovakar 21:30 spēkosies ar „Ludwigsburg”. Lai vietu pirmajā četriniekā nodrošinātu jau šovakar, „Reggio” nepieciešams panākums un „Le Mans” zaudējums Berlīnē pret ALBA, turklāt franču zaudējums nozīmēs, ka neatkarīgi no savas spēles iznākuma tālāk tiek arī „Ludwigsburg”.

Šovakar viens mačs tiks aizvadīts arī ULEB Eirolīgā, kurā Kauņas „Žalgiris” spēkosies ar turku „Pinar Karsiyaka”. „Žalgira” sastāvā pēdējā laikā nav ticis Kaspars Vecvagars, bet viņa komanda pirmdien piedzīvoja pirmo zaudējumu Lietuvas čempionātā, ar ļoti neveiksmīgu spēles galotni zaudējot „Nevežis”. Šodienas mačā gan iespējams reabilitēties ar uzviju, jo uzvara ļautu sasniegt bilanci 4-4 un praktiski drošu vietu „Top 16” turnīrā. Pilnīgi droši gan tas taptu zināms tikai piektdien, ja savu uzvaru klāstu papildinās vai nu „Lokomotiv”, vai nu „Panathinaikos”. Ja abi favorīti zaudēs, tad „Žalgirim”, kas ir Eirolīgas vismazrezultatīvākā komanda ar vidēji tikai 65.5 punktiem spēlēm, nāksies vēl papūlēties nākamajās kārtās. Šie visi rēķini gan nedarbosies, ja savā laukumā tiks zaudēts „Pinar Karsiyaka” pagaidām ir bilance 2-5, bet pirmajā spēlē Kauņai tika zaudēts tikai ar divu punktu starpību.

A grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1Dolomiti Energia Trento6-2
2Bilbao Basket5-2
3JSF Nanterre3-5
4Union Olimpija3-4
5EWE Baskets Oldenburg3-4
6Telekom Baskets Bonn2-5

B grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1Gran Canaria5-2
2MPH Riesen Ludwigsburg5-2
3ALBA Berlin4-3
4Reggio Emilia4-3
5Le Mans Sarthe2-5
6Enel Basket Brindisi1-6

E grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1.Zenit6-1
2.Avtodor5-2
3.Szolnoki3-4
4.Besiktas3-4
5.PAOK2-5
6.Rytas2-5

F grupas kopvērtējums

#KomandaU-Z
1.Galatasaray6-2
2.Nizhny Novgorod5-3
3.AEK4-4
4.Neptunas4-3
5.Hapoel3-5
6.Krasny Okyabr1-6

Izmantotie resursi:
Games - Welcome to UlebCup - Welcome to Eurocup


, 2015-12-02 11:58, pirms 8 gadiem
Siliņš vakar pastaigājās pa Rīgu! Nav taču nekāda trauma, būs uz mājām palaists apciemot savējos, cerams!?
, 2015-12-02 12:34, pirms 8 gadiem
Kadam ir skaidrs, kas ir ar Davi Bertanu? Kad planota atgriesanas utt? Nekur neatrodu isti zinas par vinu.
, 2015-12-02 18:25, pirms 8 gadiem
MartinsS rakstīja: Kadam ir skaidrs, kas ir ar Davi Bertanu? Kad planota atgriesanas utt? Nekur neatrodu isti zinas par vinu.
Cik zināms no neoficiāliem avotiem, tad šobrīd vēl ārstē savainojumu. Atgriešanās gaidāma aprilī vai maija beigās. Precīzs datums vēl nav zināms!
, 2015-12-02 18:27, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Siliņš vakar pastaigājās pa Rīgu! Nav taču nekāda trauma, būs uz mājām palaists apciemot savējos, cerams!?
Par kuru Siliņu Tu runā? Cerams, ka tas ir Ojārs! Ja nē, tad neko..
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.